(recept
si oblíbilo 351 návštěvníků)
studená PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA - úžasné, jednoduché, oslníte!!

Potřebné ingredience
2 krabičky cherry rajčátek - hodně zralých;
2-4 stroužky česneku, podle chuti;
pár snítek čerstvého tymiánu/rozmarýnu;
olivový olej;
sůl - já solím až před jídlem
Postup přípravy
Rozpálíme troubu na 180 stupňů. Do misky vhodné na pečení nasypeme rajčátka a česnek (dávám rozkrájený na špalíčky, kdo chce chuť méně česnekovou, může stroužky nechat vcelku) a pár lžic olivového oleje. Promícháme, aby se rajčátka obalila v oleji. Navrch položíme snítky bylinek a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho, až se slupka některých rajčátek zkrabatí, asi 13 minut. Necháme úplně vychladnout a podáváme v misce. A JE TO STRRRAŠNĚ DOBRÉ, MNOHEM VÍC, NEŽ TO VYPADÁ !!!! Doporučuju podávat s foccaciou z mých receptů a namáčet si ji v tom česnekovo-rajčatovém olejíčku na dně... mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Bejina
(upraveno)
28. 6. 2008, 13:49



















nahlásit

Handulinka
(upraveno)
19. 6. 2008, 19:08
a teď mi někdo řekněte, kde je chyba, když mi rajčátka vůbec nekrabatí, ale rovnou prasknou a vytečou?

nahlásit

kakunka
(upraveno)
27. 6. 2008, 8:25
@Handulinka
Tak to nevím,
možná je to typem rajčat? Měla by být dost zralá, určitě ne pevná a nazelenalá!! Ale myslím, že nevadí, když některá popraskají, ono je to dobré i tak
! To mě mrzí, že jste nebyla nadšená, my tenhle recept přímo milujem
. Nezanevřít a zkusit znova




nahlásit

Handulinka
(upraveno)
27. 6. 2008, 14:39
@kakunka
Nezanevřela jsem, děláme je i tak
Většinou den předem a jak prasknou, tak hned vytáhnu, aby nestihly vytéct a přes noc v lednici do těch prasklinek líp pronikne chuť a vůně těch bylinek



nahlásit

lalela
(upraveno)
15. 6. 2008, 20:33
to vypadá úúúúúúúžasně

nahlásit

Handulinka
(upraveno)
11. 6. 2008, 19:10
super nápad
chybí mi tu olizovací smajlík


nahlásit

Miabella
(upraveno)
4. 6. 2008, 13:45
kéž by můj muž jedl rajčata...nevadí, sním je sama

nahlásit

Juchanka
(upraveno)
4. 6. 2008, 13:32
vypadá to
... jdu je dát péct... zaím jsem dělala jsem velká nakrájená na plátky, pokapaná olivovým olejem a pečená až spíš sušená na salát... tak alespoň udeme mít změnu
...jo a na tu vaši foccaciu už mám zaděláno









nahlásit

Prdelačka
(upraveno)
3. 6. 2008, 21:47
Začala jsem slintat






nahlásit

mikky.h
(upraveno)
3. 6. 2008, 21:37
Při čtení jsem si pocintala klávesnici..tak nevím,zda mám tak skvělou představivost,nebo jste Vy úžasně popsala svůj recept...
Určo vím jedno,musím zkusit!!




nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
3. 6. 2008, 20:11
Ahojky, teď sme je dojedli a manžel moooc pochvaloval.
V podobném duchu mám ve svých receptech brambory s cibulí a oliv. olejem. Taky nevypadá, ale je to vynikající



nahlásit

kakunka
(upraveno)
4. 6. 2008, 10:27
@Denisaaa
Díky
! A já zkusím tu Vaši roláááádičku z esíček



nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
4. 6. 2008, 13:17
@kakunka
No tu určitě vyzkoušejte, protože ta mě v ledničce nestihne ani uležet jak se po ni hned zapráší.
Dnes budu rajčátka opět manželovi dělat k večeři ať si u něj šplnhu


nahlásit