(recept
si oblíbilo 231 návštěvníků)
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Potřebné ingredience
4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme narychlo na rozpáleném oleji asi 4 min. z každé strany. Vyndáme maso a ve výpeku smažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce zakápneme worchesterem, posolíme a zalijeme asi 1/4 litrem vody (i více). Vložíme zpět maso do omáčky. Přidáme plátek másla, necháme rozpustit, případně omáčku ještě trošku zahustíme lžicí hladké mouky. Vaříme pod poličkou asi 10 minut. Hranolky mezitím pečeme v troubě, dáme na talíř, přidáme maso s cibulkovou omáčkou a přelijeme šťávou a cibulkou. (Pokud nemáte rádi v omáčce kousky cibule, doporučuju omáčku rozmixovat, připadně ji můžete ještě trochu zahustit.)
Dobrou chuť:))
Dobrou chuť:))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brčule123
(upraveno)
6. 6. 2012, 14:54
Vyzkoušíme.vypadá to mooooc dobře
nahlásit
ONdráčci
(upraveno)
3. 6. 2012, 12:31
Určitě vyzkouším. Vypadá to úžasně.



nahlásit

1Lenka4
(upraveno)
3. 6. 2012, 11:59
Je to super jídlo, díky za typ.









nahlásit
Marsseilka
(upraveno)
28. 4. 2012, 10:08
Vyborne!!!! maso jsem si nalozila den predem, cela lednice jim vonela!A dnes uvareno za 20min! Fakt mnamkozni rychlovka! moc dikyyyy!!!














nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
16. 12. 2011, 9:02
to vypada uzasne

nahlásit

millihu
(upraveno)
14. 12. 2011, 14:59
Tak jsem taky neodolala a udělala jsem dnes k obědu......nejsem zrovna zdatná kuchařka,ale zvládnula jsem to
Jednoduchý a moc dobrý recept




nahlásit

morcica
(upraveno)
16. 12. 2011, 8:55
@millihu
Tak to jsem moc ráda
Hlavně se nepodceňovat a všechno jde


nahlásit

barbinka3
(upraveno)
25. 10. 2011, 9:12
Kamčo měli jsme v neděli k obědu
moc dobréééééé
vynikající jídlo
Děkuju za receptík
Hezké podzimní dny přejeme








nahlásit

morcica
(upraveno)
12. 11. 2011, 17:34
@barbinka3
Já děkuju za vyzkoušení receptu

nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 10. 2011, 20:19


nahlásit

morcica
(upraveno)
23. 10. 2011, 9:09
@lidare
Díky - a navíc je to i jednoduché na přípravu

nahlásit
solvi
(upraveno)
19. 9. 2011, 17:06
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela váš recept a chválím. Je to moc dobré! Díky za recept

nahlásit

morcica
(upraveno)
16. 10. 2011, 11:29
@solvi
Já děkuju za komentář

nahlásit

violka60
(upraveno)
28. 1. 2011, 14:39
Prosím, prosím, mohli by ste mi napísať čo je to "vepřová pečeně"????? U nás krkovička alebo karmenádla???? Ďakujem
nahlásit

morcica
(upraveno)
9. 4. 2011, 15:38
@violka60
Dobrý den, je asi jedno, z jakého masa to spácháte. Důležité je, mít ho co nejlibovější. Nejsem velký znalec názvů masa (a už vůbec ne ve slovenštině
) Ale myslím, že karmenádla je totéž, co u nás kotleta - z té by to bylo skvělé - znamená to totiž přímo pečeni, která je v originálním receptu
. Nebo můžete použít i kýtu či plecko (ale jak je to po vašem, to bohužel nevím
) Doufám, že vám bude chutnat!



nahlásit

marthina
(upraveno)
23. 1. 2011, 13:43




nahlásit

morcica
(upraveno)
28. 1. 2011, 14:36
@marthina
Všem vám děkuju za chválu, jsem ráda, že chutná

nahlásit

MAJSTŘICE
(upraveno)
5. 12. 2010, 22:16






nahlásit

jiviji
(upraveno)
28. 11. 2010, 12:08
Přidáno do oblíbených..........fakt je to mňamka. My k tomu měli opečené plátky brambor a taky



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
12. 9. 2010, 13:19
Děkuji za výborný recept ke kterému se určitě budu vracet. Dnes jsme měli k obědu a i když s bramborama, byla to veliká mňamka
.



nahlásit

morcica
(upraveno)
25. 9. 2010, 18:17
@
Já děkuju za pochvalu

nahlásit

katka247
(upraveno)
29. 6. 2009, 19:44
recept jsem dnes udělala přesně podle Vás a bylo to fakt super, až na ty hranolky, které jsem měla nějaké míně kvalitní, takže rozhodně nevypadaly tak lákavě. Jinak maso jsem měla jen s kostí, ale už jsem nechtěla čekat další den, až koupím jiné
. Díky moc za inspiraci




nahlásit

morcica
(upraveno)
9. 1. 2010, 17:35
@katka247

nahlásit

levandule08
(upraveno)
22. 3. 2009, 14:28












nahlásit

morcica
(upraveno)
21. 6. 2009, 16:54
@levandule08
Doufám, že se dílo podařilo

nahlásit

morcica
(upraveno)
20. 3. 2009, 21:14
Díky za chválu všem


nahlásit

Přívětice
(upraveno)
10. 3. 2009, 10:37
Výborné
Sklidila jsem o víkendu takovou pochvalu, že budu dělat
znovu. Moc a moc děkujeme za bezva recept.
Krásný
Hrusková






















nahlásit

monchere
(upraveno)
21. 2. 2009, 13:12
Paní Kamčo, právě jsme dojedlu tuto mňamku, všem moc chutnalo a já dostala pochvalu
, recept už mám v oblíbených a ráda se k němu budu vracet. Dělala jsem ho jak píšete jen v tlakovém hrnci, pod pokličkou asi 7 min., masíčko bylo parádní!


nahlásit

Jitulag
(upraveno)
25. 9. 2008, 11:24
Tak jsem, Kamčo, na oplátku koukla na vaše recepty a tuhle mňamku určitě brzy vyzkouším, vypadá nááádherně
..už se těšíííím


nahlásit

morcica
(upraveno)
3. 10. 2008, 9:51
@Jitulag
Super
doufám, že bude chutnat


nahlásit