Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1021 návštěvníků)

Tento zákusek z Vás udělá hvězdu dne! Čokoládový cheesecake - jednoduchý - rychlý

5.0
Tento zákusek z Vás udělá hvězdu dne! Čokoládový cheesecake - jednoduchý - rychlý

Potřebné ingredience

na korupus: jedny Bébé sušenky čokoládové (130g), a asi 90-100g rozpuštěného máslakrém: 250g tvarohu ve vaničce, 1 mascarpone 250g (nebo 2x MASCARPONE místo tvarohu), 280ml tekuté šlehačky, 400g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (nejlépe s 50% kakaa - mají v Kauflandu 200g za 15,-Kč )Poleva na ozdobu: 140ml šlehačky tekuté, 100g hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Postup přípravy

SUŠENKOVÝ KORPUS:
Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo.
Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky.

ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná)\\\
\\\
Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!
Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc).

POLEVA:
Šlehačku vlijte do hrnce, přiveďte k varu. Vypněte plyn. Dejte do ní čokoládu nalámanou na kousky a vymíchejte do spojení. Pak toutou polevou můžete zdobit každý kousek na talířku zvlášť, nebo jak to dělám já, rovnou vlít na celý zákusek jako polevu a dát aspoň na hodinku do ledničky. Při krájení se to vůbec neláme, je to konzistence akorát přesně na krájení.

PS: Místo mascarpone můžete použít druhý tvaroh, ale pak je zákusek více tvarohovější. Ale taky moc dobrý.

Ze 2 mascarpone /tedy žádný tvaroh/ - vynikající

A tady jsem dělala do hranaté formy - ze 2 tvarohů ve vaničce (takže žádné bílé tečky, jako když je tvaroh v kostce) a šlehačky a čokolády. Dát na sušenkový korpus. A tentokrát bez horní polevy. Jen ozdobila šlehačkou. (nebyl čas.... takže taková rychlovka - a přesto chuťově vynikající!!!! mňam :-) Ani s krájením jsem se nemazlila ... není to tak rovné, ale to ani nevadí....

Tady foto, kde jsem použila vaničkový tvaroh a mascarpone

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GREPIK 27. 6. 2008, 19:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) UŽ TO DĚLÁM PO SEDMÉ (Y) (Y) (Y) (Y)JE TO OPRAVDU NAŠE NEJMILEJŠÍ POŠUŠŇÁNIČKO (Y) (Y) (Y)JE TO TÁÁÁÁÁK STRAŠNĚ DOBRÉ ,ŽE TO DĚLÁM NA KAŽDOU OSLAVU,SETKÁNÍ S RODINOU I SE SOUSEDY I DO PRÁCE JSEM TO UŽ DĚLALA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI ZA NEJLEPŠÍ RECEPT TADY NA MMB (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L) (L)
Kacur 28. 6. 2008, 14:39
@GREPIK Adrejko, tak to fááááákt potěší (L) (L) (L) (L) (L) (L) Jsem moc ráda, že vám všem chutná a moc moc děkuji za pochvalu :-$ (L) (F) (F) (F)
keltka 13. 6. 2008, 8:21
tak u nás zákusek neuspěl :-S každý si stěžoval,že je moc čokoládový,těžký.ani děti to nechtěli.asi zůstaneme u klasiky,kde je piškotové těsto
Ramira (upraveno) 8. 6. 2008, 14:01
Včera jsem dortík udělala a musím říct, že byl dobrý, ale pro nás moc sladký a hutný. Takže jdu hledat něco lehčího.
Dalik 24. 5. 2008, 14:09
Tak jsem ho udělala už podruhé ;-) a opravdu jsem byla za hvězdu (*). Jen se po něm zaprášilo :-D. Místo mascarpone používám pomazánkové máslo a dort je opravdu úúúúúžasný (L) (L) (L). Moc děkuji za inspiraci (flower) (flower) (flower) (flower) Jana
Zrušený účet 23. 5. 2008, 19:40
Tak jsem ho právě dodělala a šoupla do ledničky, zítra se do něj pustíme. Krém byl naprosto úžasný, skvěle se s ním pracovalo. (clamp) Děkuji za inspiraci!! (Y)
GREPIK 19. 5. 2008, 15:34
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) TAK SEM HO VYSKOUŠELA A JE FAKT (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),SUPER,PROSTĚ BYL VÝBORNÝ,ALE VYDRŽEL JEN HODINU ;-)JSME HO TAK RYCHLE SNĚDLI (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)JAK BYL VÝBORNÝ (radost) (radost) (radost) (radost)URČITĚ HO UDĚLÁM ZNOVU A BRZO (L) (L) (L) (L)MOC DĚKUJI ZA TAK VÝBORNÝ RECEPT (L) (L) (L)
kalimera 19. 5. 2008, 15:01
Tentokrát jsem místo mascarpone dala pomazánkové máslo a je to fantazie (Y).
beru 11. 5. 2008, 9:39
VÝBORNÝ (clamp)A HLAVNĚ LEHKÝ MARCELA
ilona 9. 5. 2008, 0:24
(Y) (Y)Je výborný. Já ho dělala bez mascarpone, s 2 tvarohy a byl fakt výborný a hlavně rychlovka, bez pečení :-). Nechtělo se mi dělat polevu, tak jsem ho posypala strouhanou čokoládou a taky to bylo dobry.Stačí ho kousek, je dost sytý a neni moc sladký(nesnášim přeslazený dorty). Určitě ho udělam znova, protože se po něm jen zaprášilo. Děkuji za recept (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (hello) (hello) (hello)
Mandy1972 8. 5. 2008, 20:58
Kati,tak zítra budu dělat tuto dobrotu už třetí týden za sebou (*) (*)Ráda bych vyzkoušela i jiné,ale rodinka nechce nic jiného +o( :-)A pro mě je to těžké,když jdu do lednice a dívat se na měj s neukrojit si (H) ;-) |:o) |:o)
kocon 4. 5. 2008, 22:38
Nevěřila bych, ale vážně chutná jako origo cheesecake!!!!!!!!!!!Řekla bych, že másla do těch sušenek může být klidně míň, v origo cheesecake je ten spodek křehký a rozsýpavý....ale bylo to moc dobré a opravdu hódně blízké originálu. (Y) (Y) (Y)
Filďa (upraveno) 3. 5. 2008, 1:44
Super (clamp) super (clamp) super (clamp) povedlo se a nakonec jsem pro naši babi dortík upatlala (^) :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1016614 a i když jsem neměla kakaové Be-be sušenky,tak to vůbec nevadilo,udělala jsem to ze světlých Be-be a přidala jsem lžíci kakaa do rozpuštěného másla a bylo to supr (Y) Jen mi toho čokoládového krému přišlo fakt moc a bála jsem se aby to nebylo jen takové moc krémové do pusy,tak jsem to proložila dvakrát světlými Be-be sušenkami a výsledek byl vynikající(stačil na to akorát 1 balíček Be-be),můžete mrknout,viz.foto http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1016613 ,doporučuji to takhle udělat.Myslím,že kdybych to udělala bez proložení těmi sušenkami,tak by to na mě bylo moc krémové,ale takhle to bylo famózní,ale je fakt,že je to přímo kalorická bomba,fakt zabijácké ;-) mě stačil jeden kousek a měla jsem dost ;-) (zajic) (zajic) (zajic) Ale všem chutnalo,tak to mě moc potěšilo,byla jsem za hvězdu ;-) jak je psané v názvu :-)
Kacur 9. 7. 2008, 12:16
@Filďa Nadi, děkuji za pochvalu. (L) Jsem ráda,že chutnalo. (clamp) A s těmi Bebe to máte pravdu, bude to odlehčenější s nima. Příště to s nima taky zkusím! V řezu vypadá cheesecake úúúžasně - krásně jste to vyfotila . (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) Hned bych si dala ;-) :-D
Filďa 30. 9. 2008, 23:51
@Kacur Jé Katko až teď jsem objevila vaši odpověď na můj komentář :-) (hello) S těma Bebe sušenkama je to fakt takové odlehčenější :-) vyzkoušela jste to?(nebo i třeba piškoty se to dá proložit,jak radí další maminy).No já se na dortík chystám tento víkend,že ho zas udělám |:o) už se těším až si dám (zajic) (zajic) je to fakt dobrůtka (zajic) (C)
Pivli 3. 5. 2008, 0:27
Je to famózní záležitost! ale brutální!!! ;-) Vždyť je tam půl kila čokolády!!!! Ale nevadí! Pár mých rad a zkušeností, jestli mohu: Hlavně nepoužívejte čokoládu na vaření Orion, má jen 28,5% obsah kakaa! Co je to pak za čokoládu na vaření, že? (6) Kupujeme v Normě Vanessu, má 50% obsahu kakaa a stojí 9,90,-. Jak má Norma bídný sortiment, tak tohle patří k tomu lepšímu! Dělám často různé varianty cheesecake, takže mám doma stabilně BB sušenky a ještě Digesty. Přidávám trošku skořice a když nemám čokoládové(jako dnes), šoupnu tam pořádnou lžíci dobrého kakaka. A z máslových sušenek jsou hned čokoládové. S rozpuštěným máslem nešetřete, těsto bude vláčnější, půjde krásně uňahňat do formy a nebude se drobit. V tom množství čokolády a šlehačky se to už dokonale ztratí. ;-) Do čokolády občas přikápnu něco dobré whisky, whiskey či Drambuie (skotská s medem a bylinkami) - ale jen malounko, na zjemnění. Jde to báječně dohromady, s čokoládovou chutí. Díky za skvělý recept!!!! (Y) (L) (clamp)
agresse 29. 4. 2008, 15:28
RADIM VAM, nechajte ho ulezat do druheho dna.. to je potom mnaaaaaaaaaaaaaaaamka este vacsia..chute krasne prejdu do seba a je extremne lahodny... a to som ho robila na pol s cottage syrom a lucinou :) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
janikk 27. 4. 2008, 23:00
Zdravím Katuš (F) (F) (F) , tak co se týká mých zážitků s Vaším cheesecake (jidlo) , tak se musím přidat k většině spokojených kuchařinek (Y) . Mně osobně moooc chutnal (zajic) , ale největší radost mi udělaly pochvaly konzumentů (clamp) , obzvlášť manžela (L) (K) ;-) , který na sladké není = (B) (smich) . Jsem zaúkolovaná i od bráchy a dalších známých, kterým jsem musela přislíbit další porce :-) . Takže díky za výborný receptík |:o) , budeme ho dělat často (H) , jen o ty kalorie se pak budeme muset nějak postarat (plavec) (dance) (kolo) (cinky) apod. ;-) . (flower) Jana
Kacur 28. 6. 2008, 14:42
@janikk Jani, jsem ráda, že chutnalo (F) (F) (F) A pal to čert s kaloriemi ;-) :-D ;-) jednou za čas nevadí :-) :-) :-)
Radunna 26. 4. 2008, 15:13
Tak se taky musím podělit o zážitek z tohodle zákusku. :-$Je dobrý. :-$ale co je na tom nejlepší tak ty sušenky s máslem. ;-)Je příšerně sytý a stěží jsem snědla pár lžiček.Pokud bude nějaké příště,tak si receptík trochu počeštím a dám do toho aspoň rum. a piškoty.Možná nahradím mascarpone pomazánkovým máslem a vznikne mi cheecesake ala tiramisu. Jinak tahle sranda mě cenově vyšla na 230,- 8o|Mascarpone jsem koupila za 79,-netušíc,že existuje podobný český o polovic levnější. :-SHořkou čokoládu orion á 20,- + ostatní ingredience. 8-| 8-| 8-|Takže před manželem (pst). ;-)Hvězda dne teda nejsem,ale až mu řeknu,co ta sranda stála,tak budu muset být hvězdou večera (pusa) ;-)
Holy50 24. 4. 2008, 21:34
Tak jsem udělala manželovi k svátku- tedy hlavně do práce. Byla jsem za hvězdu!!!! Takže moc děkuji (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kacur 7. 6. 2008, 22:36
@Holy50 Peti, tak to jsem moc ráda, že nadpis, že "budete za hvězdu" nelhal (Y) ;-) (L)
raďulí 24. 4. 2008, 9:05
Prosím nezkoušel někdo z vás tu šlehačku do toho krému ušlehat a pak vmíchat???? Mohlo by to být nadýchané. A 280ml to je takový hloupatý poměr, vždyť v kelímku je 200ml?asi já mám kunínskou tu modrou.A napsaný to tam není jen hmotnost.
vajicko66 24. 4. 2008, 0:53
Prosím co je to Mascarpone???? :'( :'( dííííky Lucka
Holy50 24. 4. 2008, 21:27
@vajicko66 Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používa jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů. Mascarpone je bílé barvy, čerstvý voní jako smetana a často se smíchaný se sýrem ricotta používa namísto másla. Rychle sa kazí, proto je zvykem vyrábět jej v zimě. Tento sýr lehce dostane příchuť jiného jídla a proto je potřebné ho skladovat odděleně. Mascarpone sa dá normálně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá - ohřejeme 1 litr smetany na približně 90°C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťavy a směs pomalu promícháváme cca. 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Směs necháme odkapat v utěrce.
Kamza 23. 4. 2008, 11:10
Dort všem moc chutnal, ale mě osobně přišel hrozně sladký. Já ho dělala jen z tvarohu a trošku mi připadal jak čokoládový Pribiňák. Mascarpone je Mascarpone. Ale nezbyl ani kousek (Y) (Y) Poleva ze šlehačky je dobrý nápad |:o) Kamila
Kacur 25. 5. 2008, 11:31
@Kamza Kamil, jsem ráda, že chutnalo, přesto, že Vám to připadalo hrozně sladké (což nám vůbec - ale každý máme jiné chutě :-) A jsem ráda,že s polevou jste byla spokojená. Já ji dávám i na rolády. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie