(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks

Potřebné ingredience
ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla

těsto na rohlíčky

takhle nějak vypadá příprava

rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
6. 12. 2017, 17:43


nahlásit
babkamt
(upraveno)
17. 12. 2015, 20:41



nahlásit

Ninouš
(upraveno)
12. 12. 2015, 18:11
Tak letos zkusím!!!
Díky


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2015, 18:39
@Ninouš
budete určitě nadšená.O víkendu,se chystám plnit.


nahlásit

anaba
(upraveno)
12. 12. 2015, 18:00
naše oblíbené..

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 12. 2014, 18:30



nahlásit

kristyte
(upraveno)
12. 12. 2014, 17:36





nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:44

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
4. 12. 2014, 20:14
@P.A.V.L.A
zítra se ně taky vrhnu.

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
10. 12. 2012, 17:35
@P.A.V.L.A
už jsou na světě?

nahlásit

Petanka
(upraveno)
10. 12. 2012, 12:35
Dobrý den, strašně ráda bych toto cukroví zkusila, ale když jsem udělala těsto a chci dělat rohlíčky, tak se mi to těsto drolí
nemáte nějakou radu
Nemám tam dát třeba rošku másla?


nahlásit
Jarmila_P
(upraveno)
26. 12. 2013, 10:23
@Petanka
Máslo nedávej, ale přidej lžíci nebo dvě mléka. Tekutina se postupně odpaří, ale mezitím se těsto vypracuje.
nahlásit

Hyzule
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:10
@Petanka
už asi pozdě ale když se drolí zkuste trochu té mouky či strouhanky.Máslo bych nedávala.Napište prosím jak to dopadlo.


nahlásit

Petanka
(upraveno)
23. 4. 2013, 19:17
@Hyzule
Pozdě, ale přeci, nějak to nedopadlo
letos zkusím znova


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
25. 4. 2013, 20:17
@Petanka
jakto?
kde se stala chyba?

nahlásit

Lída O.
(upraveno)
4. 12. 2012, 14:55
Zdravím, chci taky zkusit poprvé tento recept. Jen se mi nezdá, to vše suché spojí dvě vajíčka??? žádný tuk??

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2012, 19:07
@Lída O.
ano,vyzkoušejte.Budete překvapena.

nahlásit
ladaalb
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:59
zdravím, mohla bych se zeptat - myslíte, že je můžu už naplnit, nebo radějí počkat blíž k Vánocům? děkuji
nahlásit

Hyzule
(upraveno)
12. 12. 2011, 21:02
@ladaalb
Také zdravím
Raději vyčkejte.I když mi je baštíme ještě v lednu a ok.Pokjud vás nic netlačí tak vydržte aspoň do víkendu.Také je mám připravené a budu plnit v neděli


nahlásit

skorepka82
(upraveno)
18. 12. 2013, 15:34
@Hyzule
cetla jsem ze je zvlacni i krem, a jak dlouho mu to bude trvat? Delala jsem myslim minuly čtvrtek-patek, samozdrejme jsou ještě tvrde, ale ja se k peceni dostanu nahodne a narazove.. Třeba dnes by to slo. Pak nevim kdy. to pujde, mam před Vanoci narozky a oslavu a ani nevim kdy delat vanocku, natoz dodělat tohle cukrovi


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
18. 12. 2013, 19:58
@skorepka82
já je mám taky eště tvrdé ale neřeším to.Krém to napraví.Dneska jestli naplníte,můžete ale opravdu s něma do chladna.pak vydrží až do tří Králů
pokud nezmizí jako u nás.





nahlásit

skorepka82
(upraveno)
21. 12. 2013, 11:44
@Hyzule
tak mam naplnene, krem je vynikajici
a rohlicky taky i tvrde
jen ted resim, jak je mam polit - namocit v cokolade? Nikdy jsem to nedělala . Moc dekuju za vynikajici recept



nahlásit

Hyzule
(upraveno)
25. 12. 2013, 20:02
@skorepka82
asi pozdě...ale máčím v čokoládě ale před tím je nechám v chladu stuhnout cca 20minut.Já jsem je naplnila a za dva dny krásně změkli.





nahlásit

skorepka82
(upraveno)
4. 12. 2014, 20:00
@Hyzule
jen letos dodavam: pecu teprv treti rok. Az kdyz mame deti. Ale tento skvost jsem vloni prvne zkusila a musim rict
naprosto LUXUSNI, takove pecivo nikdo z nasi rodiny nema
Dekuji a dovolim si ulozit k rodinym pokladum, ktere zakladam a Vám teda patri milionkrat DIKYY!!!!!


















nahlásit

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2014, 18:36
@skorepka82
Paní Terezko mám velkou radost,že vám tenhle recept zachutnal.Já na něj taky nedám dopustit.U nás je to prostě top.Přeji krásné svátky a jen a jen dobré cukrovíčko

nahlásit
ladaalb
(upraveno)
13. 12. 2011, 19:57
@Hyzule
děkuji mockrát za odpověd tak rychle, počkám přejí krásné a pohodové svátky




nahlásit

Hyzule
(upraveno)
14. 12. 2011, 17:48
@ladaalb
Vám paní Lariso přeji také hezké svátky a hodně dobrého cukroví






nahlásit
Mataharyy
(upraveno)
16. 12. 2010, 22:53
Je tak nutné nechat je odležet čtrnáct dní?? Tři by jim nestačili
teprve teď jsem se rozhoupala že je zkusím


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2010, 16:13
@Mataharyy
nevadí...krém rohlíček zvláční a změkne.




nahlásit

lidare
(upraveno)
11. 12. 2010, 16:52


nahlásit

dadiš
(upraveno)
11. 12. 2010, 13:05
nechápu to 2 másla...
jako dvě celé másla
děkuji




nahlásit

Hyzule
(upraveno)
11. 12. 2010, 16:41
@dadiš
Ano,dvě másla

nahlásit

citren
(upraveno)
29. 11. 2010, 15:59



nahlásit

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2010, 20:13
@citren
jo jo jsou božíí.Zítra se na ně chystám.Samozřejmě bez krému.




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
26. 12. 2009, 16:13
Su vyborne!!!! Akurat som trocha bojovala s polevou, je strasne riedka, pridala som 100g kakaa na pecenie a bolo
. Doporucujem polevu nechat takmer vychladnut az potom namacat rohlicky
- holt neskusena pekarinka som ja
. Su vyborne, prave si davam posledny
. Krasne sviatky.





nahlásit

Hyzule
(upraveno)
27. 12. 2009, 15:06
@
Luci máte pravdu rohlíčky se musí dát do lednice a potom namáčet ve vychládlé čokoládě.Jde to potom jedna báseň.
Já dělala ze dvou dávek tak ještě máme zásoby
A fakt z tácku mizí jako první
Vám taky přeji hezké svátky








nahlásit

Blanka II
(upraveno)
21. 12. 2009, 22:19
tak nevím,mám je 3 dny naplněné krémem a polité čokoládou a jsou pořád děsně tvrdý,mám hrůzu,že nezměknou
navíc ten recept mám uložený už delší dobu a bylo zde uvedeno -" 2 hrsti polohr.mouky a 2 hrsti strouhanky (cca 1 hrnek mouky a 1 hrnek strouhanky) a najednou jsou hrnky smazány, tak nevím jestli jsem toho nedala moc.Těsto bylo hodně drobivý.Takže tedˇ jsem z toho jelen a zřejmě to můžu vyhodit.

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
22. 12. 2009, 12:25
@Blanka II
Jaké hrnky jsou smazány.Mám tam 2hrsti mouky a strouhanky
Nevím kde jste udělala chybu.Recept je napsaný v pořádku


nahlásit

skorepka82
(upraveno)
9. 12. 2013, 21:41
@Hyzule
no na to jsem koukala, silne uvazuji, ze je udelam, ale jak mate velkou ruku? Co když toho tam dam moc, nebo malo? Ale vypadaji super. Co když je udelam az tento vikend, budou do Vanoc dobře? Dekuji

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
11. 12. 2013, 14:12
@skorepka82
dobrý večer.Není pozdě,taky je ještě nemám.A hrstě dejte menší a raději přisypte a nebojte se toho.Opravdu,jak se bude těsto lepit přisypte strouhanku.

nahlásit

skorepka82
(upraveno)
14. 12. 2013, 12:03
@Hyzule
chjo, tak jsem casove nezvladla, muzu udelat dnes a dat teda rovnou i krem, aby pomohl zmeknout, nebo s nim mam počkat az k Vanocum? Moc dekuju

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
14. 12. 2013, 12:07
@skorepka82
udělejte dnes a plňte až tak 2-3 dny před svátky.Ještě mají čas změknout.

nahlásit

skorepka82
(upraveno)
14. 12. 2013, 15:14
@Hyzule
dekuju

nahlásit

Blanka II
(upraveno)
22. 12. 2009, 16:25
@Hyzule
mám ten recept vytisklý od vloni a opravdu tam jsou v závorce uvedeny hrnky,asi jsem použila velké,protože i podle fotky je mám úplně jiné
tak nevím co jsem zblbla.Letos už na to prdím,ale příští rok zkusím znova a už budu dávat jen hrsti,žádné hrnky


nahlásit
Dannylla
(upraveno)
11. 12. 2010, 12:03
@Blanka II
Já je dělala už i minulý a předminulý rok a je fakt, že první týden byly jako beton. Pečlivě jsem je zabalila a na Vánoce /to byly 3 týden upečené/ už byly krásně vláčné. Ničeho se nebojte, určitě všem zachutnají.
nahlásit

Hyzule
(upraveno)
22. 12. 2009, 18:54
@Blanka II
Blani ono je lepší dát menší hrsti a podle potřeby přidat mouku či strouhanku.To mě mrzí
snad se příště povedou.
Hezké svátky



nahlásit

Šarda
(upraveno)
19. 12. 2009, 15:26
ještě jeden stupidní dotaz- jak se hotový skladujou
v lednici nebo stačí špajz


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
19. 12. 2009, 17:21
@Šarda
Šári v chladu.Pokud máte špajzi chládek tak klidně.

nahlásit

Šarda
(upraveno)
19. 12. 2009, 19:28
@Hyzule
Marcel díky,jsou luxusní
jen ještě odležet
pořád křupou



nahlásit

Šarda
(upraveno)
17. 12. 2009, 18:24
Marcel když je udělám zítra změknou ještě
do Ježíška


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2009, 19:44
@Šarda
Šári upeč je.když je naplníš změknou.Přece je ještě týden do Vánoc.
Pak písni jak chutnali








nahlásit

Šarda
(upraveno)
17. 12. 2009, 19:17
@Hyzule
zítra jdu na ně




nahlásit
rufino
(upraveno)
14. 12. 2009, 18:06
tak mě to nedalo a vyzkoušela jsem vaše rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, pekla mírně, ale vůbec se mě nerozjely, zůstaly kulaťoučké
kam nastříkám krém, to netuším
příště je asi budu muset splácnout před pečením




nahlásit

Hyzule
(upraveno)
16. 12. 2009, 18:33
@rufino
holky tak co je?Já je mám pokaždé parádní
A ten krém nastříkejte povrchu a bude to dobré.






nahlásit

Janiny
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:07
Dobrý den Marcelko
rohlíčky jsem právě upekla
ale po vytažení, když byly ještě teplý, tak byly měkký. Ale jak zchládly, tak jsou jak šutr
je to v pořádku, změknou??
Díky a hezké nedělní odpoledne Jana








nahlásit

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:13
@Janiny
Ano Jani jsou po vytažení z trouby měkké a pak úplně ztvrdnou.Má to tak být a proto se pečou dřív aby se hezky rozležely a změkly.Dejte je normál do krabice zakryjte ubrouskem a ony změknou.A pak ten krém je ještě zvláční.Taky jsem dnes naloupala ořechy ze dvou dávek a večer udělám těsto.Zítra našoulám a skovám.Manžel je do nich úúúplný blázen.Já dělám z půlky dávky krém z másla a zkaramelizovaného mléka.A co zbyde naplním jiné cukroví.Tak ať se daří


nahlásit

Janiny
(upraveno)
11. 12. 2009, 22:34
@Hyzule
a ten krém nic jinýho než vyšlehat to uvařený salko s máslem?? Děkuji moc za rady a tipy




nahlásit

Janiny
(upraveno)
11. 12. 2009, 22:32
@Hyzule
no já dneska uvařila salka a chtěla bych v neděli plnit. Myslíte si, že to vydrží, že to není brzo??
teda nebavíme se, jeslti to vydrží před náma
to musím samo schovat
ale bude to zabalené na terase venku v krabici a igelitu. Myslíte, že už je můžu udělat?? Další víkend toho už mám totiž moc a tak bych ráda udělala něco tuto neděli.






nahlásit

Hyzule
(upraveno)
12. 12. 2009, 12:38
@Janiny
Jani pokud vás opravdu tlačí čas tak naplňte ale uchovejte opravdu v chladu.Třeba i na balkoně.Já je dokonce i zmrazovala a chuť byla stále úžasná.Přece jen tam není vejce.Je to jen mléko s máslem.
Stejně budou potom nálety a dlouho nevydrží
jako u nás.
A ten krém opravdu jen vyšlehat.






nahlásit