Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

PLETÝNKY S MAJOLKOU

0.0
PLETÝNKY S MAJOLKOU

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky,1/2 l mléka,2 kostky kvasnic,1 majolka-majonéza,2 lžíce oleje,1 vejce,1 lžička soli.

Postup přípravy

Uděláme kvásek-vlažné mléko,nadrobit kvasnice,necháme asi 10 minut stát.Všechny suroviny smíchat,přidat kvásek a nechat vykynout-pozor je to záležitost asi třičtvrtě hodiny! No a potom pleteme,já je dělám menší protože v troubě jěště naskočí,dáváme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme mákém,kmínem,sezamem atd. a posolíme,dávám bud hrubou sůl,nebo sůl s mlýnku-vypadá to líp:-))
Dělávala jsem je i bez majonézy ale druhý den-jestli vydrží-jsou suché a nic moc,tyhle jsou vláčnější a chutově lepší.
Tak všem přeji DOBROU CHUTˇ

VŠECHNO SMÍCHÁME,NEJLÉPE V ROBOTU,UŠETŘÍ VÁM PRÁCI...

PŘED KYNUTÍM..

PO VYKYNUTÍ :-))

...A PLETEME...

PŘED PEČENÍM...

A PO UPEČENÍ...

...A TAKHLE VYPADAJÍ PŘED PAPÁNÍM,JSOU MOOC DOBRÉ...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 31. 8. 2007, 10:52
Dobrý den Barborko, tak jsem dnes brzy ráno vstávala, abych zadělala těsto podle tohoto vašeho receptu. S majonézou jsem to nikdy nezkoušela, tak jsem ani nečekala, že se mi to povede. I povedlo se (Y) Těsto mi vyšlo hned na první pokus. Je krásně vláčné, perfektně se s ním pracuje, nelepí se. Akorát strašně lituji jedné věci...udělala jsem jen poloviční dávku (child12), a to ze strachu, že to zvrzám. Příště už to bude z jednoho kila. Z půlky dávky mi vyšlo 14 pletýnek. Jsou asi tak velké jako ty vaše na fotce. Něco sníme já s dětma, zbytek manža, až se vrátí z práce. No a zítra můžu začít na novo :-D
Lelda 4. 9. 2007, 14:56
@ Helenko,jsem moc ráda že se Vám podařily (clamp) (clamp)já je miluju jěště teplé :-),nejsem na vaření a pečení žádný talent ale tohle těsto se mi zatím povedlo vždy. (F)
Akireka 29. 8. 2007, 20:38
Pekla jsem je včera,pro velký upěch i dnes,jsou SUPR,vyšlo mi 26 kusů z jedné dávky. :-D :-DPůl jsem jich sypala strouhaným sýrem,ty se ztrácely jako první *-)Opravdu mňamka! (Y) (Y)A nikdo mi nevěřil,že je v nich majonéza. :-o :-o
Lelda 4. 9. 2007, 14:53
@Akireka jsem mooc ráda že mají takový úspěch,díky za tip se sýrem,určitě také vyzkouším :-)Také mi připadalo divné do nich dávat majonézu *-)ale výsledek je super (clamp)
BlankaB 10. 7. 2007, 14:43
Barčo, zrovna jsem si říkala, že má někdo stejný robot jako já...... a nyní až si dávám recept do oblíbených, tak koukám, jsi to ty......ty vyzkouším. Díky (F) (F) (F)
Lelda 10. 7. 2007, 15:11
@BlankaB Blani,kupoval ho Leoš protože už s ním měl zkušenost,no asi ne osobní :-)Recept vyzkoušej,pletýnky jsou moc dobré a pro tebe to bude brnkačka. (clamp)
gembek 10. 7. 2007, 14:25
Báro, jak velká má být ta majolka? Stačí malá v kelímku nebo radši větší??? :-) Houstičky vypadají mňakově ráda bych je zkusila |:o)
Lelda 10. 7. 2007, 15:07
@gembek Hani já dávám větší,tak doufám že Vám budou chutnat. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie