(recept
si oblíbilo 470 návštěvníků)
DLABANEC aneb za málo peněz kupa jídla-VÝBORNÉHO..)))
Potřebné ingredience
500 g mletého masa,500 g kyselého zelí,1 zakysaná smetana ( může být bílý jogurt ),sýr ( já používám tvarůžky,ale odzkoušený mám i eidam,nivu..),2 PL hořčice,1 lahůdkovou cibulku,může být i 1kávová lžička gul.koření,sůl a pepř dle chuti...
Postup přípravy
Především chci upozornit,že se vůbec s tímto jídlem nemazlím!!!! Pokud budete používat tvargle jako já,NESMRDÍ!!!
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))
Na talíři...)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
resovka
(upraveno)
9. 6. 2011, 17:59
Dobrý den, zasloužíte za recept metál.Už při čtení receptu jsem věděla, že můžu vzít největší pekáč. Dala jsem půl pekáče tvarůžky a na druhou nivu a rovnou jsem do pekáče naházela vařené brambory. Vynikající, bez chybičky. Málem mi snědli i ten pekáč . Mějte se krásně.
mikky.h
(upraveno)
20. 6. 2011, 18:09
@resovka
Alenko,děkuji za komentář..
BLANKA
(upraveno)
3. 6. 2011, 12:47
Děkuju za super receptík ,příště použiju nivu synovi se trochu tvarůžky nelíbily ale jinak je jí
LucOss
(upraveno)
31. 5. 2011, 9:07
Dobrý den Míšo, tak jsem si marně lámala hlavu co jim dnes uvařím aby to zbylo i na zítra a zkusím Váš recept. Mohlo by nám to chutnat, tak pak písnu ohlasy
LucOss
(upraveno)
3. 6. 2011, 13:29
@LucOss
Tak byla to dobrota, musím pochválit, ta kombinace je zajímavá a chutná
Bucifalek
(upraveno)
10. 3. 2011, 14:06
Nepíšu moc hodnocení k receptům, ale tady nemůžu jinak. Vyzkoušela jsem obě formy, se zelím i řepou a můsím reagovat. Zakové super "žrádlo" jsem dlouho neměla. Hlavně s tou řepou, málem jsem snědla pekáček sama . Fakt úžasné a kdo s řepou nevyzkoušel, tak ať neváhá
misatomotakar
(upraveno)
27. 2. 2011, 12:24
tak jsem to dnes vyzkoušela - je to boží !! Udělal jsem trošku změnu v tom, že jsem tam přidala 2 stroužky rozmačkaného česneku a cibulku osmahla. Snědli to všichni a kupodivu se nejvíc olizoval náš 5ti letý synek . Díky za receptík !
JaninaM
(upraveno)
15. 1. 2011, 15:03
právě jsme dojedli výýbornééé, určitě jsem nedělala naposled. jen příště dám do vyššího zapékacího pekáčku.
JíťaJe
(upraveno)
12. 1. 2011, 16:18
Dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím se přidat k ostatním, že je to opravdu vynikající . Jen příště propláchnu zelí, je to dost kyselé pro děti. Určitě to nebylo porvé a naposledy, co jsem toto vařila
Bberi
(upraveno)
5. 1. 2011, 17:07
Zapomněla jsem dát hořčici, navrch nastrouhala edima-ale příště dám určo tvarůžky. Bylo to mnam,za studena ještě lepší. Příště dám klidně i víc zelí. Děkuji
mikky.h
(upraveno)
10. 1. 2011, 11:40
@Bberi
Milá Lenko, jsem ráda,že Vám chutnalo...krásná " očistka " po Vánocích..viďte??
FLAMENGO
(upraveno)
24. 9. 2010, 13:05
Tak jsem to dnes upekla a fakt famozní,všichni mlaskali ,tvaružky navrch bezkonkurenční ,příloha štouchané brambory,příště zkusím s kaší,taky to bude určitě dobrutka Hlavně ta rychlost,to mě na tom baví nejvíc ,mám tři děti,takže tyhle super receptíky fakt využiji díky moc Lenka s rodinkou
mikky.h
(upraveno)
24. 9. 2010, 13:10
@FLAMENGO
Krásné poobědí,Lenko...děkuji za velmi hezký komentář,jsem ráda,že Vám chutnalo....pěkný víkend..Míša
allfice
(upraveno)
7. 9. 2010, 11:47
Tak jsem dnes vyzkoušela Váš receptík, mleté maso v mražáku, zbytek zelí z víkendu, co s tím Dopadlo to výborně, byla to mňamka, kyselé to nebylo, naprosto báječná chuť díky kysané smetaně. K tomu jsem udělala šťouchané brambory, uzobávala i 16-ti měsíční dcerka, jak jí toto nedáváme, oblizovala se až za ušima, psovi taky chutnalo, ale to je u nás pocta , nikoliv urážka, takže spokojenost, určitě zopákneme. Díky!!!
mikky.h
(upraveno)
20. 9. 2010, 8:47
@allfice
Dobrý den,Andělko...jsem se řehnila u Vašeho komentáře...děkuji moc a přeji ať stále chutná..
Diviana
(upraveno)
16. 5. 2010, 19:49
Dobrý den,vypadá to nádherně,jen mám dva dotazy...Co je prosím gul.koření? a Vy to zelí předtím nevaříte? Dáte ho tak jak je ze sáčku? Není tvrdé? Děkuji...
mikky.h
(upraveno)
17. 5. 2010, 12:19
@Diviana
Dobrý den,Aničko...gul.koření = gulášové koření... zelí nepředvařuji....a ano,dám jej ze sáčku..přeji dobrou chuť.. Vyzkoušejte a dejte mi vědět..Míša
mikky.h
(upraveno)
5. 3. 2010, 18:44
Dobrý den,milé dámy...děkuji mnohokrát za Vaše názory a připomínky...naprosto je respektuji...nicméně.u nás stále výborný papu...přeji Vám,ať Vám chutná...Míša
Katcha kk
(upraveno)
11. 2. 2010, 16:38
Jestli mohu poradit, tak já zelí několikrát propláchnu vodou v cedníku, potom není tak kyselé
Moncicak77
(upraveno)
3. 2. 2010, 10:44
Dobrý den Míšo tak jsem vyzkoušela Váš dlabanec neříkám,že to nebylo chutné,ale strašně moc kyselé,to mě na tom dost odradilo se sýrem eidam mě to také moc nechutnalo,určitě je to mnohem lepší s tou nivou tvarůžky nemusím ale jinak děkuju,za zkoušku to stálo
MacaNet
(upraveno)
6. 1. 2010, 12:02
Dobrý den Míšo,dnes jsem udělala a výborné Znám ten recept bez tvarůžků, jako falešný prejt, ale s t avrůžkama mi to moc chutnalo, dcerka říkala, že je to kyselé, ale vybrala jsem jí maso a udělala jsem jako přílohu brambor, jelikož jsem to tušila. Příště ještě propláchnu zelí. Děkuji vám za rychlou lahůdku
Radlík
(upraveno)
30. 11. 2009, 12:36
Naprostá lahůdka a s Nivou bezkonkurenční . Určitě budu kuchtit častěji.
Andrá1
(upraveno)
8. 11. 2009, 15:20
Tak bohužel, doma to byl děsný propadák. Vše bylo až moc kyselé a ten zápach i bez tvarůžků...br...jediný kdo se oblizoval byl pes. Bohužel já pochválit nemohu,ale každý máme jiné chuťě.....
mirka1980
(upraveno)
27. 10. 2009, 17:07
dnes jsem udělala,jen sem dala bílý jogurt místo smetany a eidam a bylo to výborné
trojkolka
(upraveno)
23. 10. 2009, 11:20
je to v troubě děkuji za recept
bobinka1
(upraveno)
28. 6. 2009, 13:15
Míšo, dnes jsem udělala Váš recept a snědli úplně všechno a jen se oblizovali a my také . Díky za skvělý recept
mikky.h
(upraveno)
1. 7. 2009, 8:13
@bobinka1
Káťo,děkuji za hezkou zprávičku..)))