Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 187 návštěvníků)

BOMBA!!!Domácí tavený sýr za 15 minut!!!A je ho hodně!!!

0.0
BOMBA!!!Domácí tavený sýr za 15 minut!!!A je ho hodně!!!

Potřebné ingredience

1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti(bylinky,česnek,kmín,zelenina,salám...)
1 lžička másla

Postup přípravy

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou,případně dalšími přísadami,a necháme 10 minut uležet.V kastrolku rozpustíme lžičku másla,přidáme tvaroh a zamícháme.Necháme vychladit v misce.To je vše.
Nevím,k jaké reakci tam dochází,ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť.Stane se z něj OPRAVDU tavený,mazací sýr.Připadala jsem si jak kouzelník.Pokud ho nesníte hned,tak skladujte přikrytý nebo v alobalu,jinak z něj budete mít amarouna.Ale to dělají normální sýry taky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ondrunka 1. 2. 2013, 16:41
tak jsem ho teď dodělala a (Y) (Y) (Y) je fakt výbornej. Příště zkusím s bylinkama :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
alimraj1 1. 2. 2013, 10:17
ochucený našlehaný tvaroh - tavený sýr to možná připomíná akorát barvou 8-|
cozumel 28. 1. 2013, 19:18
Tak jsem to zkoušela a pro mě - žádná bomba. :-S To teda pomazánka, co tu koluje z okapaného jogurtu je 1000x lepší. Takže jsem vyzkoušela, ale podruhé rozhodně dělat nebudu!
usmevpocelyden 11. 12. 2012, 14:48
jdu na to :-o
usmevpocelyden 11. 12. 2012, 15:14
@usmevpocelyden tak se mi to asi povedlo,super
TERĎ´AK 8. 12. 2012, 19:40
Tak Soni u nás to také nedopadlo :-S,tvaroh tam byl šíleně cítit,se sýrem to nemělo nic společného...,bohužel :´(
usmevpocelyden 11. 12. 2012, 14:57
@TERĎ´AK notak já teda těch 10 min počkám, ale jak jsem to zkusila tak cítím samou sodu 8-|
Česťa kuba 8. 12. 2012, 20:56
@TERĎ´AK Třeba to bude tvarohem *-) já jsem sýr nečekala, ale jsem velice překvapená (Y)
Česťa kuba 8. 12. 2012, 19:34
Soni, už se na tom pracuje ^o)
Česťa kuba 8. 12. 2012, 20:54
@Česťa kuba Tak hotovo a musím říct, že super (Y)jste kouzelnice :-oopravdu je jako tavený sýr a přitom zdravější (Y)budu dělat častěji (L) (L) (L)
Marsha5 (upraveno) 10. 12. 2012, 15:08
Vyzkoušla jsem a nestačím se divit, z tvarohu je tavený sýr, kouzlo :). Přidala jsem sůl a mletou červenou papriku a super výsledek. Každopádně budu dělat pravidelně. Děkuji za super recept, respektive kouzlo. Musím ještě dodat, že po ochutnání taveného sýra ihned po jeho přípravě jsem také citila sodu, ale dala jsem uležet do lednice a po dvou hodinách nebylo po sodě skoro památky, ale sýr měl nejluxusnější chuť až další den, kdy soda nebyla cítit vůbec, zůstal jen výborný tavený sýr.
slunicko0811 1. 9. 2012, 21:56
Také se mi povedl a fakt parááda!!! Vyzkoušela jsem je z půlky tvarohu a půl lžičky sody a taky špetka soli a pažitka a fakt super! Díky moc!!!!
rampy 9. 8. 2012, 21:35
Soni,fakt dobrý....taky jsem zkusila a je jedno jaký tvaroh a šlehat jsem jen prošlehala metličkou a hned to měnilo strukturu v kombinaci ze sodou...jen jí stačí fakt málo...půl lžičky? možná i míň....děkuji,jste šikovná (Y) (Y) (Y) (F)
Kacka81 9. 8. 2012, 20:18
Dala jsem tvaroh v kelímku, míchala mixérem - sýr se povedl, ale manžel tam dost cítil tu sodu. Příště nebudu dávat celou lžičku. Jinak super recept (Y)
RuzaJ 9. 8. 2012, 19:24
Můžu se zeptat jaký dáváte tvaroh,v kostce nebo v kelímku? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
usmevpocelyden 11. 12. 2012, 15:28
@RuzaJ já kostku a míchám ručně a povede se mi vždy mnam (Y)
ajinkaj 9. 8. 2012, 19:22
můžu se zeptat těch, kterým se to povedlo , jestli jen míchají nebo mixují? Přijde mi divný, že všichni dělají podle stejného receptu a někomu se to povede a druhýmu ne, díky
MatildaH 7. 8. 2012, 13:23
Také jsem dnes dělala, ale bohužel se nepovedlo, tvaroh zůstal tvarohem a ve finále se roztekl do tekutého stavu. Použila jsem tvaroh ve vaničce a to bude asi ten problém. Prosím zkušenější o rady, jaký tvaroh používáte, díky.
macnel 7. 8. 2012, 13:16
(L) (clamp) Tak jsem neodolala a sýr zkusila. Nedala jsem celou lžičku sody jen 3/4 a ochutila pažitkou a solí. Manžel si jen mlaskal a dneska jdu dělat další várku.Měla jsem obavy, ale nakonec jsem byla nadšená výsledkem ,-).
marky18 7. 8. 2012, 0:06
Tak do toho jdu!!! (Y)Zní to skvěle (clamp) (clamp) (clamp)Díky za tip.MD
adriM 6. 8. 2012, 14:03
Muzu se zeptat autorky jak na tohle prisla? Anebo jste to nekde vycetla? To jen ze zvedavosti Vypada to docela zdrave, i kdyz teda nevim co ta jedla soda, ale nejspis to je urcite lepsi nez ty chemie a soli v tavenacich :-) :-)
Lenpod 9. 8. 2012, 16:39
@adriM Andrejko, já jsem se s užíváním jedlé sody (hydrogenuhličitanem sodným) setkala v knihách o zdraví, kde ji doporučují při překyselení organismu (vzniklého nedostatkem minerálních látek a přebytkem cukrů, mouky, masa,...). Také v šumivém celaskonu najdete právě jedlou sodu, která ve styku s kyselinou askorbovou (vit.C) a vodou - šumí. (Dle informací se k vnitřnímu užívání doporučuje jedlá soda bez obsahu hliníku, tedy nejlépe v lékárně nebo na internetových stránkách,....)
marie.radka 6. 8. 2012, 10:30
přihodila jsem recept na tvrdý sýr, registrovala jsem se jen kvůli tomu ,-) chtěla jsem vám přispět když vám to tak hezky jde ať máte obměnu. "Jak na domácí sýr" hezký den (hello)
Hyzule 1. 8. 2012, 14:48
vyzkouším (F)a jsem zvědavá na výsledek (L)
Atevi 1. 8. 2012, 13:39
Narazila jsem na tento recept a jsem z výsledku nadšená. Mám strašně ráda takovéto zajímavé recepty, kde z běžných ingrediencí vznikne něco dobrého a hlavně ZDRAVÉHO!!! (Y)Nejprve jsem zkusila z kousku tvarohu, abych ochutnala. Výsledek - vynikající "tavený" sýr. Té jedlé sody stačí dát opravdu jen trošičku a nepoznáte, že tam nejaká soda je. (Y) (Y) (Y)Do výsledného sýru jsem přidala trošku bazalky a soli. Taveňáky v obchodě už fakt kupovat nebudu. Děkuji za SUPER recept. (L)
MILU999 26. 7. 2012, 17:02
Nedalo se to jíst,jak tam byla soda a to jsem šlehala asi 10minut. +o( Ale konzistence vypadala dobře.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie