Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Vaječná tlačenka - jednoduchoučká :o)

0.0
Vaječná tlačenka - jednoduchoučká :o)

Potřebné ingredience

Recept je ze zadní strany Želatiny na vaječnou tlačenku od firmy Labeta - viz. foto níže.. a je mooc chutný.. Želatinu na vaječnou tlačenku, 6 vajec - můžete dát i méně i více - já dala 4 vejce, cibule - nedávám, 200g měkkého salámu, sterilizovaný zeleninový salát - použila jsem 330 g zeleninovou směs od Hamé, 250 g majonézy, kostka masoxu.

Postup přípravy

Uvařená vejce, cibuli a salám nakrájíme na kostičky, přidáme zcezený zeleninový salát, majonézu a promícháme.
Zcezený nálev salát si nalejeme do odměrky a co nám chybí do 3 dl doplníme vodou. V jedné polovině (1,5 dl) tekutiny krátce povaříme kostku masoxu, dále nevaříme a vsypeme obsah sáčku želatiny na vaječnou tlačenku a za stálého míchání rozpustíme. Přilijeme druhou polovinu tekutiny a všechno smícháme.
Směs vložíme do formy - používáme od Tupperware a je kouzelná, doporučuji dát před použitím krátce do ledničky, a pak propláchnout studenou vodou. Jestliže použijete jelenní hřbet, vyložte potravinovou fólií. - Formu se směsí vložte do ledničky a nechte asi 1,5 hodinky ztuhnout - já nechávám přes noc.

použitá želatina

Naplněná forma - vyšlo akorát :o)

Před vyklopením doporučuji stěny formy krátce opláchnout teplou vodou, pak se tlačenká krásně uvolní. Ale ne dlouho, jinak se začne rozpouštět :o) Jestliže budete mít vyloženo potravinovou fólii, tak není co řešit.

úžasný pomocníček :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Yvetaaa 19. 4. 2010, 13:16
.....tak tu já můžu,bydlíte daleko !? ,-) ,-) ,-) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
romixx 23. 3. 2008, 21:37
Taky dělám je výborná (velikonoce8).Já dávám Moravanku je to pikantní (velikonoce7). Už se těším až nám zbydou vejce (velikonoce) (velikonoce7) (velikonoce16)
pimpulka 24. 3. 2008, 9:13
@romixx Taky jsem zkoušela s Moravankou, ale míň pikantní verze zvítězila (radost) (radost)...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie