Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Malinový cheesecake jako dort

0.0
Malinový cheesecake  jako dort

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g máslových Club sušenek, 45 g másla. Náplň: 3 vejce, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g mascarpone, 150 g cukru krupice, 1 lžička citronové kůry, 15 g Solamylu. Krém: 350 ml smetany ke šlehání, asi 500 g malin (zde mražené), 80 g cukru krupice, 1 želatinový ztužovač. Poleva: 2 PL cukru krupice, 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Sice trochu pracnější zákusek, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Sušenky rozdrtíme, promícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme na dno dortové formy průměr 26 cm, do které jsme přivřely papír na pečení. Odložíme na chvíli do ledničky. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, cukr, citronovou kůru a Solamyl, dobře promícháme. Po jednom zašleháme do tvarohu vejce. Náplň nalijeme na sušenky a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme 15 minut, pak snížíme na 150°C a pečeme dalších 15 minut, vypneme troubu a ještě 5 minut dopečeme. Necháme vychladnout. Krém: Maliny povaříme a přepasírujeme. Odvážíme si 200 g malinové šťávy, v ještě teplé šťávě rozpustíme cukr a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a smícháme s malinovou šťávou. Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme želatinový ztužovač, vmícháme 2 lžíce malinové šlehačky, nalijeme k ostatnímu krému a promícháme. Krém natřeme na koláč a necháme v ledničce asi 2 hodiny ztuhnout. Ze zbývající malinové šťávy si odměříme 125 ml, dolijeme vodou do 250 ml a 1 minutu povaříme s cukrem a dortovým želé. Trochu zchladíme, ještě teplé opatrně po lžících nalijeme na krém a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne. Nožem projedeme kolem ráfku, odstraníme ráfek, dort přesuneme na tác a vytáhneme papír. Vrch můžeme lehce posypat kokosem.

Je to jemný a lahodný, chuťově vyvážený zákusek. Od nejsladší sušenkové vrstvy přes méně sladkou tvarohovou a osvěžující malinovo-šlehačkovou až po příjemně nakyslé malinové želé nahoře.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie