(recept
si oblíbilo 509 návštěvníků)
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
spelinka
(upraveno)
30. 10. 2009, 13:22
Výborné, právě jsme je dojedli , jediný komu to moc nejelo je můj zmlsaný syn, který nejí skoro nic
peggybundova
(upraveno)
30. 10. 2009, 15:48
@spelinka
mám radost mladýho to určitě přejde... nejpozději po pubertě znám... můj nikdy jako malý nejedl růžičkovou kapustu a zelený hrášek...ze všeho to vyšprtával... později zase houby jeho nejnovější manýrou je nejíst kukuřici přeji pevné nervy a dobrou chuť!
Zrušený účet
(upraveno)
30. 10. 2009, 8:40
Asi hloupý dotaz, ale ty brambory mají být uvařené nebo syrové? A mohu namístomletého masa použít vepřové ?
peggybundova
(upraveno)
30. 10. 2009, 15:49
@
Míšo brambory určitě syrové a jinak než s mletým masem jsem to nedělala, takže nevím ale nemuselo by to být špatné, jenom asi dýl péct aby bylo měkké...
Zrušený účet
(upraveno)
30. 10. 2009, 17:34
@peggybundova
Táni, moc děkuji No vidíte a já si byla skoro jistá, že brambory musí býtˇuvařené . Určitě vyzkouším
sympatie
(upraveno)
28. 10. 2009, 16:26
Zdravím, dnes jsem vyzkoušla a hodnotím velice kladně. Udělala jsem si maličkou obměnu, na cibuli jsem ještě dala plátky rajčat. A protlaku se bát nemusíte, jídlo má příjemně navinulou chuť. Chválím a díky za recept.
peggybundova
(upraveno)
29. 10. 2009, 14:18
@sympatie
Zdravím Jarko mám radost že jste si pošmákli děkuju za komentík
rencha86
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:07
@sympatie
Dobre, protlaku se bat nebudu . Zachvili se chystam to udelat . Ja si to zase obmenin jeste bilou paprikou k te cibuli, myslim, ze to taky nemusi byt spatne
rencha86
(upraveno)
28. 10. 2009, 13:46
Vypada to velice zajimave...jen se trosku bojim toho protlaku..nicmene dekuji za inspiraci, dneska vyzkousim
peggybundova
(upraveno)
29. 10. 2009, 14:25
@rencha86
Protlaku se nebojte Reni, ten tomu právě dá tu chuť
vevercak78
(upraveno)
28. 10. 2009, 10:41
vypadají lákevě Určitě vyzkouším
peggybundova
(upraveno)
29. 10. 2009, 14:19
@vevercak78
Doufám že budou chutnat
vevercak78
(upraveno)
28. 11. 2009, 20:49
@peggybundova
Táni,tak dneska jsem dělala a byly fakt úžasné Jen se po nich zaprášilo
peggybundova
(upraveno)
29. 11. 2009, 12:34
@vevercak78
to je dobře
Makelka
(upraveno)
27. 10. 2009, 21:56
Právě se mi dopíkají v troubě a úplně úúúžasně to vní Doufám, že to bude stejně i chutnat
vevey
(upraveno)
9. 10. 2009, 15:30
díky Táni za inspiraci http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2359248
novackova
(upraveno)
8. 10. 2009, 8:27
Dobrý den,a to maso jenom ochutíte tou solí a pepřem?Díky moc za receptík odpoledne koupím maso v jednoduchosti je přece krása
peggybundova
(upraveno)
10. 10. 2009, 8:28
@novackova
Dobré ránko Dášo omlouvám se, až teď jsem si všimla Vašeho dotazu ano, jenom osolit, opepřit, nebo pokud kupujete maso už namleté, tak bývá i osolené...
papaaja
(upraveno)
7. 10. 2009, 20:01
ZKUSILA JSEM A MŮŽU JEN DOPORUČIT.. JEDNODUCHÉ NA PŘÍPRAVU A MOOOC DOBRÉ..
peggybundova
(upraveno)
8. 10. 2009, 7:58
@papaaja