Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 179 návštěvníků)

Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou

0.0
Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou

Potřebné ingredience

Jeden naporcovaný králík nebo kuřecí stehna, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 - 6 plných lžic plnotučné hořčice, 1/2 kostky másla 250 ml šlehačky

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření. Necháme prohřát, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z plotny. do teplé marinády naložíme maso, přikryjeme alobalem a dáme uležet do lednice (nejlépe 24 hod.). Pak dáme (přikryté) péct asi hodinu. Mezitím občas zamícháme a polijeme výpekem. Po hodině přilijeme šlehačku a pečeme ještě asi hodinu (z toho půl ještě přikryté) a opět občas přelijeme výpekem.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Připravené na naložení do lednice.

Hotovo! Je to opravdu nejlepší úprava králíka, co jsem kdy dělala ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petrušak 7. 7. 2011, 14:37
dobry den Lucko dnes jsem dostala kralika tak ten vaš recept hned vyzkoušim vypada to baječně (Y) (Y) (Y) :-)
Delisa 14. 7. 2011, 19:23
@petrušak Dobrý den, tak doufám, že Vám chutnalo :-) ?
lidare 7. 7. 2011, 13:39
(Y)vypadá to moc dobře,taky zkusím s kuřecím,vidím že tam máte i cibuli a ještě nějakou zeleninku,tak určitě i to tam dám :-)
Delisa 14. 7. 2011, 19:24
@lidare Tak pak napište, jak Vám chutnalo? (L)
marcelkasimonka 3. 7. 2011, 11:12
Tak jsem naložila králíka podle Vašeho receptu :-) :-) :-)včera naložený (H)dneska v troubě (L)tak jsem zvědavá *-) :-) :-) :-) (L) (F)Marcela
Delisa 7. 7. 2011, 13:08
@marcelkasimonka Dobrý den Marcelko, tak jak Vám chutnal? *-) (L)
bennísek 3. 9. 2010, 22:36
Vynikající,naložila jsem obě masa a více mi chutnalo kuřecí. (clamp) (clamp) (clamp)
Delisa 4. 9. 2010, 8:49
@bennísek Děkuji, jsem ráda, že chutnalo (L)
Roomca 21. 5. 2010, 14:44
Chystám se na Váš recept, jen nevím, jakou šlehačku mám koupit - na vaření, ke šlehání, ... ??? Díky za radu, Romana
Delisa 21. 5. 2010, 19:04
@Roomca Dobrý den Romano, já dávám obyčejnou na šlehání, ale určitě můžete dát i na vaření. Bude to pak zdravější (o něco méně tučné). Prostě jak jste zvyklá (Y)
karmala 20. 5. 2010, 21:11
Já to dnes dělala s vepřovým masem a taky výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
Delisa 20. 5. 2010, 21:41
@karmala Dobrý večer Kamilo, děkuji za chválu :-) U nás se moc vepřové nedělá, ale není to vůbec špatný nápad (Y) Určitě to s ním také zkusím ^o) (L)
jilly 22. 10. 2009, 17:16
to skusim...ale s kuretem (Y)
Delisa 22. 10. 2009, 20:28
@jilly Určitě zkuste (Y) i s kuřetem je to vynikající (Y)
Mach 21. 10. 2009, 21:42
Tenhle recept znám a musím říct-výborné!!!!!! (Y) (Y) (Y)
Delisa 22. 10. 2009, 16:58
@Mach Je to po svíčkové jediná úprava králíka, kde ho i manžel sní bez remcání ^o)
MisaW 21. 10. 2009, 21:08
Dobrý večer, dneska jsem dělala k večeři a na zítra a fakt ÓBR mňamka! (Y) I kaše se k tomu fakt hodila. (L) Nemám teda ráda moc mastné, tak jsem zbylý sos vylila trošku zredukovala od mastného, ale fakt moc dobré, šťavnaté! Manžel si mooooc recept chválil, určitě doporučím dál (flower)
Delisa 22. 10. 2009, 16:57
@MisaW Děkuji za chválu :-) Také to máme moc rádi (Y)...i třeba z kuřete.
luciee27 27. 6. 2009, 13:08
MOC MOC MOC děkuji za tento recept (clamp) (clamp) (clamp) Dělala jsem včera k obědu a můj manžel, kterej jinak králíka nejí 8o|, byl naprosto nadšen a prohlásil, že ho mám udělat příští týden zase |:o) a i mě to moc chutnalo (Y) i když na moc nezbylo ;-) Určitě všem doporučuju recept vyzkoušet (Y) (Y) (Y)
Delisa 5. 7. 2009, 21:46
@luciee27 Moc děkuji za chválu a Vaše doporučení. Mám doma stejného chlapa, tak vím, o čem mluvíte +o( a na tento způsob si dá také říct (Y)
andrea1052 21. 3. 2009, 15:21
Dnes jsme měli k obědu. Bylo to celkem dobré. Maso bylo šťavnaté. (Y)
Delisa 21. 3. 2009, 19:10
@andrea1052 Dobrý den, také jsem dnes dělala k obědu. Měli jsme tu na oběd rodiče a tchánovce a chutnalo všem ^o) Můj manžel tvrdí, že králíka nejí, ale když mu oberu maso, tak ho v tomhle nerozezná od kuřete (pst) (smich) a chválí si, jak je to dobré ;-)
Zrušený účet 22. 11. 2008, 18:12
(jezisek)
Delisa 22. 11. 2008, 18:14
@ (silvestr) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie