(recept
si oblíbilo 929 návštěvníků)
VEPŘOVÉ NA PIVĚ, BRAMBOROVÉ PLACIČKY, ZELNÝ SALÁT.....
Potřebné ingredience
1 KG VEPŘOVÉHO MASA( PLECKO, KÝTA, KOTLETA ....)2 CIBULE, MASOX, PIVO-JAKÉ DOMA MÁTE´, JÁ POUŽÍVÍM KOZLÍKA, GAMBRINUS.., SMETANA 15-30 %,OLEJ, OCET, SŮL, PEPŘ, BRAMBOROVÉ TĚSTO V PRÁŠKU, HLÁVKOVÉ ZELÍ, KREMŽSKÁ HOŘČICE. SAMOZŘEJMĚ, KDO CHCE, UVAŘÍ SI NA BRAMBOROVÉ TĚSTO BRAMBORY ...
Postup přípravy
MASO NA PLÁTKY, NAKLEPAT, OSOLIT, ZPĚNIT CIBULKU NA OLEJI, NA NÍ ORESTOVAT MASO, PŘIDAT , ASI 150-200 ML PIVA, VODU, MASOX, 1 LŽÍCE KREMŽSKÉ HOŘČICE, POVAŘIT DO ZMĚKNUTÍ MASA.NEZAHUŠTOVAT. SMETANU PŘIDAT NA KONEC VAŘENÍ.
Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA PŘIPRAVIT DLE NÁVODU TĚSTO, NEBO UDĚLAT DOMÁCÍ TĚSTO- TO ROZVÁLET NA PLACKU ASI 0,5 CM SILNOU, VYKRÁJET NAPŘ. POMOCÍ SKLENICE KOLEČKA A SMAŽIT NA PÁNVI V OLEJI DO ZLATOVA.
DO DALŠÍ MÍSY NAKROUHAT-NAKRÁJET HLÁVKOVÉ ZELÍ, PŘIDAT TROŠKU VODY, OLEJE, SŮL, OCET-PROMÍCHAT.VŠE JE NUTNÉ PRO DOKONALOU CHUŤ-KDO MÁ RÁD SLADKOKYSELÝ NÁLEV, PŘIDÁ I CUKR.
KDO NEMÁTE RÁDI PIVO, TAK SE TOHO NEBOJTE, JÁ PIVO NEMÁM RÁDA , V TOMTO POKRMU PIVO NENÍ CÍTIT.
Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA PŘIPRAVIT DLE NÁVODU TĚSTO, NEBO UDĚLAT DOMÁCÍ TĚSTO- TO ROZVÁLET NA PLACKU ASI 0,5 CM SILNOU, VYKRÁJET NAPŘ. POMOCÍ SKLENICE KOLEČKA A SMAŽIT NA PÁNVI V OLEJI DO ZLATOVA.
DO DALŠÍ MÍSY NAKROUHAT-NAKRÁJET HLÁVKOVÉ ZELÍ, PŘIDAT TROŠKU VODY, OLEJE, SŮL, OCET-PROMÍCHAT.VŠE JE NUTNÉ PRO DOKONALOU CHUŤ-KDO MÁ RÁD SLADKOKYSELÝ NÁLEV, PŘIDÁ I CUKR.
KDO NEMÁTE RÁDI PIVO, TAK SE TOHO NEBOJTE, JÁ PIVO NEMÁM RÁDA , V TOMTO POKRMU PIVO NENÍ CÍTIT.
PŘÍPRAVA
ORESTOVAT
PŘIDAT DALŠÍ INGREDIENCE+VODU
UVAŘENO..
Z BRAMB. TĚSTA PLACIČKY
OSMAŽIT
XXX
DOBROU CHUŤ
nebo tak..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bertica
(upraveno)
14. 4. 2012, 18:08
Výborný recept,zajtra budeme mat znova na obed
BlankaB
(upraveno)
8. 5. 2012, 19:28
@bertica
také tento receptík milujeme...
iris861
(upraveno)
7. 3. 2012, 21:08
Můj teď nejoblíbenější recept Můžu se po tom utlouct Prostě
BlankaB
(upraveno)
7. 3. 2012, 21:09
@iris861
Děkuji....
křemílek1
(upraveno)
12. 2. 2012, 22:25
Výborný receptík - moc jsme si pochutnali děkujeme
Andrá1
(upraveno)
21. 1. 2012, 16:58
Musím pochválit recept, je to vynikající ňamka. Měli jsme dnes k obědu a doma byla velká pochvala
Bubalka
(upraveno)
4. 2. 2012, 19:43
@Andrá1
děkuji....
emca91
(upraveno)
16. 12. 2011, 19:27
skvělá mňamka,zařazeno do našeho jídelníčku
Bubalka
(upraveno)
16. 1. 2012, 20:26
@emca91
děkuji...
Markina
(upraveno)
23. 9. 2011, 13:02
je to vynikající, o víkendu jsme měli a byla jsem za hvězdu
Bubalka
(upraveno)
7. 10. 2011, 15:11
@Markina
díky...
Jitule64
(upraveno)
6. 6. 2011, 18:59
Výýýborné!!!
Bubalka
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:27
@Jitule64
děkuji.....
hrusticka84
(upraveno)
23. 3. 2011, 12:21
Včera jsme vyzkoušeli ,bylo to prostě mnámoźní . Určitě zařazujeme mezi oblíbené
Bubalka
(upraveno)
19. 6. 2011, 20:33
@hrusticka84
Amynka
(upraveno)
14. 3. 2011, 18:29
Bylo to výbornýý, dělala jsem z vepřové pečeně. Omáčku jsem ještě zjemnila přidáním kousku másla a následným vyšleháním a byla pěkně hustá, vůbec né jako vodová. Měli jsme s rýží basmati a bylo to DOKONALÉ i naše se jenom olizovali. Recept mám vytištěný a uložený mezi svýma receptama, určitě zase brzy udělám
Bubalka
(upraveno)
18. 4. 2011, 19:34
@Amynka
děkuji
slniečko
(upraveno)
20. 2. 2011, 13:55
Krasne nedelni odpoledne,tak jsme prave dovarila Vas obed a chlap mel az boule za usima, opravdu jsme si uzasne pochutnali . Dala jsem k tomu bramborove nocky a vsichni ten talir olizali a to nakonec tomu dalo tu spravnou tecku. Jednim slovem,bylo to vytecne , urcite to budu varim casteji.
Bubalka
(upraveno)
10. 4. 2011, 23:22
@slniečko
DĚKUJI MOC....
PATaPET
(upraveno)
17. 2. 2011, 21:48
teeda tak jednoduché a tak výborné opravdu vynikající masíčko,manžel si nabral třikrát a kilo masa bylo fuč
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2011, 17:52
@PATaPET
téda, to mě moc těší......děkuji.
jusinka
(upraveno)
6. 2. 2011, 14:22
Blani, dneska jsem zkusila k obýdku a je to delikátní . Nějdřív jsem se děsila, moc mi to nevonělo , ale po ochutnání . A měli jsme k tomu přitom jen krajíc chleba (nedělní oběd ) a v tom sosíku namočený.., úžasný . Příští týden máme oslavu, tak už vím, čím hosty pohostím .
Bubalka
(upraveno)
15. 2. 2011, 19:53
@jusinka
moc děkuji.....
Pavča78
(upraveno)
27. 1. 2011, 19:10
Dobrý večer,děkuji za prima receptík.Dnes jsem dělala a manžel si moooc pochutnal
bravja
(upraveno)
22. 1. 2011, 20:34
Moc dobré. Dělala jsem jenom maso podle Vašeho receptu, omáčku jsem rozšlehala a už mi dlouho tak maso nechutnalo.
Martina275
(upraveno)
21. 1. 2011, 18:20
Musím receptík moc pochválit je to mňamka.Jen jsem místo kremžské hořčice dala plnotučnou.Je to moooooooc dobré.
rapro
(upraveno)
30. 9. 2010, 22:55
Dnes jsem dělala a vynikající,vůbec to není hořké super ještě máme na zítra
LucOss
(upraveno)
27. 9. 2010, 11:04
Nedávno jsem dělala a všichni se olizovali, zítra budu dělat znovu, moc nám to chutnalo. Akorát jsem dávala obyč hořčici a salát jsme si udělali jiný, velikááááááá mňamka, moc chválím nápad
poppysek
(upraveno)
3. 9. 2010, 14:09
Mňam, s tímhle receptem jsem velmi zabodovala, děkuji za něj.
macimaci
(upraveno)
21. 8. 2010, 8:56
Blani,ta hořčiče opravdu kremžská? Na fotce máte plnotučnou,ta by se zamlouvala asi víc.
BlankaB
(upraveno)
2. 9. 2010, 17:41
@macimaci
když mám Kremžskou-tám tu, když ne, dám plnotučnou, oboje jsou mňamka....
KABELKAK
(upraveno)
21. 6. 2010, 21:16
Za tento recept moc děkuji. Letos jsem ho už dělala 4 x. Moc nám to chutná.
Bubalka
(upraveno)
21. 6. 2010, 23:31
@KABELKAK
Děkuji, to potěší....