(recept
si oblíbilo 231 návštěvníků)
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami
Potřebné ingredience
4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme narychlo na rozpáleném oleji asi 4 min. z každé strany. Vyndáme maso a ve výpeku smažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce zakápneme worchesterem, posolíme a zalijeme asi 1/4 litrem vody (i více). Vložíme zpět maso do omáčky. Přidáme plátek másla, necháme rozpustit, případně omáčku ještě trošku zahustíme lžicí hladké mouky. Vaříme pod poličkou asi 10 minut. Hranolky mezitím pečeme v troubě, dáme na talíř, přidáme maso s cibulkovou omáčkou a přelijeme šťávou a cibulkou. (Pokud nemáte rádi v omáčce kousky cibule, doporučuju omáčku rozmixovat, připadně ji můžete ještě trochu zahustit.)
Dobrou chuť:))
Dobrou chuť:))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
promimi
(upraveno)
25. 4. 2008, 14:09
Kamilo, moc děkuju za receptík!!! Moc jsme si pochutnali- dokonce i já, ačkoliv maso jím velice málo a vepřové skoro vůbec ne- no olizovali jsme se až za ušima Až bude manžel požadovat "flákotu", tak už vím, co dělat
morcica
(upraveno)
25. 4. 2008, 14:31
@promimi
To jsem moc ráda, Káťo . Jestli nemáte ráda vepřové, určitě zkuste příště vytvořit tohle žrádýlko z kuřecího. Taky moc velká dobrůtka