Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 509 návštěvníků)

Egyptské brambory

0.0
Egyptské brambory

Potřebné ingredience

1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spelinka 30. 10. 2009, 13:22
Výborné, právě jsme je dojedli (clamp), jediný komu to moc nejelo je můj zmlsaný syn, který nejí skoro nic :-|
peggybundova 30. 10. 2009, 15:48
@spelinka (hello) mám radost (Y) (Y) (Y) mladýho to určitě přejde... *-) nejpozději po pubertě ;-) ;-) ;-) znám... můj (Z) nikdy jako malý nejedl růžičkovou kapustu a zelený hrášek...ze všeho to vyšprtával... 8-| později zase houby +o( jeho nejnovější manýrou je nejíst kukuřici 8o| :-D :-D :-D přeji pevné nervy a dobrou chuť! (D)
Zrušený účet 30. 10. 2009, 8:40
Asi hloupý dotaz, ale ty brambory mají být uvařené nebo syrové? A mohu namístomletého masa použít vepřové :-$?
peggybundova 30. 10. 2009, 15:49
@ Míšo brambory určitě syrové a jinak než s mletým masem jsem to nedělala, takže nevím *-) ale nemuselo by to být špatné, jenom asi dýl péct aby bylo měkké... (D)
Zrušený účet 30. 10. 2009, 17:34
@peggybundova Táni, moc děkuji (L) No vidíte a já si byla skoro jistá, že brambory musí býtˇuvařené ;-). Určitě vyzkouším (pl)
sympatie 28. 10. 2009, 16:26
Zdravím, dnes jsem vyzkoušla a hodnotím velice kladně. Udělala jsem si maličkou obměnu, na cibuli jsem ještě dala plátky rajčat. A protlaku se bát nemusíte, jídlo má příjemně navinulou chuť. Chválím a díky za recept. (Y)
peggybundova 29. 10. 2009, 14:18
@sympatie Zdravím Jarko (hello) mám radost že jste si pošmákli (pl) děkuju za komentík (D)
rencha86 28. 10. 2009, 18:07
@sympatie Dobre, protlaku se bat nebudu ;-). Zachvili se chystam to udelat ^o). Ja si to zase obmenin jeste bilou paprikou k te cibuli, myslim, ze to taky nemusi byt spatne :-)
rencha86 28. 10. 2009, 13:46
Vypada to velice zajimave...jen se trosku bojim toho protlaku..nicmene dekuji za inspiraci, dneska vyzkousim (jidlo) (F)
peggybundova 29. 10. 2009, 14:25
@rencha86 (hello)Protlaku se nebojte Reni, ten tomu právě dá tu chuť (pl) (D)
vevercak78 28. 10. 2009, 10:41
vypadají lákevě :-)Určitě vyzkouším (Y) (Y)
peggybundova 29. 10. 2009, 14:19
@vevercak78 Doufám že budou chutnat (pl) (hello)
vevercak78 28. 11. 2009, 20:49
@peggybundova Táni,tak dneska jsem dělala a byly fakt úžasné (L) (L) (L)Jen se po nich zaprášilo ;-) ;-)
peggybundova 29. 11. 2009, 12:34
@vevercak78 (Y) (Y) (Y) to je dobře (D) (D) (D)
Makelka 27. 10. 2009, 21:56
Právě se mi dopíkají v troubě a úplně úúúžasně to vní (Y) (Y) (Y) Doufám, že to bude stejně i chutnat (Y) (Y)
vevey 9. 10. 2009, 15:30
novackova 8. 10. 2009, 8:27
Dobrý den,a to maso jenom ochutíte tou solí a pepřem?Díky moc za receptík odpoledne koupím maso v jednoduchosti je přece krása (Y) (F)
peggybundova 10. 10. 2009, 8:28
@novackova Dobré ránko Dášo (C) omlouvám se, až teď jsem si všimla Vašeho dotazu *-) ano, jenom osolit, opepřit, nebo pokud kupujete maso už namleté, tak bývá i osolené... (hello)
papaaja 7. 10. 2009, 20:01
ZKUSILA JSEM A MŮŽU JEN DOPORUČIT.. (Y) (Y) (Y)JEDNODUCHÉ NA PŘÍPRAVU A MOOOC DOBRÉ.. (pl) (pl) (pl)
peggybundova 8. 10. 2009, 7:58
@papaaja (L) (L) (L) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie