Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

0.0
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Na těsto:3 vejce,300ml.ořechů,300g mouč.cukru,3 lžíce hl.mouky.Krém:3 vejce,120 g krup.cukru,30g kakaa,250g máslaPoleva:2-3 balení tm.čokoládové polevy nebo 200g čokolády na vaření+100-120g ztuženého tuku.A 1 bílá čokoládová poleva na dozdobení(nemusí).

Postup přípravy

Předehřejeme trouby na 150st,horkovzdušnou na 130.Suroviny na těsto smícháme a cukrářským sáčkem tvarujeme přímo na plech vyložený pečíc.papírem.Rohlíčky ccy 2cm široké a tak 6cm dlouhé.Pečeme(spíš sušíme)do růžova,cca 20 min.Ještě horké sundáme z plechu-po vychladnutí se lámou.
Během pečení si připravíme krém.Ve vodní lázni smícháme všechny suroviny kromě másla.Vyšleháme v krém a necháme vychladnout.V jiné misce utřeme máslo a postupně do něj zašleháme krém.Ten potom pomocí cukrářdského sáčku nastříkáme na rohlíčky.
Nakonec polijeme polevou(popř.rozpustíme čokoládu na vaření ve vodní lázni+tuk).Pokud chcete,můžete nakonec dozdobit bílou polevou.

Je to velká mňamka,u nás je problém,aby vůbec do vánoc vydrželi... :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myval 11. 12. 2007, 10:24
Milenko, vypadají opravdu krásně (plaz) Jen jsem se chtěla zeptat, jak dlouho vydrží, jestli bych je mohla udělat už teď ? Děkuji (jezisek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie