(recept
si oblíbilo 91 návštěvníků)
Králík na smetaně a hořčici
![Králík na smetaně a hořčici](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/070315/10/j3937.jpg)
Potřebné ingredience
1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku rozšlehat ve smetaně.
V pánvi rozehřát tak 1 - 2 lžíce másla, přidat cibuli a opékat cca 5 minut. Poté přidat slaninu a česnek - opékat dalších 5 minut.
Obsah pánve přendat do hrnce, ve kterém pak budete maso dusit (já používám papiňák).
Na pánev dát znovu máslo a na něm opéct králičí díly ze všech stran do hněda. Opečené díly přendat do hrnce s cibulí a slaninou, trochu osolit, podlít vývarem (ten většinou nemám, tak dávám vodu a trochu bujónu nebo Solčanky), přidat hořčici a petrželku. Dusit na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Měkké maso vyjmout, přidat smetanu s moukou - povařit ještě asi 3 minuty, popř. upravit hustotu omáčky vodou.
Je to výborné - nejlépe chutná s bramborem, vařeným ve slupce.
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku rozšlehat ve smetaně.
V pánvi rozehřát tak 1 - 2 lžíce másla, přidat cibuli a opékat cca 5 minut. Poté přidat slaninu a česnek - opékat dalších 5 minut.
Obsah pánve přendat do hrnce, ve kterém pak budete maso dusit (já používám papiňák).
Na pánev dát znovu máslo a na něm opéct králičí díly ze všech stran do hněda. Opečené díly přendat do hrnce s cibulí a slaninou, trochu osolit, podlít vývarem (ten většinou nemám, tak dávám vodu a trochu bujónu nebo Solčanky), přidat hořčici a petrželku. Dusit na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Měkké maso vyjmout, přidat smetanu s moukou - povařit ještě asi 3 minuty, popř. upravit hustotu omáčky vodou.
Je to výborné - nejlépe chutná s bramborem, vařeným ve slupce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070315/10/k2614.jpg)
Příprava.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070315/10/k2615.jpg)
Králičí díly obalit v mouce s pepřem.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070315/10/k2616.jpg)
Opečenou cibuli, slaninu a česnek přendat do jiného hrnce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070315/10/k2617.jpg)
A může se dusit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100507/18/b3926-1273250305.jpg)
Klekypetra
(upraveno)
15. 3. 2007, 13:04
Wow, to vypadá úžasně, to musím zkusit!!!
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150322/10/b13130-1427015940.jpg)
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 10:42
Jé to musí být dobrůtka
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)