Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 108 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky

0.0
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

14 dkg mletého cukru,14 dkg ml.ořechů,6 dkg polohr.mouky a 1 vejce.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a vykrajujeme rohlíčky.-Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janyse 15. 12. 2014, 19:40
Dnes jsem dělala, ale mám je tvrdé jako kámen, má to tak být? Změknou až když se postříkají krémem asi že?
backa 16. 12. 2014, 15:04
@Janyse taky je mám každý rok jak beton,ale jak příjde krém ihned změknou ,nemusíte se bát. (Y) (hello)
Hyzule 15. 12. 2014, 20:07
@Janyse jsou tvrdé,nebojte změknou.Já peču tak 14 dní před svátky a pak 2 dny před vánoci plním.Ony hezky změknou.Sice mám jiný recept ale s tou tvrdostí je to stejné (Y)
lidare 21. 12. 2012, 20:35
(Y) (Y)mňam,jsou krásné (clamp) (clamp) (clamp)
backa 22. 12. 2012, 17:21
@lidare děkuji Liduško (L) (K) (hello)
latramvai 20. 12. 2012, 17:15
*-) :-$ jak vysoke mam tvarovat rohlicky? [A] (B) (child7)
backa 20. 12. 2012, 19:45
@latramvai Věri,já vyválím placku a vykrájím.ony pečením nabudou do výšky.Silnou placku asi jak linecké. (Y)
latramvai 21. 12. 2012, 15:37
@backa (L) (L)dekuji (andel) (darecek)
PETROB 20. 12. 2012, 13:16
Prosím opět jsem tady ,-)Jak moc hustý ten krém z vajec a cukru má být?Šlehám to jako blbec takovou dobu a moc to nezhoustlo,jen trochu +o(
backa 20. 12. 2012, 16:35
@PETROB Petro,hustá pěna,jako když šleháte vejce na piškot do pěny.nebojte se toho.Po schladnutí přidáváte do vyšlehaného másla a bude to dost husté.Žádný strach. (L)
PETROB 11. 12. 2012, 13:41
Tam jsou samé suché ingredience a pouze jedno vajíčko,bude to držet pohromadě? *-)
backa 11. 12. 2012, 14:47
@PETROB Jasně ,-) toho se vůbec nemusíte bát, je to osvědčený letitý recept (Y) (hello) :-)
PETROB 11. 12. 2012, 18:12
@backa Tak fajn a lze to péct na pečícím papíře? ,-)
backa 11. 12. 2012, 18:30
@PETROB určitě ,můžete na pečícím papíře :-)
Atuna 11. 12. 2012, 13:09
(clamp) (clamp) (clamp)dnes zkusím |:o)
backa 11. 12. 2012, 13:12
@Atuna Už mám hotové i naplněné,Musela jsem hned uklidit,protože odmítám péct další ,-) (L) (hello)
Atuna 11. 12. 2012, 13:21
@backa už i krémem?není to brzo *-)
backa 11. 12. 2012, 14:49
@Atuna Neřekla bych,mám to už za ty roky vyzkoušené a taky mám cukroví venku v garáži v lednici a mrzne. (hello)
Verdaska 13. 12. 2010, 18:46
Výborné a ten krém perfektní (clamp) (clamp)díky a přeju krásné Vánoce (stromecek) (stromecek)
backa 13. 12. 2010, 21:20
@Verdaska Já děkuji (L) (L)a krásné vánoční svátky (darecek) (kolednici) (andel)
Spolek holek 26. 11. 2008, 9:09
Na tyto rohlíčky se letos chystám,akorát se chci zeptat,zda je nutné umlít cukr,můžu ho třeba nahradit moučkovým cukrem????
mučitelka (upraveno) 27. 12. 2007, 16:17
Dobrý den, Táňo, tak rohlíčky ze dvou dávek jsou pryč ;-) a mám dodělat další (flower), i když máme ještě 8 druhů cukroví, ale letos rohlíčky vedou (zajic) (andel). Papání vskutku andělské [A] (L) (Y) (D). Starší syn se může utlouct :-D Děkuji za skvělý recept. |:o) Ivana
mučitelka (upraveno) 21. 12. 2007, 18:43
Rohlíčky mi měknou i bez krému, tak nevím, co jsem dělala jinak :-) Krém se vydařil, ale polévání čokoládou z pytlíku nedoporučuji - FIASKO. Nejlepší je namáčet.
neo 8. 12. 2007, 20:57
Tak mám zatím základ,rohlíčky.Ale teda jsou jak beton,chuťově vynikající,pořád je tady chroupu,ale doufám,že změknou. (F) (F) ^o)
backa 8. 12. 2007, 21:45
@neo Moni.změknou jen se nebojte.Taky je mám jak beton ,ale jak je naplním tak krásně změknou. :-) (andel)
neo 9. 12. 2007, 10:24
@backa Tak to se těším,protože chuťově jsou vynikající. (L) (banky)
Papicek007 1. 12. 2007, 19:10
Dobrý večer, paní Tatjáno, moc se mně líbí Vaše ořechové rohlíčky. Chtěla bych je letos udělat na vánoce, ale měla bych na Vás dva dotázky. Už jsem se dívala po obchodech po vhodném vykrajovátku na rohlíčky, ale zatím jsem nic vhodného neobjevila, nemohla bych je upéct ve formičce a vyklepnout? A ještě bych se chtěla zeptat jestli, když je máčíte v horké čokoládě nesjíždí dolů ten krémeček? Jestli máte nějaký fígl, jak na to. Jenom za tu chvilečku co píši dotázek a pokukuji po obrázku tak mám plnou pusu slin. Už se na ně moc těším!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
backa 2. 12. 2007, 17:01
@Papicek007 Dobrý večer,ty rohlíčky *-),ale vyválejte si váleček rozkrájejte na kousky,vytvarujte do tvaru rohlíčku a mírně sploštěte,protože naskočí.Třeba jak se šoulají vanilkové rohlíčky.-Vyklepnout z formičky tak to jsem nezkoušela,ale proč to nevyzkoušet. *-) Nenamáčejte je do moc horké čokolády.Někdy je polívám,že rohlíček držím v ruce,ale jsem pak celá zapleskaná od čokolády. Tak nevím jestli jsem dostatečně poradila. Taky nechávám ,aby rohlíčky s krémem byly studené,neboli vychlazené z lednice. :-)hodně zdaru při pečení,ale určitě se Vám povedou. Táňa (hello)
kopa 2. 12. 2007, 20:26
@backa Dobrý den, já jsem si čokoládu nalila do mikrotenového sáčku udělala malou dirku a jednotlivě polévala, šlo to moc pěkně. "-)) Pavlína
kopa 1. 12. 2007, 18:14
Dobrý den, děkuji za super recept, dnes jsme je doladili a jsou famózní. (Y) Pavlína
backa 3. 12. 2007, 8:52
@kopa Dobrý den Pavli,jsem potěšena,že se Vám povedly a jste spokojená. Tak ať máte krásné vánoce (vanoce) (hello) Táňa
miminko3 18. 11. 2007, 19:47
dekuji vam tatjano.je to tak nadherne na obrazku. urcite to bude i tak dobre. urcite upecu.pristi tyden zacinam .misa (L)
miminko3 17. 11. 2007, 20:56
dobry vecer tatjano chtela vyzkouset vase vanocni rohlicky ale nevim jake orisky.poradite prosim .moc me vas recept laka dekuji misa
backa 18. 11. 2007, 17:46
@miminko3 Dobrý večer Michalo,dávám vlašské ořechy.
Bára D. 16. 11. 2007, 13:16
Tak jsou hotové a super (clamp). Děkuji za receptík (Y). Bára (F) :-p
backa 18. 11. 2007, 17:47
@Bára D. Tak to mám velkou radost a děkuji,že jste napsala (L) (hello)
slecnaala 15. 11. 2007, 12:00
Dobrý den Tatjano, na jakou teplotu mám nastavit troubu a jak dlouho péct. Moc děkuji Alča (Y) (hello)
backa 18. 11. 2007, 17:51
@slecnaala Víte,každá trouba peče jinak.Předešlé kamna tak tam jsem pekla na 150 a mám nové kamna a tam peču na na 200 st.Tak v tom asi neporadím,ale peču na teplotě stejné jako když peču třeba buchty. *-) snažila jsem se seč jsem mohla. (hello)
Aja88 13. 11. 2007, 14:33
Povedly se ti |:o) , taky je peču a u nás jdou na dračku :-) , ale já bych potřebovala :-# .
lumka 12. 11. 2007, 21:50
A můžu se zeptat jest-li je dáváte do formiček nebo vykrájet :-o
backa 13. 11. 2007, 14:25
@lumka Ludmilko,buď vykrajuji,nebo tvaruji ručně jak vanilkové rohlíčky a trochu je sploštím,protože trochu vyskočí. (hello)
SugarRose 12. 11. 2007, 19:27
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak těsto drží pohromadě, když tam není žádná tekutá složka? Nikdy jsem nic takového totiž nedělala. Ale vypadá to velic lákavě ^o)
backa 12. 11. 2007, 19:56
@SugarRose Dobrý večer,to těsto spojí to vejce. ;-)Vůbec se toho nebojte.Taky jsem před mnoha lety si říkala jak to bude vypadat? *-)Mě se líbila ta jednoduchost a už je peču tak 20 let. Táňa (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie