Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 574 návštěvníků)

Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem

5.0
Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem

Potřebné ingredience

Jeden toustový chleba, půl kila vlašáku 2 pomazánková másla, 2 uherské pěny, nějaká pomazánka (já jsem použila pažitkový krém), 1 vejce natvrdo, 150 g sýru cihla 45 % na potažení, 150 g sýru cihly 30 % na obalení boků, salámy podle vlastní chuti a asi tři - čtyři druhy (stačí 10 dkg od každého druhu) , zelenina dle vlastního výběru, kousek másla,

Postup přípravy

Dlouho jsem tento dort chtěla zkusit, ale takovýto postup mi tu chyběl, tak jsem váhala. Tak pro Ty, co také váhají jako já, protože jen z fotečky nic nepoznají :-)) . Postup popsaný u fotografíí...
P. S.: Pokud si dort připravujete den dopředu a připichujete stočený salám (růžičky) párátky, tak druhý den je můžete před podáváním klidně odstranit, salám už krásně drží tvar (a to i kladenská pečeně, která je poměrně tuhá).

Nejprve si do dortové formy nandáme první vrstvu toustového chleba.

Naneseme první vrstvu pomazánky, kterou jsme si připravili ze dvou uherských pěn a jednoho pom. másla.

Poklademe salámem (já měla zeleninový) a dáme další vrstvu chleba.

Na druhou vrstvu chleba rozetřeme jedno pomazánkové máslo rozšlehané s kouskem másla (dávala jsem na to pak vlašský salát, tak aby chleba nenasákl) a naneseme vlašák.

Na vlašák jsem dala třetí vrstvu chleba, krerý jsem potřela opět pomazánkovým máslem smíchaným s obyč. máslem (klademe potřenou stranou na vlašák).

Opět potřeme pom. máslem s obyč. máslem a roztavíme si 45 % cihlu. Dala jsem ji do dvou igelitových sáčků, aby se k ní nedostala voda, dala do kastrůlku a zalila vodou z rychlovarné konvice. Možná Vám bude plavat, tak ji zatěžkejte sklenicí vody.

Když je sýr roztavený dáme ho třeba na pečící papír a ihned ho rozválíme, aby zase neztuhnul. Položíme na dortovou formu a po dortové formě ho ořízneme do tvaru. Upravíme.

Opatrně sundáme bok dortové formy a obalíme boky dortu nastrouhaným sýrem (Pozor!...před obalováním natřít boky máslem, pom. máslem či pomazánkou, aby Vám tam sýr držel.).

Zdobíme. Zdobila jsem zbytkem pomazánky z uherské pěny a pom. másla a pažitkovým krémem. Salámy jsem smotala do růžiček a připevnila párátkem. Lovečák drží dobře sám bez pomoci párátka. Rajčátka jsou přilepena na pažitkovém krému. Uprostřed jsou stébla z pórku.

Dort na řezu...byl opravdu vynikající ;-)

Jako roláda, řez nebo jak to nazvat.

Pohled z boku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie