Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 231 návštěvníků)

Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

0.0
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Potřebné ingredience

4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme narychlo na rozpáleném oleji asi 4 min. z každé strany. Vyndáme maso a ve výpeku smažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce zakápneme worchesterem, posolíme a zalijeme asi 1/4 litrem vody (i více). Vložíme zpět maso do omáčky. Přidáme plátek másla, necháme rozpustit, případně omáčku ještě trošku zahustíme lžicí hladké mouky. Vaříme pod poličkou asi 10 minut. Hranolky mezitím pečeme v troubě, dáme na talíř, přidáme maso s cibulkovou omáčkou a přelijeme šťávou a cibulkou. (Pokud nemáte rádi v omáčce kousky cibule, doporučuju omáčku rozmixovat, připadně ji můžete ještě trochu zahustit.)
Dobrou chuť:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

promimi 25. 4. 2008, 14:09
Kamilo, moc děkuju za receptík!!! Moc jsme si pochutnali- dokonce i já, ačkoliv maso jím velice málo a vepřové skoro vůbec ne- no olizovali jsme se až za ušima (pl) Až bude manžel požadovat "flákotu", tak už vím, co dělat (clamp)
morcica 25. 4. 2008, 14:31
@promimi To jsem moc ráda, Káťo (L). Jestli nemáte ráda vepřové, určitě zkuste příště vytvořit tohle žrádýlko z kuřecího. Taky moc velká dobrůtka [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie