Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 313 návštěvníků)

MRAMOROVÝ MALINOVÝ CHEESECAKE - efektní a přitom naprosto jednoduchý!!!

0.0
MRAMOROVÝ MALINOVÝ CHEESECAKE - efektní a přitom naprosto jednoduchý!!!

Potřebné ingredience

NA KORPUS: 1 krabička sušenek (derby, esíčka, koka - podle Vašich chutí :-)), 100g másla, NA HMOTU: 3 vaničkové(!!) tvarohy, 3 vejce, 150g cukru krupice, 1-2 balíčky vanilkového cukru, asi 1/2 pytlíku rozmražených malin

Postup přípravy

Dobrou chuť!!

Sušenky rozdrobíme na drť (nejlépe ještě v sáčku) a smícháme se změklým máslem, pak natlačíme pevně do formy, vyložené pečicím papírem. Zapečeme asi 8 minut na 160-170 stupňů.

Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně přišleháme tvarohy. Hmota by měla být krásně hladká (tvaroh ze staniolu je nevhodný).

Poklademe předpečený korpus malinami.

Ze zbylých malin vylisujeme pyré (já dělám lžící na hustém cedníčku). Nepoužíváme vodu, která vyteče při rozmrzání - pyré by mělo být hustší. Potřebujeme ho asi tak 2-3 lžíce.

Z tvarohové hmoty odebereme asi 5 lžic a smícháme v misce s malinovým pyré. Zatím dáme stranou. Na korpus s malinami opatrně nalijeme a uhladíme bílou hmotu.

Nožem si předkreslíme hluboké rýhy. Červenou tvarohovou hmotu opatrně lžící "vsunujeme" do rýh tak, aby vznikly co nejtenčí pruhy. Takto spotřebujeme všechnu červenou hmotu.

Opět vezmeme nůž a kolmo na pruhy "projedeme" hmotou. Nůž vytáhne barevnou hmotu a vzniká mramorování. Takto projezdíme celý koláč v pravidelných intervalech, Poté můžeme ještě udělat totéž kolmo. Čím více koláč namramorujeme, tím méně efektní vzor bude - takže méně je v tomto případě více :-))). Nemusíte se ale procesu bát,i kdybyste obě barvy hmoty jen tak naplácali a projezdili je cik cak, koláč bude krásný a chutný!!!!

Koláč pečeme 35 minut na 160-170 stupňů. Kraje malinko zhnědnou. Necháme vystydnout a potom dobře vychladit v ledničce. Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

edima 27. 7. 2018, 15:21
Ten je fakt boží, dělám už asi po desáté ... díky moc Edita
NikaV 14. 7. 2016, 10:24
Včera jsem pekla z jahod, je vynikající a fakt jednoduchý. I mramorování se vydařilo. Díky za recept. (F)
Kujeba 11. 6. 2016, 20:49
Díky za super recept. Místo malin jsem dala čerstvé jahody a je to bašta (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 10. 6. 2016, 20:23
(Y) (Y) (Y)
lenule11111 10. 6. 2016, 11:49
To musím vyzkoušet, jak velká má být asi forma? Stačí kulatá na dort? nebo raději větší skleněnou 28x19cm? :-)
Vojtula 10. 6. 2016, 0:13
(Y) (Y)
Pami 29. 7. 2015, 12:34
(F)
srneckova 13. 3. 2015, 15:56
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y)
klotylda 13. 3. 2015, 10:58
Ahoj Kaku, myslíš, že by to šlo i s jahodama? (L)
siena 8. 7. 2014, 19:39
(Y)
Vera N 8. 7. 2014, 19:08
(Y) (Y) (Y)
blanor 16. 3. 2014, 20:03
Wau,vypadá parádně,určitě vyzkouším (Y) (Y)
Kakája 7. 2. 2014, 21:50
Dnes sem dělala a byl výbornej (Y)
nekup to 10. 1. 2014, 8:20
To budu muset vyzkoušet, vypadá báječně (F)
dagina32 18. 1. 2013, 10:33
Děkuji za recept , už se peče to bude (jidlo) (Y)
top-shop 12. 5. 2012, 11:33
Včera jsem dělala, je výbornýý!!!! Dík za recept!
novackova 11. 9. 2011, 15:11
to budu muset prubnout (F)
mmatuli 11. 9. 2011, 14:17
Dnes jsem pekla a je vynikající, akorát ho nechtěli nechat zchladit a zakrojili ještě teplý....... a taky výborný. (Y)
solvi 12. 9. 2010, 8:42
Super mňamka, přidala jsem i ostružiny a všichni chválili! Díky za recept!
pavlulda 10. 9. 2010, 19:10
Určitě to vyzkoušejte! Kamarádka to udělala s ostružinama a borůvkama a přinesla k nám na návštěvu a málem jsme se o to všichni poprali. Opravdu delikatesa!!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie