Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 619 návštěvníků)

FAMÓZNÍ PEKÁČ 2V1

4.5
FAMÓZNÍ PEKÁČ 2V1

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 ks KUŘECÍCH STEHEN, 10-12 KS VĚTŠÍCH BRAMBOR,1-2ks(můžete dát i 1a1/2)ŠLEHAČKA,GRILOVACÍ KOŘENÍ,SŮL,a přidávám i trošku másla - pár plátků položím na stehna. Ještě lze vylepšit tvrdým, nastrouhaným sýrem, kterým vše posypete po obrácení stehen a dopečete. Dofotím a vložím foto i se sýrem.

Postup přípravy

Stehna omyjeme, nakořeníme gril. kořením (já používám bez glutamanu a soli, takže pak ještě posolím) a prosolíme - stehna nejprve dám péci spodní stranou nahoru a položím na ně pár plátků másla (vyfotila jsem před položením), brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na čtvrtky, také osolíme, polejeme šlehačkou a dáme péci cca na 160-180°C na 1a1/2 hodinky. Občas do trouby koukneme a v půlce stehna otočíme. Pečeme dozlatova. Dobrou chuť a věřte, že je to sice jednouduchá, ale famózní mňamka!

stehna omyjeme, prosolíme a okořeníme gril. kořením, brambory nakrájíme na 1/4

k podlití potřebujeme 1-2 ks šlehačky (záleží kdo jak má rád štávu, šlehačka vše zjemní a vypeče se do másla, na větší množství dávám 2ks šlehačky) :-) , brambory také osolíme a stehna dáme péci nejprve spodní stranou nahoru

vše zalijeme rovnoměrně šlehačkou, na sehna položíme pár plátků másla a dáme péci na 160-180°C (já peči v horkovzdušné) tak cca na 1a1/2hod.

cca v půlce pečení stehna otočíme a dopečeme dozlatova. DOBROU CHUŤ

Doplňující foto s máslem.

Když začíná být obrácené stehno upečené lehce dozlatova, přisypeme sýr a ještě tak 1/2hodinky dopečeme.

A konečný výsledek se sýrem.

NA DOTAZY OHLEDNĚ PEČENÍ:
1. PEČI BUD PO CELOU DOBU ODKRYTÉ S DOZOREM, TJ. ZA OBČASNÉHO NAHLÉDNUTÍ DO TROUBY A OTOČENÍ STEHEN A PROHRÁBNUTÍ BRAMBOR NA 160-180°C 1a1/2HODINY

2. PEČI V PEKÁČI(TITANOVÁ PÁNEV S POKLICÍ APOD.) ZAKRYTÉ PO CELOU DOBU OPĚT S VLOŽENÝM PEČÍCÍM PAPÍREM A TO V ČASE 2H i 2a1/2H(140°C), TO POKUD ODCHÁZÍM Z DOMU PRYČ A VRACÍM SE TŘEBA AŽ ZA 2HOD. A CHCI MÍT OBĚD PO NÁVRATU HOTOVÝ, TAK např. KOLEM 10H VLOŽÍM DO TROUBY A TAK NA 150°C NECHÁM PÉCI BEZ DOZORU A NA 12H JE HOTOVO A STEJNĚ VÝBOTNÉ JAKO ODKRYTÉ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie