Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 343 návštěvníků)

Medovník - úúúúžasný - vyzkoušeno podle Ivety Š. (annax) ID 155

0.0
Medovník - úúúúžasný - vyzkoušeno podle Ivety Š. (annax) ID 155

Potřebné ingredience

3 vejce
300 g cukru krupice
1 Hera
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky

Náplň: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka - uvařit + 300 g másla

Postup přípravy

Recept a postup jsou stejné jako v původním receptu od paní Ivety - nic jsem neměnila. Opravdu famózní dobrůtka, k nerozeznání od originálu. A za ty peníze? Počítejte se mnou: v obchodě 1 řez průměrně á 29,- - z dortu mi vyšlo 12 ks = celkem za 348,- Kč. Dělala jsem to asi 1,5 h - u toho ještě pacifikovala svoje roční běhací mimino - ale jsou tu i rekordmanky za 3/4 h (bez vaření salka). Takže dejte se do toho, je to opravdu lehké...

V horké vodní lázni rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170, horkovzdušnou na 150 (pozn.: mně se osvědčilo 160 st. C a něco malinko přes 10 minut v horkovzdušné troubě).

Směs natíráme stěrkou na pečicí papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko nebo já si pod papír dávám dno z rozevírací dortové formy, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 plechách v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních.

Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozevírací formy. Zbylé okraje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu. (Já použila svoji formu o průměru 26 cm.)

Máslo a kondenzované mléko ušleháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet :-) (pozn.: na krém jsem použila kondenzované mléko slazené neznačkové - ale stejné jako Salko - vařila jsem ho v papiňáku 1/2 h a pak nechala dojít, otevřela papiňák a dala plechovku vychladit do studené vody).

Necháme odležet do druhého dne a pak chráníme vlastním tělem, aby zbylo na všechny :-) !!! (pozn.: já dala do chladničky).

Tady mám vymíchané máslíčko a uvařené kondenzované slazené mléko - vařeno 1/2 h v papiňáku, pak jsem to ještě nechalal dojít až do uvolnění víka hrnce, plechovku vychladila ve studené vodě. Bylo to pěkně tuhé, takže po smíchání s máslem krém vůbec netekl. A to jsem použila nějaké neznačkové kond. ml. z plusu zn Almsana - vůbec to nevadilo.

Tady je hotové těsto. Nenechte se zmást tou dózou s nápisem polohrubá mouka - dala jsem tam hladkou, ale dělala jsem souběžně kynuté houskové knedlíky, kam používám hrubou a polohrubou tak na půl, recept na ně taky vložím...

Přesně podle paní Ivety se mi osvědčilo použít pod pečicí papír jako mustr spodní část z rozvírací formy, já mám o průměru 26 cm. Dělalo se to bezvadně, těsto jsem jakoby podle toho zvýšeného okraje omázla ze stěrky...

Tady je to s tím spodkem od formy. Protože jsem dělala tento recept poprvé, nevěděla jsem, kolik těsta mám namazat, udělala jsem si tedy 6 placek najednou a těsto, co mi zbylo jsem tak nějak rozdělila a domázla, aby byly cca stejné. Přece jen mi ještě trochu zbylo, mázla jsem to na papír vedle placky a pak nastrouhlala spolu s okraji, hodilo se to na posypání.

Tak v této podobě šla placka do trouby, pekla jsem po 3 v horkovzdušné troubě, i přesto byly každá malinko jinak upečená.

Upekla jsem asi do této barvy. protože paní Iveta neměla nafocený u receptu postup, tak jsem nevěděla přesně, jestli to stačí, v komentářích psala, že placka není suchá a tvrdá, ale spíš měkká a taková drsná na povrchu.

Začínám mazat jednotlivá patra... Placky jsem okrojila okružím z dortové formy.

a dále... Nakonec jsem namazala trochu i vršek a boky, aby držel ten posyp.

Nahoru a na boky jsem dala pomocí delší ploché pružné platové stěrky a lžíce směs mletých vlašských ořechů a nastrouhaných zbytků a okrojků z placek.

A tady už jsem stihla nafotit jenom svůj kousek s kafíčkem... Barva krému byla o malinko tmavší než na titulní fotce, kterou jsem fotila s bleskem. jinak naprosto luxusní chuť - přesně takový hutný a kalorický, jako ten originální koupený v obchodě, obrovská mňamina, až se mi skoro nechtělo věřit, že jsem to dělala já :))))))) Opravdu doporučuji k vyzkoušení. Paní Iveta měla ve svém receptru více možností na krém, takže pokud máte zájem, koukněte se k ní do původního receptu.

Má to jen jedinou vadu, když nebudete mít hodně početnou návštěvu, sníte všecko klidně i ve 2, a to je fakt kalorická megabomba.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pstros 14. 3. 2009, 21:16
Tak na druhý pokus zase nic. :'( :'( Zase se snědl, ale je to žvejka. Šlehala jsem 10 minut, dala troubu víc , vyndala dřív, ale stejně to po vyndání zase zpadlo. :-| Já už fakt nevím čím to je. Jestli na něco nepřijdu, tak už končím. Další pokus nebude. :-(
marfanov (upraveno) 25. 10. 2009, 18:40
@pstros Dobrý den, sice je už říjen, ale třeba ho zkusíte na vánoce :-) já ho dělám už čtyři roky (pův. recept byl v časopisu Apetit, pak vyšel ještě v roce 2006 v Mladé frontě Dnes), aspoň 20 už jsem jich upekla, a musím říct, že dodržuju přesně postup, jaký píše paní a vždycky se mi poved (jinak bych ho už nikdy nedělala :-)))... až na tu dobu šlehání - 10 minut šlehat šlehačem je úplně zbytečné, a v tom bych možná viděla tu vadu :-)) já kydnu všechno v uvedeném pořadí do mísy (vlastně akorát je potřeba rozpustit tu heru, jinak se může kydnout vše zaráz :-)) nad hrnec s vodou, jen tak ty tři minuty prošlehám šlehačem s HNĚTACÍMI (nikoli šlehacími) HÁKY a je to. podle mě je chyba v sodě, která se tím šleháním odtud vyžene a pak to nedrží... a čas pečení - na 170 přesně 8 minut.... ovšem peču po jednom. zkuste :-))) a ještě jedna věc - dělám vždycky jen pět placek - pak to nemá šanci spadnout.... :-$ ty pláty jsou po upečení tuhé a trochu slehnou, ale paní tu nemá ještě jednu věc z původního receptu - ty pláty se při plnění potírají smetanou - já si udělám kafe s mlíkem a potírám tím. hezky to zvlhne, a hlavně - musí se nechat přes noc uležet. vlastně čím dýl, tím líp :-)))
Bromovka 15. 3. 2009, 14:00
@pstros No to je mi líto, ale mě se taky úplně všecko nedaří... to je život... tak upečem něco jiného, jo? :-$
pstros 17. 3. 2009, 11:46
@Bromovka Když já chci zrovna medovník. Nerada vařím, ale pečení mě baví a tak mě štve, že mi to nejde. :-S Ještě to nevzdádám. Snědli ho hned, ale mám pocit , že by sežrali i syrový těsto, tak to není měřítko úspěšnosti. :-p Zkusím ho po nějaké době zas a uvidím. (F)
xjezurka 12. 3. 2009, 20:02
Dobrý večer všem,právě jsem dodělala tento medovník... Přiznám se,že nad ničím jiným jsem se ještě takhle nevztekala a výsledek je víc než žalostný. Ač jsem šlehala hodně dlouho,těsto se mi rozteklo a následně po vyběhnutí v troubě spadlo a stala se z něj gumová placka,která vůbec nešla odlepit od papíru. Už jsem chtěla celé dílo vyhodit z okna,vytrvala jsem a nyní je to v lednici,zítra uvidím,co z toho bude. Myslím si ale,že chyba byla v medu,použila jsem bílý,řepkový,který je trochu řidší. Prosím o zkušenosti,jaký med používáte.. Mimochodem,ty placky jsou na chuť výborné, takové karamelky (H)
Bromovka 15. 3. 2009, 13:58
@xjezurka Marti, tak to teda nevím. Je pravda, že když jsem dělala medovník podruhé, tak jsem ho měla taky nižší (těsto taky tolik nevyběhlo), ale chuťově byl výbornej, trochu jakoby karamelkovatější. Používám normální med z obchodu, pokaždé co zrovna koupím, většinou v takové jakoby se zužující šestiúhelníkové skleničce, myslím, že obyčejný květový. Tak mi pak napište, jaký byl. Ale nezdá se mi, že by ten med hrál až takovou roli... Napadá mě spíš mouka, s tím jsem se vyškolila na knedlíkách, že opravdu ne každá mouka je na pečení vhodná.
mikuleMai 9. 3. 2009, 21:28
Prosím prosím.Budu mít asi fakt blbou otázku :-( *-) Ale já mám děsnou smůlu na sodu dá se ji nahradit něčím jiným?A je to fakt malá kávová lžíce?Vrchovatá? Já vím trapné, ale fakt se mi ještě nic ze sodou nepodřilo :-(
Bromovka 11. 3. 2009, 20:39
@mikuleMai Milá Petro, asi odpovídám pozdě, ale jak už tu jedna rada padla, soda je stejného účinku jako kypřicí prášek. Já dávám sodu, jako je v receptu, když se píše 1 lžička, dávám 1 kávovou lžičku ne úplně zarovnanou do roviny a ne úplně vrchovatou, takovou spíše s malinkatým kopečkem. Nebo i od té doby, co mám domácí pekárnu, používám často odměrku (tu menší stranu), která odpovídá 1 kávové lžičce a tu dávám zarovnanou. Ale to jsou tak malé rozdíly, že by neměly být nijak na výsledku poznat. Nebojte se toho, snad nikomu se tady nestalo, že by se to nepovedlo... :-$ Martina
lenavackova 11. 3. 2009, 15:42
@mikuleMai Petruš,já dávám normálně kypřící prášek do pečiva,úplně do všeho,kde se píše,že má být jedlá soda,medovník jsem dělala zrovna v pátek (podruhé v životě) a povedl se úplně prímově.Jak píšou některé maminky,taky nedělám kulatý,ale na velikost plechu,vyjdou mi 4 placky.Třeba jsem Vám trochu pomohla.... :-$
akžena 6. 3. 2009, 13:00
Ahojky.toto je opravdu úžasný recept.Vyčetla jsem jej před rokem v kalendáři a již jsem ho předala spoustě lidem,všem chutná a je opravdu lepší než kupovaný.Akorát má jednu chybu,NEVYDRŽI DLOUHO ;-),leda v zamčené lednici a klíček u sousedů :-DJá ale nedělám kulaté pláty,jen natřu peč.papír a pak podle toho jak chci krájet.Dokonce jsem z plátu vykrojila srdce,je to MŇAAMKA (Y)
pstros 6. 3. 2009, 12:40
Tak mě se něco nepovedlo. Medovník byl gumozní. Ale snědl se. Třeba mi poradíte proč se nepovedl. Když jsem dala těsto do trouby (měla jsem papír ještě na plechu ) tak krásně vyskočilo. Třeba jako piškot. Jenže vyndat ještě nešlo, protože bylo takový lepkavý , podle mě syrový. Když jsem ho nechala dýl, tak začalo padat, až jsem měla úplnou placičku. Když vystydla byla tvrdá a tmavá. Rozhodně neměla barvu jako máte vy. Váš vypadá jako piškot i tak nadýchaný a můj jako slepený marokánky, i tak tmavý. Skoušela jsem kde co, ale nedařilo se mi. Nebudete někdo vědět PROČ? :'(
mikuleMai 11. 3. 2009, 15:16
@pstros Tak mě se dělá úplně to samé.Právě peču a vdím, že to není ono...Špatné to není,ale nevypadá to tak hezky :-(
marfanov 25. 10. 2009, 18:34
@mikuleMai já ho dělám už čtyři roky (recept je z časopisu Apetit nebo z mladé fronty, kde vyšel v roce 2006), taky flákám šlehání (no spíš hnětení, dělá se to hnětacími háky, ne šlehacími) a je naprosto super. zkuste udělat míň placek.. jinak po vychladnutí jsou ty pláty dost tuhé a jakoby gumové - proto je v původním receptu taky psáno, že se potírá smetanou - já si udělám kafe s mlíkem a tím to potírám. pak teprve se na to dává krém. dle pův. receptu se taky musí přes noc uležet. zkuste i toto :-))) sice už je říjen, ale na vánoce se vám třeba povede :-))))
Bromovka 11. 3. 2009, 20:51
@mikuleMai Petruško, napadají mě 2 věci. Jednak je opravdu důležité neošidit to šlehání/míchání těsta, pořádně dodržet čas, i když to vypadá, že už je to smíchaný, tak je to potřeba pořádně propracovat. Autorka receptu píše, že to fláká jen 3 minuty, ale já určitě šlehala déle, tipuju těch 10 minut. A pak mohla nastat chyba i při pečení - jestli jste to měly takové tvrdé suché tmavé - asi by příště chtělo zvýšit o něco teplotu a zkrátit čas. Nemyslete si, že se mě to lehounce sloupne z pečicího papíru jako z teflonové pánvičky. Kdepak, používám dlouhý nůž obrácenou stranou (ostřím ne dopředu) a jakoby zajedu podl placku a rozrážím placku od pečicího papíru. Taky to tam mám trošku jakoby přilepené, je to tím medem takové trochu lepivé, ale ne syrové. I když při vytažení z trouby to nevypadá jako úplně upečené, vychladnutím to trošinku jakoby doschne nebo jak to říct dojde a dotuhne. Je težké to popsat, třeba Vám to ale pomůže. A pokud už nemáte odvahu, zkuste příště moje tiramisu, na tom se nedá nic zkazit, opravdu nedá - a je to rychlé ;-) Martina
mikuleMai 12. 3. 2009, 21:44
@Bromovka Dobrý večer :-) Horzně moc Vám děkuji za Vás názor :-)A hlavně za radu :-) Ale představte si, že ikdyz mě to nevyběhlo a není to tak pěkné tak je to i tak hroozně dobré.Což jsem naštvaná ještě víc, když si představím tu slast. A však se nenechám odradit a příští týden vyzkouším Vaši tyramisu a pak znovu medovník.Není možné aby se nepodařil :-) Ještě jednou děkuji :-) Petra
Bromovka 13. 3. 2009, 20:18
@mikuleMai No super, moc Vám fandím - nemyslete si, že mně se všechno vždycky ovede ;-) Právě na zítřejší oslavu narozenin patlám manželovi dort, a možná to bude tím pátkem 13., ale začalo to korpusem, nestačil mi do formy na uto, takže jsem musela přidělat ještě plát a budu nějak nastavovat, no jsem na to zvědavá.... určitě ho pak vložím, tak uvidíte, ale ještě nevím, co uvidíte - papa Martina :-D
KAČURA 12. 3. 2009, 21:55
@mikuleMai Medovník nezatracujte,dělám ho také jedině podle Ivety Š. a pro mě nejjednoduší bez problémů,tak musí být pro každého,nejsem zdatná cukrářka.Já dávám na pečící papír a postupně placky i s papírem kladu na stůl a nesloupávám,až napeču na 2 medovníky začnu sundavat-položím plackou na stůl a opatrně pomalinku sloupávám ještě měkké placky.Ty pak prokládám alobalem a uložím a mažu klidně i za týden,pak jsou tvrdší ale OK.Placky se pečou spíše kratší dobu,mohou vám připadat nedodělané,ale jsou již hotové,horkých si nevšímejte.Snad jsem vám trochu poradila a těším se na váš další pokus Katka :-) :-) :-)
Ilonáček 5. 3. 2009, 20:39
Dobrý večer, tak jste mě velice potěšily, právě šel odpočívat na balkon na sobotní posezení, jen krém mám ze salka a másla, ale salko nevařené. Syn si donesl recept z práce a nemohl jej vynachválit. Prý moc dobrý. Sesbírala jsem odvahu a hurá na něj. Byla jsem mile překvapena , jak úžasně a rychle bylo vše hotové a žádný problém. Vždy mám při první zkoušce strach jaký bude výsledek , a tak zkouším na rodině. Tentokrát synovi k úterním narozeninám. Už se nemohu dočkat až jej ochutnám. (L) (L) (L)
Bromovka 11. 3. 2009, 20:41
@Ilonáček Ilonko, úterý už bylo, tak jak chutnal? Doufám, že se povedl! |:o) Martina
Ilonáček 11. 3. 2009, 22:10
@Bromovka Marti , byl úžasný, rozplýval se a byl jako máslíčko. Prvně jsem byla z krému na rozpacích, ale i ten byl po rozložení mňam. (L) (L) (L)
DANINEC 8. 1. 2009, 11:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)DÁVÁM ZA JEDNA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) výborný není co dodávat ,k enrozeznání od koupeného ba naopak je ještě lahodnější (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) u nás nechyběl na Vánoce jako spestření k cukroví http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1559405 (andel) a když přišla manželova babička tak nevěřila že je doma pečený :^) tak jsem se pěkně vyšvihla před celou rodinou :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ Moc děkuji za recept,už jej mám napsaný ve své kuchařce dobrot,to abych nemusela pokaždé zapínat pc ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Bromovka 18. 1. 2009, 22:06
@DANINEC Á, tak ještě medovníček jste kromě knedlíků měla odvahu podle mě vyzkoušet :-) Velmi dobrá volba, já teď na návštěvy ke kamarádkám snad nemůžu bez medovníku ani přijet. Mám moc velkou radost, že se podařil, je to vidět i podle fotky, i cukrovíčko bych neodmítla, vypadá skvěle :-D Martina
SSabina 3. 12. 2008, 19:45
Martinko, prosím, poraďte. Chtěla bych medovník vyrobit a nakrájet (nebo vykrajovat) na malé kousky jako vánoční cukroví.. Samozřejmě to bude asi i nižší verze :-) . Poradíte jak dlouho před Vánoci to mám péct? Ten originální medovník má docela dlouhou trvanlivost, ale u tohoto nevím.. *-)
Bromovka 8. 12. 2008, 16:03
@SSabina Hm to je zapeklitá otázka - když se zamyslím nad surovinami, tak je tam máslový krém, takže bych to skladovala v lednici jako plněné ořechy (jestli znáte a víte, jaké myslím). S ohledem na fantasitckou chuť se domnívám, že déle jak 10 dní od vánoc nevydrží, tak bych to upekla tak 14 dní před Vánocemi. Ale je to jen moje úvaha a pochybuju, že někomu medovník vydržel déle jak 3 dny, takže nevěřím, že to někdy někdo zkoušel (zajic) (hello)
Arwen 29. 11. 2008, 12:40
Tak včera večer jsem se do něho pustila a čeká v ledničce na návštěvu tak doufám, že bude chutnat. Vypadá skvěle a snad bude stejně dobře chutnat. (hello) (C)
Bromovka 30. 11. 2008, 14:35
@Arwen Lenko, věřím, že ano - a nezapomeňte ho vyfotit ! a pochlubit se :-$ Martina
Arwen 30. 11. 2008, 17:08
@Bromovka Martínko, pozdě byl vážně luxusní - nezbylo nic... 8o| :-@ (6) Ale o vánocích to zopakuji a snad se podaří vyfotit (jezisek) Ješte jednou díky za skvělý recept. (clamp) (clamp) (L)
Machja 28. 11. 2008, 21:41
Hmm, k nakousnutí, (zajic) (zajic) (zajic) na řezu vypadá báječně (Y) (Y) (Y) Že bych se taky k tomu dokopala ;-) ?
Mirkoslava 28. 11. 2008, 9:49
Dobrý den,chtěla bych tento medovník upéct na vánoce (jezisek),jen nevím,jak uvařit,to kondenz.mléko,papinák nemám,nevím :-(,jestli stačí ve vodní lázni a jak dlouho vařit,děkuji za info (L),Mirka
Kacur 28. 11. 2008, 14:58
@Mirkoslava Mirko, snad nevadí, že odpovím já :-) Já vařím v hrci, rovnou tak 4 salka (do zásoby, abych ušetřila energii i čas pak) a vařím to ve vodě v hrnci tak 2 hodinky. Po hodince každou tu plechovku jakoby otočím, aby to bylo všude stejně zkaramelizované. A taky průběžně dolévám vařící vodou z konvice. Taky se na něj chystám. Tak pečení zdar! (Y) (Y) (Y)
Bromovka 30. 11. 2008, 14:34
@Kacur Díky Katko, že jste za mě zaskočila :-) Dobrý nápad s tím vařením Salka ve velkém - to by mě vůbec nenapadlo. Díky za dobrý tip.
Arwen 30. 11. 2008, 17:10
@Bromovka Martino, mám dotaz jak je možné uvařené salko dloho skladovat. :-$ :-$
Bromovka 1. 12. 2008, 13:59
@Arwen Vůbec nemám představu, poprosíme autorku nápadu paní Katku, jdu jí písnout... (comp)
Kacur 1. 12. 2008, 15:28
@Bromovka Marti, tak já mám zkušenost tak něco kolem měsíce, déle to stejně u nás nevydrží. Ale hodně jsem četla, že některé maminky píšou,že to vydrží tak dlouho, jako je doba expirace na konzervě. Ale to je na mě moc dlouhá doba ;-) ;-) ;-) Každopádně, teď na Vánoce, kdy všichni budeme péct ve velkém, můžu jen doporučit udělat si do zásoby! (Y) (L) (L) (L)
KAČURA 25. 11. 2008, 17:05
Tak se přidávám s komentářem,medovník se povedl skvěle,je to super recept |:o) |:o) |:o),placky se mi dělali jedna báseň,už nikdy stres z přípravy medovníku a už jen tento skvělý recept (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)na vánoce budu opakovat (jezisek) (jezisek) (jezisek)
Bromovka 26. 11. 2008, 14:14
@KAČURA No to je báječná zpráva, gratuluju. Kamarádky mi nevěřily, že jsem něco takového upekla. Každý si myslí, že je to něco nezvládnutelného - a ono, že? Docela to jde (Y)
Aďuš 20. 11. 2008, 13:22
Dobrý den, dneska jsem pekla tuto mňamku a super |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) díky za super receptík (L) (L) (L)
Bromovka 23. 11. 2008, 20:45
@Aďuš No báječné, doufám, že Vám přišel vhod nafocený postup, já ho u původního receptu postrádala a tak jsem napoprvé neměla s čím porovnat. Shodou okolností jsem pekla včera znovu na svou narozeninovou oslavu a zbyl mi na zítra jen jeden kousíček. Mňam. (zajic)
Jasa 18. 11. 2008, 12:31
Dobrý den Martino, v pátek jsem pekla medovník podle vaší receptury. Moc se mi povedl a je opravdu famóóóózní. Nejlepší je tak za dva dny, ale tak dlouho nevydrží. Nemá prostě chybu. Děkuji a přeji hezký den a více takových dobrých receptů. Díky Jana. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Bromovka 23. 11. 2008, 20:49
@Jasa Jani, jste šikula - mám radost, že Vám můj nafocený postup pomohl k vytvoření tohoto božského moučníku - já jsem dělala zrovna včera a dnes už mi zbyl jen 1 kousek, a to se obávám, že ho mažel ráno zlikviduje, protože vstává dříve než já. (jidlo)
moníšek 13. 11. 2008, 21:29
Dobrý večer Martino.Dnes jsem vyzkoušela medovník podle vašeho skvělého návodu. (Y) (Y) (Y)Šlo to skvěle a moc se těšíme na zítra až nakrojíme. (C) (C) (C).
Zrušený účet 3. 11. 2008, 9:09
Mňam, mňam, mňam, hned bych si dala (zajic) (zajic)
Vendulísek 2. 11. 2008, 22:57
Dělala jsem trochu jiný těsto se vyvalovalo, ale nápln byla stejná nám přijde hrozmě sladká tím kond. mlékem.
Zdenikv 3. 11. 2008, 6:43
@Vendulísek Taky se mi salková náplň zdá hodně sladká, dělám pudinkový krém obarvený karamelem a je super - 3-4 lžíce cukru upálím na karamel, rozvařím v 600 ml mléka (pozor, když se leje mléko do horkého karamelu, tak to prská), přidám 2 vanilkového pudinky a uvařím kaši, do které po vychladnutí zašlehám 1 máslo a trochu rumu. Je to sladké akorát a bez vaření salka. :-) Jinak tenhle medovník peču často, minule jsem dělala tenoučké placky, vyšlo mi jich 9 a medovník byl snad nejlepší ze všech pokusů (Y)
vondras 3. 11. 2008, 20:57
@Zdenikv Dám radu, tedy pokud mohu. ;-) *-)Místo karamelizování cukru a následného zalávání mlékem, doporučuji uvařit karamelový pudink. Prodávají ho skoro všude. (H)Ušetří to práci.Jinak děláme taky tak jako Vy (Y) (Y) (Y) (L)
mauve 2. 11. 2008, 22:04
No teda ten je (clamp) mňam (jidlo)
Bromovka 2. 11. 2008, 22:48
@mauve opravdu mňam, mohu potvrdit a doporučit k vyzkoušení...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie