Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 221 návštěvníků)

Jak na molusky

0.0
Jak na molusky

Potřebné ingredience

TUŽEBNÍK JILMOVÝ, propolisová tinktura, mast a mýdlo - vše od firmy PLEVA. Dále trpělivost a doporučuji pohádku o mlsném vodníkovi, který bydlí ve mlýnském náhonu v jižních Čechách a miluje makové koláče ...

Postup přípravy

Chtěla bych se podělit o zkušenost s moluskami. Dcera (4,5 roku) si je přinesla ze školky, ze začátku jsem si myslela, že se jedná o potničky, Anetka je měla pouze v záhybech kolem nosu. Když se ale pupínky začaly vysévat i po těle, navštívily jsme dětskou lékařku a ta dignostikovala právě molusky. Dle většiny lékařů se s nimi nedá dělat nic jiného, než na kožním odd. vyškrábnout a ránu vydezinfikovat. Vzhledem k počtu molusek jsem si toto nedokázala ani představit a tuto traumatizující metodu jsem odsoudila po odstranění jednoho pupínku dětskou lékařkou.
Vyzkoušela jsem snad vše, co je nabízeno na netu a s touto vyrážkou jsme válčily celých 6 týdnů prázdnin. Poté mi poradila kolegyně jednu bylinu, rosoucí hojně v jihočeských bažinách. Přinesla mi ji nasušenou - nať i s květem. Určitě se dá sehnat i v prodejnách s léčivkami. Jmenuje se TUŽEBNÍK JILMOVÝ (info lze najít např. http://www.zdravcentra.cz/cps/rde/xchg/zc/xsl/77_27933.html). Vždy jsem udělala odpoledne odvar ( necelou hrst sušené byliny jsem přelila 1/2 až 1 litrem vody) a nechala ho louhovat do večera. Anetku jsem umyla propolisovým mýdlem a poté posadila do vany, kam jsem do vody přilila hotový, studený odvar. Po koupeli trvající cca 15 min jsem molusky natřela propolisovou tinkturou a na okolí pusy a nosu použila propolisovou mast (vše od firmy PLEVA). Hned po první koupeli se molusky přestaly tvořit a ty, které měla, se začaly hojit. Po týdnu měla Anetka pouze jizvičky, které se pomalu ztrácejí ...
Věřím, že tento postup pomůže i jiným. Děkuji neznámému autorovi za vypůjčení fotografie z netu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

slunickohanule 20. 2. 2014, 19:56
Dobrý den, nedávno jsem si všimla na stránkáchwww.karelhadek.eu že má na toto krém a lidé jej velmi chválí...vyzkoušejte.
bakyka 20. 2. 2014, 20:39
@slunickohanule *-)tak jsem na těch stránkách byla , ale ten krém nemůžu najít :´(můžete napsat, jak se jmenuje?díky (F)
MonikaBun 20. 2. 2014, 11:34
Zdravím všechny, chystám se tento zázrak na dcerce vyzkoušet a pevně věřím, že to pomůže! :-) Psala jsem přímo paní Kláře zprávu, ale třeba od některé z vás vzhledem k připojení na MMB dostanu rychlejší odpověď. Na stránkáchwww.pleva.cz jsem narazila na produkty: propolisové kapky-tinktura a propolisová tinktura a dále na propolisovou mast a medovou propolisovou mast. Které z nich mám tedy použít? Dcerka má pár molusek na stehně a v podkolení jamce, mám koupit i mastičku a mazat, střídat to s tinkturou? A jak dlouho jste louhovaly děti v odvaru z tužebníku? Myslím tím, zda každý den dokud to zcela nezmizelo a nebo dokud se přestaly rozmnožovat? Díky moc, možná jsou to hloupé dotazy, ale ráda bych postupovala správně. :-) Díky moc všem za případné reakce a přeji hezký den, Monika.
méda pů 22. 4. 2013, 15:26
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,dnes jsem nakoupila vše podle vašich rad akorát jsem bohužel nesehnala Tužebník jilmového sušený ale v kapkách. Myslíte že když nakapu kapky do vany že to bude mít stejný účinek.Paní v lékarně nemůže od svého dodavatele sehnat sušený.Děkuji za odpověď.Blanka
Natalýsek 13. 4. 2013, 22:08
Dobrý večer, taky mě oslovila Vaše rada a proto od dneška zkoušíme. Molusky už měla neteř 3 roky, od které je dcerka Ami necelé 2 roky asi chytila, tak ze zkušeností vím, že jí nakonec pomohl Ribomunyl v kombinací se sirupem imunoglukan a potíráním Thujové tinktury. Ami měla prvně jen 2 molusky, které rostly a nevypadalo to moc pěkně, protože byly kousek pod prsem, tak jsem je nechala u dětské lékařky odstranit. Byla jsem u toho a i když je před i po dezinfikovala, tak se právě potom rozsely. Máme jich kolem 20 co jsou už větší a kdoví kolik těch co nevidíme. Máme problém v tom, že se Ami kolem molusek pozdějí udělal eksem, proto nás poslala ke kožní, takže s vysušováním musíme opatrně :-( Nechala jsem si Ribomunyl předepsat od kožní a je na posílení imunity. Už 14 dnů dáváme každý den nalačno sáček rozpuštěný v trošce čaje a máme podávat celkem 20 dnů vkuse, pak se jdeme ukázat a napíše nám další. Ty už se pry dávají první čtyři dny v měsíci (5 měsíců). K tomu zkoušíme vaší radu a dávám každý den Thuya ocidentalis 1x denně 5 kuliček a večer Imunoglukan 4ml. Dočetla jsem se, že mýdlo a mast s propolisem je na eksemy, takže by byly vyřešene dva problémy najednou. (Y) Předem děkujeme za rady, držíme všem palečky. :-)
Hrosik 13. 5. 2013, 10:28
@Natalýsek Dobrý den Petro, syn taky trpí na ekzémy a zrovna propolis mu ho zhoršuje. Zkoušela jsem molusky mazat propolisovou tinkturou, ale udělal se mu kolem nich ekzém a začal si to škrábat. Tak jsem radši přešla na Betadine. Poradila mi to kožařka. Je to lepší (Y) Přeji hezký den. Petra
beruska172 6. 4. 2013, 19:57
perfektni
ircatomasu 20. 3. 2013, 21:06
Dobrý den,měla bych ještě nějaký dotaz ohledně molusek,můžete se mi prosím ozvat na můj email solcova40@seznam.cz.Moc děkuji za ochotu s pozdravem Solcová
petrasek13 6. 4. 2013, 19:51
@ircatomasu Dobrý den,objevili se nám molusky na zadečku první měl jen 4 a ted se mu rozmnožili an zadečku,chcu vyzkoušet tento recept sme stoho zoufala,a chtěla sem se prosím zeptat on by stím neměl chodit do školky?my to právě chytli tam,a chcu se informovat tu koupel provádíte deně?nebo kolikrát?
IlcaH 13. 3. 2013, 14:46
Dobrý den všem, mám dceru Barborku 8 let - molusky se nám objevili vzadu na noze v ohybu pod kolenem a o co víc, přenesli se nám do oka - konkrétně přímo na kraj víčka. Při léčbě pod kolenem jsem postupovala přesně podle popisu Kláry, jen oko jsem nemohla koupat v odvaru, takže jsem přímo do koncentrovaného odvaru namočila vatovou špejličku na čištění uší a potřela tím dceři molusku na oku. Po týdnu nám moluska praskla a pak začala usychat, až odešla úplně - celé to trvalo 14 dní - pravidelné natíraní každý den. Na noze to ještě léčíme, ale pevně věřím, že se nám podaří zvítězit. Za recept od Kláry jsem moc vděčná, hrozil nám zákrok v nemocnici na očním v plné narkóze a to by pro nás, při panice mé Barči z doktorů a jakýchkoliv - i těch nejmenších zákroků, byl dost těžký krok. Říkala jsem si, že pokud recept od Kláry zabere, určitě se na těchto stránkách podělím o zkušenost. Myslím, že lze těžko odhadnout, jak léčba bude dlouho trvat, je to zřejmě idividuální, v každém případě to chce mít trpělivost a vydržet. Hodně štěstí a uzdravených dětí od těhlech potvor přeje Ilona (Y)
vejnik 23. 2. 2013, 19:40
Dobrý den Klárko, mám dotaz, můj syn 4roky, je po 2 atb a strašně se mu rozjely molusky, použili jsme infektodell, ten pomohl, ale né na všechny, teď se synovi začínají objevovat na celém trupu, i když já nevím, zda to jsou molusky, asi jo, už je vidím všude, nemá žádný veliký, jen jako malinkatý pupínky. Chci zkusit vaši radu, jak často jste dcerku koupala a jak často pak mazala tou tinkturou nebo mastičkou, děkuji moc.
filonka (upraveno) 18. 4. 2013, 11:07
Dobrý den, v únoru jsem po půl roce zkoušení mastiček a různých "preparátů"nasadila vše dle rady paní Klárky a jak už jsem zde psala začalo nám zabírat.Opravdu mohu říci,že asi po měsíci intenzivní "léčby"jsou moluska ÚPLNĚ ZAHOJENÉ.Po vybrání jednoho balení tužebníku jsem každý den používala ráno mastičku a večer při sprchování mýdlo a poté tinkturu.Adámkovi se sice objevil ekzém( je ekzematik)ale poté se pupínky zanítily a po prasknutí zahojily.Natírala jsem i ty zaschlé a vše je pryč.Hurá......Opravdu moc děkuji za tuto radu a všem co už si nevědí rady moc doporučuji.Pokud budete mít zájem ráda se o zkušenosti podělím.Ilona
monýsek26 22. 1. 2013, 8:28
Dobrý den Kláro,chtěla bych Vám poděkovat za vaši radu a za to že jsme si ji nenechala po vaší uspěšnosti pro sebe.Mala 3 a půl roku byla ted po 5ti antibiotikach molusky pritahla z bazénu jenže tim jak se je imunita oslabila šíleně se vyseli a já byla uplně zděšená.Hledala jsme pomoc i zde a vypada to že velmi uspěšně.Postupujeme podle vaší rady a už koukám jen na stroupky a sem tam nejaky pupinek ale snad se jich zbavime uplně a musím říci že to zabira i kupodivu rychle......proto moooooc díky snad se další neobjeví (Y)
Lucied 15. 12. 2012, 18:38
Ahoj maminy, moje dve slecny molusky pritahly kdovi odkud. Projela jsem net,vyzkousela vse,od molusanunu po cesnek,propolis,masticky....bojovala jsem asi pul roku. Nakonec jsem nevydrzela a zacala s drsnejsima metodama a ty zabraly... Poridila jsem jehlu,tu jsem vzdy namocila do betadiny a spicku molusky propichla,holku to nebolelo,jen se nesmela mrsknout, za dva dny moluska zcervenala a za dalsich par dni bylo po ni...do mesice jsme je zlikvidovaly :-)
anilvap2 22. 11. 2012, 8:49
Můžete mi prosím poradit. Bojuji s moluskama se zde uvedeným postupem. Určitě už měsíc. Syn bere Imunoglukan, B-komplex, koupu ho v Tužebníku a následně potírám propolisovou tinkturou. Jak to dlouho trvá, než molusky zmizí? Bohužel, se mu do toho objevují nové a připadá mi, že poslední dobou nějak rychleji. A ještě, ta moluska se vždy jakoby podebere, udělá se na ní bílý klobouček, který pak praskne nebo občas i propíchnu, ale to syn moc nechce. Tenhle průběh to má od té doby, co jsem ho začala ,,léčit" Je to tak v pořádku?
verunka06 17. 11. 2012, 17:44
Dobrý večer Klárko.Malé bylo v červenci 6 a s Moluskama bojujeme už minimálně rok a půl.Dnes jsem našla Váš recept na zničení Molusek a hned jdu v pondělí do lékárny a vše nakoupím a pustíme se do toho.Seškrabávíní je děsné i když tedy malá někdy vydrží si jich pár nechat udělat,ale je to nervy drásající a někdy to pomůže jindy ne.Dva tři dny jsme to teď neudělaly a malá má posetou prdelku.Poprvé to přinesla si myslím ze školky a od té doby se to táhne,ale jakmile jsou prázdniny a je doma delší dobu zničíme je.Teď začala škola v září a je to to samé,celé léto nic a stačil týden ve škole v září a šup.Ze začátku mast s česnekem pomáhala,ale už ne.Doufám,že podle Vaší rady je zničíme.Je to opravdu nemilá záležitost.Zatím se mějte krásně a moc děkuji za uveřejněnou radu a díky i ostatním maminkám za odezv.S pozdravem Helča a Verunka.
lenulkaamimi 13. 11. 2012, 13:11
Pěkný den. Děkuji za radu. U první jsme to vyškrabávali,bez umrtvení. Takže pokud se to objeví u druhé,tak vyzkoušíme!
reichovky 13. 11. 2012, 12:17
Dobry den moc dekuji za radu hned jsem vsechno objednala v lekarne a zitra zacnem bojovat zatim ma moje 5 leta adelka jen 4 bradavicky ale uz ted z toho mam panickou hruzu vcera nam doktor potvrdil molusky snad se toho brzy zbavime zatim diky Jana
Detron 9. 11. 2012, 20:15
Díky za každou podobnou radu, snad zabere i u nás, hned se o to pokusím. Sice jich syn nemá moc a infectodell nám napoprvé zabral. objevily se ale znovu, sice malinko jiné, menší a ne moc, ale na stejném místě. Tak dám kdyžtak vědět, jak zabraly bylinky u nás.
majka03 9. 11. 2012, 21:11
@Detron Držím moc palce, nám to opravdu zabralo, na Infectodel jsem ani neměla odvahu, prý děsně štípe, jen dle naší zkušenosti, tím Propolisem mazat opravdu jen postižená místa, dá se jím zapálit kůže, je ostrý. Malá jich měla tolik, že jsem jí pomazala celé tělo a neměla jsem to dělat, ale opravdu dva měsíce a dneska jí vypadla poslední. Už bereme jen Imunoglukan a dobíráme homeopatika Thuya. Klepu a modlím se, snad to vydrží !!!!!
majka03 16. 10. 2012, 21:07
Dobrý večer paní Kláro. Chtěla bych Vám za mě a mou skoro dvouletou dceru moc a moc poděkovat za recept na likvidaci molusek. Nechala jsem to "já káča pitomá" rozmnožit, protože jsem si naivně myslela, že se to časem ztratí ( i když už jsem měla tu čest u starší dcery ) a najednou jich bylo cca 130 kousků 8-| Bylo mi malé hrozně líto, už jí to lezlo i po krčku mezi nožičkama, bylo to vidět, zkoušela jsem propichovat v noci, ale má strašně slabé spaní, pak už na sebe nenechala ani sáhnout, když jsem je likvidovala mechanicky, tea tree olejíček taky nepomohl.......ale koupel v tužebníku, mytí mýdlem s propolisem a mazání mastičkou a tinkturou z propolisu fakt ZABRALO!!!!!! Za dva měsíce jich máme cca 20. Je krása koukat na to, jak ty mrchy prohrávají. Po koupeli zrudnou, druhý den prasknou a do dvou dnů vypadnou....fakt super. Nejdříve jsem to musela dělat tak, že jsem ji pomazala celé tělo mastičkou, ale asi na propolis máme reakci, protože se jí kůže zapálila, takže opravdu mazat jen pupínky, mastičku používám spíš až teď, když je jich méně, spíše jsem používala tinkturu, ale opravdu jsem nevěřila, že to zabere. K tomu jsem ještě přidala Imunoglukan na posílení imunity a pro jistotu homeo, Cinnabaris 9 3x denně 5 kuliček a Thuya 5 kuliček denně na doporučení homeopatky a věřím, že dříve, jak do Vánoc, bude klid....beruška moje malá. Jsem Vám opravdu moc vděčná a ještě jednou moc děkuji !!!!!!!! (Y) :-)
vlassax 23. 9. 2012, 11:05
Ahoj holky, poraďte prosím, co na molusky.... Jsem už bezradná... vyzkoušeli jsme infectodell a taky zinkovou mast, nejprve jsme však chodili na kožní, kde nám pinzetou každou zvlášť vyndavala...ale to naše Karolínka 4,5roku hrozně plakala a už na to nemám nervy... Máme pěkný výsev, byli jsme u moře a stejně jsou... Prosím, poraďte, už nevím, jak dál, nechce se mi pod narkozu...
karass 27. 9. 2012, 14:19
@vlassax Ahoj, máme zkušenost se synem a nyní s dcerkou. U syna vyzkoušeno vše, babské rady nepomohly. Už nás strašili seškrábnutí v narkˇoze, to jsem nedovolila, onose to rozsývá dál, pokud se vyškrábne, tekutina vyteče a dále zase rozsývá další ložiska. Nám pomohl až Infectodel, mazat večer ráno, pravidelně + hlíva ústřičná Imunoglukan. A v této kombinaci jsme se toho zbavili. Nyní má dcerka na bříšku a dávám to samé, tak uvidíme. Adámek to měl potom i v obličeji, kolem pindíka, bylo to hrozné, ale chce to vydržet . Iva (Y)
Popča 16. 7. 2012, 18:00
Dobrý den, paní Kláro, moc děkuji za uveřejnění receptu na zníčení molusek (L). Nejdříve jsem vyzkoušela Infetcodell nepomohl, pak kosmetiku od p. Hádka ani ta nám nepomohla. Už jsem měla pocit, že si je dcera snad pěstuje. Pak jsem narazila na tento recept. :-)Musím dodat, že na úspěch jseme dlouho nečekaly. Molusky byly konečně pryč. Jen jsem se musela sama sobě smát, protože jsem kupovala v lékárně toužebník jimový a on nám roste za baráčkem, jinak řečeno chlapice ,-) ,-). Ale to vůbec neva hlavně, že už máme klid. Moc díky Jana a Barča |:o)
butkajka 21. 6. 2012, 9:06
dobrý den, hodilo vaše dítko při moluskách normálne do školky- do školy? Malej je má a samozřejně se s tím nezapoměl pochlubit ve školce, tak teď řešíme problém zda může mezi děti. Děkuji Z :-$
klamer 21. 6. 2012, 13:16
@butkajka Dobrý den, molusky jsou infekční, takže by do kolektivu nemělo, my měli o prázdninách. Klára

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie