(recept
si oblíbilo 133 návštěvníků)
Domácí toffife

Potřebné ingredience
1 slazené kondenzované mléko,balíček lískových oříšků,čokoláda na vaření,50g ztuženého tuku,papírové košíčky.
Postup přípravy
Uzavřenou plechovku mléka vaříme v tlakovém hrnci tak 45 minut na karamel a necháme vychladnout.(já si to připravuji den předem).
Nad párou necháme rozpustit čokoládu s tukem.
Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a lžíčkou dáme karamel.Pak zamáčkneme oříšek a opět zalijeme čokoládou.
Necháme vychladnout a můžeme baštit.
U nás moc dlouho nevydrží.Velká mňamka!!!!!!
Nad párou necháme rozpustit čokoládu s tukem.
Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a lžíčkou dáme karamel.Pak zamáčkneme oříšek a opět zalijeme čokoládou.
Necháme vychladnout a můžeme baštit.
U nás moc dlouho nevydrží.Velká mňamka!!!!!!

oříšky,čokoládu na vaření,karamel ze salka,tuk OMEGA

na dno papírových košíčků dáme drobet čokolády,

lžíčkou dáme trošku karamelu,

zamáčkneme oříšek,

opět zalijeme čokoládou,

a necháme vychladnout!!!
S jedné plechovky tak asi 75 košíčků (záleží jak máte velké,já měla průměr 4cm).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

majaska
(upraveno)
10. 12. 2008, 7:53
Salko,v papíňáku není celé pod vodou,to by vám stříkala voda ven
.Stačí tak do půlky plechovky. Moc děkůji všem za hodnocení
Marie




nahlásit

honza
(upraveno)
9. 12. 2008, 22:15
To Salko v papiňáku musí být taky celé pod vodou
. Dík Jana



nahlásit

ahojki
(upraveno)
9. 12. 2008, 22:03
nakoukla jsem před půl hoďkou
a mám hotovo sice jen 45košíčků ale mám
vypadají skvěle zítra zdělám zbytek salka na něco jiného
uvařila jsem si jich víc do foroty a hodí se
děkuju za receptík
























nahlásit

majaska
(upraveno)
10. 12. 2008, 7:54
@ahojki
Vám taky hezké
a sladké mlsání
ke
.
Marie







nahlásit

majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 17:20
Vám taky krásné
.



nahlásit
janulka44
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:50
Vypadá to moc dobře..určitě vyzkouším...krásné Vánoce




nahlásit

majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:37
Já když salko uvařím v papíňáku těch 45minut,tak pak je s mléka nádherně hnědý karamel
.Kako se nedává,ale můžete zkusit
.



nahlásit
džek
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:36
Díky, tak stará jsem a nevím, že je Salko po uvaření hnědé. Vždy mě odrazovalo to vaření 2 hodin. A nenapadlo mě uvařit v tlakáči. Jste
děvčata a moc velké šikulky

nahlásit
džek
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:53
Dobrý den. Lálá mě Váš recept vyzkoušet ,ale jak se vaří karamel ze Salka. Salko je bílé i když se uvaří. Dáváte do něho kakao? Díky
nahlásit
pudelka
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:25
@džek
Dobry den Jirinko, Salko je hnede po uvareni, jako karamel
... ja z nej delam beileys, viz. moje recepty, na vanoce super likerek
... Monca.


nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:51
Ty jo - mňááám tak my asi letos budeme mít samé salko cukroví

nahlásit

majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:37
Moc děkuji všem za komentáře
.Já dnes dělala první várku a před štědrým dnem budu určitě dělat další
.Já to nechávám v lednici v krabičce a tam to vydrží dlouho,když to někdo tajně
. Pokud není tlakový hrnec,je možno vařit 2 hodiny ve vodě a celé ponořené. Všem přeji krásné
.









nahlásit

helulka
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:01
Také jsem letos dělala a jsou super



nahlásit
Monika11
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:00















nahlásit

Kacaba7
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:33
můžu se zeptat na to mléko v tlakovym hrnci-co když hrnec nemám-jak na to.děkuji moc za radu

nahlásit
anulim
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:38
@Kacaba7
vařte v normálním hrnci na sporáku, ale 2 hodiny. Plechovka musí být stále pod vodou.
nahlásit

Kacaba7
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:53
@anulim
děkuji moc
-zkouška něčeho nového-
.Pa



nahlásit