(recept
si oblíbilo 635 návštěvníků)
BLÁZNIVÝ KOLÁČ***ke kafíčku***
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,3 lžice kakaa,špetka soli,2 lžičky jedlé sody,3/4 hrnku oleje,2 hrnky studené vody,2 lžíce octa NA UPEČENOU BUCHTU-2 zakysané smetany,1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky,2 vanilkové cukry....čokoládu na postrouhání
Postup přípravy
Tento recept jsem dostala od kamarádky a dnes poprvé zkusila a je opravdu moooc dobrý a super rychlý...
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymaz.,vysyp. plechu.V receptu jsem měla psáno 1 hrnek vody,ale po vyzkoušení jsem došla k názoru,že to ani náhodou stačit nebude (asi chyba tisku :o) ) a tak rovnou píši 2 hrnky.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.....je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
DOBROU CHUŤ :O)
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymaz.,vysyp. plechu.V receptu jsem měla psáno 1 hrnek vody,ale po vyzkoušení jsem došla k názoru,že to ani náhodou stačit nebude (asi chyba tisku :o) ) a tak rovnou píši 2 hrnky.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.....je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
DOBROU CHUŤ :O)
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mamina1
(upraveno)
9. 3. 2009, 16:09
Buchta je dobra a hlavne strasne rychla, super recept. Diky
Iru.S
(upraveno)
9. 3. 2009, 19:11
@Mamina1
děkuji
Jirrrka
(upraveno)
9. 3. 2009, 14:17
Buchta je vážně moc dobrá, těsto je přesně jak ho mám ráda, žádný nadýchaný piškot.Do šehačkový hmoty jsem přidala ještě kokos, doporučuju!Jen příště dám víc cukru, já sladký ráda opravdu sladký.Určitě jsem nepekla naposled
Iru.S
(upraveno)
9. 3. 2009, 17:27
@Jirrrka
...děkuji za pochvalu a jsem ráda,že chutnalo kokos máme rádi,takže určitě vyzkouším a já zase ráda spíše méně sladké buchty,takže pro nás takto úplně bohatě stačí
deena
(upraveno)
9. 3. 2009, 7:29
Ireno, buchta je famózní Pekla jsem ji na víkend na oslavu svých narozenin , no a byla jsem za hvězdu Díky za recept foto v RD. jo, úprava, dala jsem 2 šlehačky a 1 zakysanku
Iru.S
(upraveno)
9. 3. 2009, 8:58
@deena
Dani, dodatečně vše nej... Buchtička se vám výborně povedla a obměna je vždy vítána
Bylinka1
(upraveno)
8. 3. 2009, 17:14
Buchta z vody ?Hmmm,to nevypadá zle ,jistě zkusím .
Iru.S
(upraveno)
8. 3. 2009, 19:01
@Bylinka1
z vody...bez vajec a s octem ,ale výsledek je zaručen a myslím,že bude i šmakovat
mámaaaa
(upraveno)
7. 3. 2009, 20:21
Ta vypadá dobře,zítra jí musím vyzkoušet
Iru.S
(upraveno)
7. 3. 2009, 20:23
@mámaaaa
......... .........
Oceanic
(upraveno)
7. 3. 2009, 16:04
vynikající!!! právě ji a manža jen čvachtá blahem! moc dobrá, skvělý receptík, moooc děkujíííí
Iru.S
(upraveno)
7. 3. 2009, 18:42
@Oceanic
tak to mě těší a přeji pohodičku u a a jen podstrojujte a buďte doma za Zkoušela jste nahradit vodu mlékem?
Oceanic
(upraveno)
9. 3. 2009, 10:09
@Iru.S
Nakonec nezkoušela, jelikož jsem si uvědomila, že by se mléko mohlo díky octu zdrcnout, jedině místo sody a octa dát kypřící prášek do pečiva, ale chtěla jsem vyzkoušet ten ocet, ale vůbec tam nebyl cítit prostě skvělá buchta
Boubele
(upraveno)
7. 3. 2009, 15:55
žádné vejce ?
Oceanic
(upraveno)
7. 3. 2009, 16:04
@Boubele
taky jsem na to koukala, že žádné vejce,ale vůbec to nevadí, je skvělá, nadýchaná i bez.
Iru.S
(upraveno)
7. 3. 2009, 17:22
@Oceanic
přesně tak
plchotka
(upraveno)
7. 3. 2009, 11:13
Iru.S
(upraveno)
7. 3. 2009, 15:10
@plchotka
kurel
(upraveno)
6. 3. 2009, 10:47
Tak vypadá dobře, zítra jí musím vyzkoušet.
Iru.S
(upraveno)
6. 3. 2009, 12:08
@kurel
vyzkoušejte....díky
kurel
(upraveno)
9. 3. 2009, 9:47
@Iru.S
Tak jsem vyzkoušela a je fakt . Celá rodinka si moc chválila.
Iru.S
(upraveno)
9. 3. 2009, 19:12
@kurel
to je super,že chutnala
Makelka
(upraveno)
6. 3. 2009, 10:34
a co ten ocet?
Iru.S
(upraveno)
6. 3. 2009, 11:14
@Makelka
také jsem sama nevěděla k čemu tam je ,ale paní viz.níže mi vše vysvětlila,že ocet a jedlá soda nahrazují prášek do pečiva a buchtička je pak vláčnější a nadýchanější ....pokud vyzkoušíte určitě žádný ocet ani nepoznáte
Makelka
(upraveno)
6. 3. 2009, 11:50
@Iru.S
aha, tak já už mezitím stihla buchtu upéct, je skvělá, tak příště bude s octem
Iru.S
(upraveno)
6. 3. 2009, 12:54
@Makelka
hlavně,že bude chutnat dobrou chuť
Blanka II
(upraveno)
5. 3. 2009, 21:17
Tak tohle je naprosto úžasná záležitost přede dvěma dny jsem ho vyzkoušela a dnes jsem musela upéct znovu. Měl neskutečný úspěch. A hlavně je to rychlovka.Ještě víc takových skvělých receptů.
Iru.S
(upraveno)
5. 3. 2009, 21:23
@Blanka II
děkujiiiiii
krišpa
(upraveno)
4. 3. 2009, 8:32
tak a už se zase peče chutnala všem dnes prý mám upéct a dát mamině půlku jakou????? bude pryč dříve než zjistíme kde že má ten koláč půlku .
Iru.S
(upraveno)
4. 3. 2009, 17:22
@krišpa
jééééé ,tak to mě opravdu moc těší a snad na mamku také něco zbylo
2007
(upraveno)
4. 3. 2009, 1:03
toto je luxusní záležitost peču již po třetí a pokaždé to ihned slupnou
Iru.S
(upraveno)
4. 3. 2009, 7:28
@2007
mooooc děkuji za pochvalu to mě těší,že chutná
Oceanic
(upraveno)
3. 3. 2009, 15:10
je možné nahradit 2 hrnky vody mlékem?
Iru.S
(upraveno)
3. 3. 2009, 16:07
@Oceanic
nezkoušela jsem,ale myslím,že tím nic nepokazíte a možná to bude ještě chutnější
aqua33
(upraveno)
2. 3. 2009, 13:44
Tak se chladí v lednici zejtra mam narozky, tak vezmu do práce a dneska ho dostane ochutnat rodinka včetně tchyně ...jsem zvědavá ale myslim, že zklamat rozhodně už podle toho jak vypadá nemůže
Iru.S
(upraveno)
2. 3. 2009, 19:18
@aqua33
tak již dnes vše nejlepší k narozeninám věřím,že jste si s buchtičkou ostudu neudělala a snad zbude i na zítra do práce ....dejte vědět jak jste si u tchýně šplhla
kutlajda
(upraveno)
2. 3. 2009, 9:00
Děkuji Ireno! Už si to píšu Buchta se moc povedla a všichni se olizovali a přidávali si Dokonce i můj manžel, který nejí sladké si dal dva kouky!!!
Iru.S
(upraveno)
2. 3. 2009, 11:03
@kutlajda
to mě moc těší děkuji
kutlajda
(upraveno)
1. 3. 2009, 13:27
Holky, že mi sem některá napíšete, na kolik mám rozehřát troubu a kolik minut buchtu péct? Jsem nemožná, pořád lítám k troubě kontrolovat Už se šlehá smetana a bude to! Těším se a děkuju za prima tip!
Iru.S
(upraveno)
1. 3. 2009, 13:34
@kutlajda
troubu rozehřejte,tak na 190st. a po chvilce(asi 10min.) můžete ubrat na 170st. a dopéct čas nemám přesně změřený,ale je to rychlá buchtička a tipuji,tak 20/25min. ....zkuste špejlí až se nebude lepit Určitě se povede je pro začátečníky a přeji DOBROU CHUŤ
KataJenc
(upraveno)
28. 2. 2009, 11:18
Tak tahle buchta vypadá fakt mňamózně.Vyšlu manžela pro ingredience a pustím se do toho.Ty moji dva chlapáci milujou sladké,tak je překvapím.
Iru.S
(upraveno)
28. 2. 2009, 15:18
@KataJenc
určitě pak dejte vědět jak chutnala u nás doma jsem se zavděčila jak malému ,tak velkému chlapákovi ....jen je trochu vybíravá je opravdu strašně rychlá,takže si určitě ještě dnes pochutnáte Irča
lachovec
(upraveno)
27. 2. 2009, 21:16
dnes jsem ho delala,mohu potvrdit ze je fakt jedla.deti se do ni pustili a uz je pul pekace pryc.je to fakt namka.marcela
Iru.S
(upraveno)
28. 2. 2009, 9:33
@lachovec
Marcelko.... ...děkuji za vyzkoušení a těší mě,že i u vás měla úspěch
krišpa
(upraveno)
26. 2. 2009, 14:29
je super rychlý a mocinky dobrý moc chválím receptík.A děkuji už se ládujeme .
Iru.S
(upraveno)
26. 2. 2009, 20:47
@krišpa
to mě těší ,že také chutná ....