Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 682 návštěvníků)

Snadné a rychlé *Salko řezy*

5.0
Snadné a rychlé *Salko řezy*

Potřebné ingredience

KORPUS : 1 sklenička cukru, 2 skleničky poloh.mouky + prdopeč., 3 vejce, sklenička mléka, půl skleničky oleje,2 lžíce kakaa.
KRÉM : uvařené salko, 1 máslo, 1 tvaroh, čokol.hoblinky......dále piškoty + kafíčko + griotka/rum.

Postup přípravy

Vajíčka utřeme s cukrem, přilejeme mléko, olej,přisypáváme mouku a kakao, ješte chvíli šleháme a vlejem na plech, pečeme na 170°asi 15min.Dále podle obrázků.....

Tato řezy jsou neodolatelné, rychlé a vždy budete nej nej cukrářka, když toto nabídnete návštěvě, zvládne každá i začátečnice, nebojte se a vyzkoušejte......doporučuji použít tento krém i na Tiramisu!!! Takovéto zákusky se u nás baští velice často, v různých obměnách krémů......

Je to jednodužší variace Sladkého Mamení, takže kdo si netroufal, nyní má možnost okouzlit svou rodinu při nedělním kafíčku!!!!!

upečený korpus

potřebné suroviny na krém....tvaroh používám, vždy vaničkový nizkotučný.

vyšleháme si změklé máslo a přidáme zkaramelizované salko - vychlazené....a vymícháme

pak přišleháme tvaroh, doporučuji vaničkový nízkotučný, krém bude krásně jemný....

slabou vrstvu krému dáme na korpus, bude se Vám zdát řídká, ale nebojte tuhne chvilku po chvilce!!!

piškoty máčíme v káfíčku do kterého pro chuť přidáme trochu griotky nebo rumu....

naskládáme na korpus s krémem......

navršíme zbytek krému...

a dozdobíme dle fantazie, cik cak čokoládou nebo hoblinkama a šup do lednice.....vychlazený je mňamózní....

a jdeme na to......

a slíbené foto řezu.....doporučuji vyzkoušet, salko je prostě 1*

Jednodužší varianta, taky u mne v receptech.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

johnynka 13. 8. 2008, 9:46
místa několikahodinového vaření používám karamelovou "jesenku" tuba s příchutí karamelu, a je to boží, 150ml za 15kč lidl |:o)
Zuzu.ka2 13. 8. 2008, 9:30
Dobrý den, vypadá to úžasně, takže chci o víkendu vyzkoušet, ale zajímá mě jak velkou skleničku myslíte, jestli klasickou nebo třeba duritku? Děkuju
IvaBerg 13. 8. 2008, 16:08
@Zuzu.ka2 Zuzko, sice nejsem paní Olga, ale zákusek jsem dělala, tak třeba můžu také poradit. Jsem zvyklá na recepty z hrníčkové kuchařky, tak jsem to dělala pomocí hrníčků, takových těch klasických na čaj nebo velké kafe. Je důležité používat ten stejný typ na všechny ingredience, aby byly ve správném poměru.... (F) (F) (F)
OLUŠ 14. 8. 2008, 9:00
@IvaBerg (L) (L) (L)přesně tak (clamp)
IvaBerg 12. 8. 2008, 18:45
Olgo, děkuji za úžasný recept, dlouho jsem hledala něco zajímavého, než jen svou klasickou bábovku a perník...Vaše řezy jsou úžasné, je to luxusní zákusek, který se nebudu stydět připravit pro nějakou slavnostní příležitost či návštěvu. Jediný problém, který s tím mám, že se zuby nehty držím nechodit ujídat do ledničky a přemáhám se, abych ho nesnědla celý sama. Mějte se krásně, Iva (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)
OLUŠ 13. 8. 2008, 7:12
@IvaBerg Paní Ivanko :-$já s ním sklidila taky veliký úspěch (Y) ;-)a skoro jsem snědla sama půl plechu :-)no salko je salko ^o)a u nás je velice oblíbené |:o) děkuji za pochvalu a taky se mějte krásně (flower) (flower)
siska18 12. 8. 2008, 15:58
To vypadá fakt dobře, akorát že u mě skončí pečení karamelových řezů většinou po uvaření salka, protože ho pak se@eru samotné. :-D :-D
veronique1980 12. 8. 2008, 15:48
Oli, Salko vaříte v uzavřené konzervě ve vodě? Pokud ano, jak dlouho se vaří? Díky moc. Verča
OLUŠ 12. 8. 2008, 18:44
@veronique1980 :-$salko se vaří zavřené ve vodě 1 hodinku (L)
sverunka 12. 8. 2008, 15:35
vypadá to skvěle,jdu na to ^o) ^o) ^o)
SZuzana 9. 8. 2008, 11:28
No tak to vypada uzasne,jen skoda,ze to nemuzu ihned vyzkouset.
OLUŠ 9. 8. 2008, 12:08
@SZuzana ;-)je to ale bleskovka :-)takže šup na to (L) a odpoledne baštíte (C) (smich)
Lenkacz 9. 8. 2008, 11:12
hm vypada to skvela (clamp)
OLUŠ 9. 8. 2008, 11:14
@Lenkacz (P)foto řezu dodám hned jak odpoledne nakrojíme ke (C) ale už téď chodím olizovat krém z kraje plechu ;-) (hello)je už krásně tuhý a táááák dobrý

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie