Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Hříbek

0.0
Hříbek

Potřebné ingredience

Těsto na olejovou bábovku - 250g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky výběrové, 4 vejce, citronová kůra, 9 lžic oleje, 7 lžic horké vody, přidala jsem před nalitím do forem nastrouhanou čokoládu., máslový krém, broskve, marcipán, výdrž! ze začátku to jako hřib nevypadalo :-)

Postup přípravy

Korpusy jsem pekla ve dvou menších kastrůlkách, po upečení a vychlazení seřízla do požadovaného tvaru. Další postup u jednotlivých obrázků.

upečený korpus

rozkrojený korpus, a začínám plnit, nožička i klouboček jsou ze 4 dílů a jen do jedné vrstvy jsem dala ovoce, aby to lépe drželo (do nejširšího dílu z kloboučku uděláme po boku ještě třeba 3 výkrojky, aby to pak vypadalo, že je hříbek okousaný - trošku jde vidět na konečné fotografii). Mezi ostatními díly je jen krém. Nakonec celé pomazat krémém a nechat pořádně ztuhnout v lednici.

hnědý marcipán na klobouček. Už jsem pak nějak zapomínala fotit, takže si obalíme vršek kloboučku a zahneme dolů pod kloubouček. Vytvarujeme nerovné hrany. Na spodní stranu ještě přilepíme kolečko bezbarvého marcipánu a pěkně uhladíme přechod. Až máme klobuček hotový rozředíme si hnědou gelovku s alkoholem, štětcem velmi jemně potřeme houbičku na nádobí (novou) a obtiskujeme - doporučuji předem vyzkoušet na trošce marcipánu, aby se nám místo "pórů" nedělaly fleky. Výsledek je vidět na celkové fotce hříbku.

tady je vykrojený zelený marcipán jako mech. Na fotce to asi moc není vidět, ale po vyválení jsem na to obtiskla houbičkou na nádobí tou drsnou stranou takový potisk jako mech (houbička byla samozřejmě nová :-), jde použít i drátěnka, má to fakt pěkný efekt)

tak tady dělám šnečka :-D no nějak to dopadlo :-D

hotový šneček :-)

tak nožičku obali to marcipánu, předem si narýhovat čárky a pak obarvit hnědou - štětcem, takové stíny. Jo a tady mi manžel řekl, že takhle nevypadá nožička hřibu, jenže ve výsledku to vypadá úplně jinak :-)

dodělaný kraj kolem hříbku, jahůdky, tráva, kamínky

doprostřed jsem dala 2 seříznuté slánky, aby se udržel klobouček

hotový hříbek

hotový hříbek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tchyna 12. 4. 2009, 20:50
vypadá jak z lesa donesený (Y) (Y) (Y)
kacik 12. 4. 2009, 21:41
@tchyna Děkuji (L)
putik 12. 4. 2009, 20:49
Fantastický, nádherný (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
kacik 12. 4. 2009, 21:41
@putik Děkuji (L)
pikiso 12. 4. 2009, 14:11
moc povedený hříbek jako živýýýý |:o) (clamp) (clamp) (Y) :-o
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@pikiso Děkuji (L)
Lua 12. 4. 2009, 12:24
Krásná houbička, už se na ně těším do lesa (clamp) (clamp) (clamp)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@Lua Děkuji (L)
martik72 12. 4. 2009, 10:48
Ten je krásnej. Fakt jako živej. (Y) (Y) (Y) (Y)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@martik72 Děkuji (L)
IJohny 12. 4. 2009, 10:41
Ten je fakt super (Y) (clamp) (clamp)Jak z lesa (clamp) (clamp)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@IJohny Děkuji (L)
nobstice 12. 4. 2009, 10:28
ten je uzasnej (clamp) (clamp) (clamp) a ten snekoun :-D :-D :-D (Y) (Y) (Y) (Y)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@nobstice Děkuji (L)
Init 12. 4. 2009, 10:27
Ten je úžasný, už se těším na houby ;-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@Init Děkuji (L)
Caryfucka 12. 4. 2009, 10:25
Tak ten je prostě dokonalý! :-o (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kacik 12. 4. 2009, 21:40
@Caryfucka Děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie