Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 631 návštěvníků)

Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ

0.0
Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ

Potřebné ingredience

piškotové těsto: 1 celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky

sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice

náplň: marmeláda, 250 ml smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (pokud použijeme smetanu Rama Cremefine není nutný), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.

Těsto z bílků

Mezi to vlijeme piškotové těsto

Upečeme

Jedno těsto otočíme rubem nahoru

Obě potřeme marmeládou

Řez, který jsme neobraceli, potřeme ušlehanou tuhou šlehačkou

Přiklopíme druhým řezem a jemně přimáčkneme

Dáme chladit a pak sníme :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanač 5. 3. 2009, 19:22
děkuji takéééé jsem zkusila a výýýýborné (clamp) (clamp) (clamp) všem moc chutnalo (L) jedinou vadu to mělo BYLO MÁÁÁÁLO ;-) ;-) naprosto dokonalé ke kávičce (C) (C) DĚKUJI
Gamika 2. 3. 2009, 14:10
Děkujeme za supr receptík, opravdu výýýýbornééé (clamp) (Y). Do šlehačky jsme nastrouhali banán a prostě lahoda!! (L) Jen se zaprášilo. *-) Doporučujeme všem (Y) :-)
pipuška 3. 3. 2009, 8:42
@Gamika :-o tedy já jen zírám, co všechno maminky ještě přidají do té lahody......super vylepšení!! (L) (L) (L)
aqua33 2. 3. 2009, 13:49
Tak se chladí v lednici :-$ zítra mám narozky, tak vezmu do práce a dneska dostane ochutnat rodinka (H) včetně tchýně ;-) tak jsem zvědavá na ohlasy *-) ale myslím, že se zápornými ohlasy se určitě nesetká (Y)
pipuška 3. 3. 2009, 8:40
@aqua33 Miry, určo všechny překvapíte jaká je to dobrota (Y) a přeji vše nejlepší k narozeninám (F) (F) (F)
Ollivie2 2. 3. 2009, 7:51
Včera jsem upekla váš recept a mohu jen souhlasit s velmi kladnými ohlasy. (Y) Je prostě výtečný a docela rychlý. (clamp)
iris2 1. 3. 2009, 19:19
Dneska jsem upekla a je to opravdu vynikající zákusek!!! |:o) |:o) |:o) Téměř polovinu jsme s manželem snědli hned bez zaležení ;-) ;-) :-) ;-) ;-). Měla jsem trochu obavy ze zkušeností jiných maminek přede mnou, že se jim upečený korpus nešel sloupnout *-),ale naštěstí jsem ten problém neměla ^o). Těsto taky pěkně vyšlo akorát na těch 5 sněhových řad :-) :-) :-). Takhle se mi povedly http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1760479. Ivonko děkuji za opravdu super receptík!!! (F) (L) (F) (L)
pipuška 2. 3. 2009, 10:16
@iris2 Jsem ráda, že se povedl, Irčo (F) (F) (F)
Handulinka 1. 3. 2009, 12:10
Mám dotaz - ty sněhové pruhy by po upečení měly být suché jako pusinky? Mám je vlhké a to těsto mezi takové hutné, asi jsem měla dát trochu prdopeče *-)
dejddy 1. 3. 2009, 11:16
super receptík,moooccc mňammmmm,byl hned pryč :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
Amaalka 28. 2. 2009, 7:18
(F)
Irka.M 27. 2. 2009, 21:02
Moc nám chutnají.Musím je upéct znovu.Opravdu výbornýýýýýýýýý (Y) (Y) (Y) (Y)
tetinka 27. 2. 2009, 17:39
Připojuji se k ostatním (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) je to moc dobré,ráno upečeno a teď jen olizujeme talířky :-) :-) :-).Přidala jsem na radu ještě zakysanou smatenu (clamp) (clamp) Jen teda,když už jsem měla plech vytahovat z trouby, jsem si vzpomněla na to posypání cukrem *-) a trošku se mi páraly pruhy,tak snad si příště včas vzpomenu ;-)Ale jinak ještě jednou (L) (clamp) (Y) (clamp) (Y)
katarina218 27. 2. 2009, 17:39
Prave som to dala piecť, uvidime co z toho bude lebo sa mi to všetko roztieklo po celom plechu, mala som chut to vyhodiť ale manžel vravi upeč to aj take ved to zjeme, tak uvidim ake to bude.
Iva63 27. 2. 2009, 11:38
Taky mám dotaz ta porce je asi na plech větší do horkovzdušné trouby??Mám obyčejnou a vyšlo mi víc,jen se mi srazil piškot ,chyba ,,kde ?? Iva
pipuška 27. 2. 2009, 15:33
@Iva63 JE TO NA KLASICKÝ PLECH, SPÍŠE NA DÉLKU PLECHU. MAMČA JI DĚLALA TAKÉ V OBYČ.TROUBĚ A DĚLALA TO NA DVA PLECHY....... A MOŽNÁ BYLA TROUBA MÁLO VYHŘÁTÁ, ŽE SE PIŠKOT ZRAZIL, NEBO MÁLO VYŠLEHANÝ...... *-)
aweii 26. 2. 2009, 18:25
Připojuji se k ostatním, je to opravdu lahoda, lahodná, děkuji za receptík a zde je moje upravené dílo http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39791&user=66945 Mějte se krásně (hello) (hello) (flower)
Renka33 26. 2. 2009, 15:09
taky jsem musela vyzkoušet, ale asi jsem někde udělala chybu :-o , sněhu jsem měla na pět proužku a jěště mi zbylo,do těsta jsem dala 1 žloutek navíc a měla jsem ho stejně málo. Po upečení mě sníh spadnul,takže se oděloval od piškotu. Že by to bylo tím, že jsem to celé před pečením nepocukrovala? *-) Určitě zkusím znovu, asi jenom s jednou vrstvou marmelády, zdál se mě dost sladký.
calimero 26. 2. 2009, 14:28
Chtěla bych poradit,už jsem tento recept zkoušela a lahoda,teď se ho chystám udělat na mou víkendovou oslavu,poraďte,mám ho udělat o den dřív anebo jen o pár hodinek dřív?Hanka
pipuška 26. 2. 2009, 16:49
@calimero Ahoj Hani, asi bych ho udělala o den dříve, aby se více naležel..... (Y)
Marcelinka32 26. 2. 2009, 14:10
i já se přidávám ke zkoušejícím. Již mám upečeno, vše se povedlo, ještě naplním a dám chladit. (clamp), jsem zvědavá jak bude všem doma chutnat. Děkuji za rychlý a snadný receptík. (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
tomtyna 26. 2. 2009, 9:52
Dobrý den Ivonko taky jsem je upekla a musím říct jsou opravdu vynikajícíííííííííííííí (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) moc nám chutnali i manžílek jsi na nic pochutnal u (C) děkuji za (Y) (Y) (Y) (Y) receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) akorát místo šlehačky jsem udělala domácí krém z mazieny a bylo to taky námka (pl) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) Ivonko to jsou moje Kardinálovy řezy http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39765&user=85818 (hello) (hello) (hello) Mirka (mamca) a (child5) (child6)
mami 25. 2. 2009, 22:57
Tak opravdu zase jeden luxusní receptík. Jen pro nás měl malou chybku, po odležení 1-2 hod převažuje stále chuť marmelády a při krájení vidličkou se rozpadá, takže ještě večer jsem říkala manželovi, že už toto péct nebudu, ale pozor ;-) ;-) ;-) následující dopoledne, byly řezy zcela něco jiného, prostě luxusní záležitost a zítra dělám znova!!!!! Do šlehačky po vymíchání jsem přidala jednu zakysanou smetanu a bylo to (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
pipuška 26. 2. 2009, 8:10
@mami (Y) (Y) (Y) moc chválím Peti, jset šikulka (L) (L)
hradoska 23. 2. 2009, 21:52
Ve čtvrtek jsem pekla poprvé a byly opravdu výrornéééé (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp). Moc díky za super receptík. V sobotu jsem hned musela péct znovu z dvojité dávky, všem moc chutnalo a bylo to rychlé. (flower) (flower) (flower)
lenka1973 23. 2. 2009, 15:49
(Y) (Y) (clamp) Včera jsem dělala na oslavu do práce (^) a dnes rozleželé je to úplná delikatesa (D). Dala jsem do marmelády trochu Brandy a příště to zkusím i s ovocem a možná použiju zakysanou smetanu. Výborný ztužovač je ten za studena od Dr.Oetkera. (Y) |:o) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie