Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 82 návštěvníků)

Baileys - hřejivé (nejen vánoční) pitíčko pro ženy. Jako originál.Dobroučké moc!!!!

0.0
Baileys - hřejivé (nejen vánoční) pitíčko pro ženy. Jako originál.Dobroučké moc!!!!

Potřebné ingredience

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (SALKO)
1 mandlový puding
1/2 l mléka
asi 1/2 l rumu

Postup přípravy

Salko dáme vařit. Ponoříme celé zavřené plechovky do vody (měli by být ponořeny až po vrch) a vaříme 2 hodiny, aby nám zkaramelizovalo. Uvaříme si mandlový puding z 1/2 l mléka. Až bude oboje zchladlé, dáme dohromady a dobře rozmixujeme. Poté pomalu přiléváme rum a mixujeme. Nakonec nalejeme do sklenic a necháme vychladit.

Rumu dejte podle své vlastní chuti. Já dávám 250-500ml, něco mezi tím, ale 500 se mi zdá moc. Máme to radši když to není ostré. Navíc děti někdy oblizují taky.

Z tohoto množství je asi litr a půl téhle dobrůtky. Je to výborné, děláme každý rok na vánoce, někdy i víckrát. Přeji dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alfinecka 6. 12. 2009, 17:14
ano, ano je to opravdu dobrutka, asi pred 5 lety jsme se slozili se sousedy a udelali toho 12l, a delali jsme ho 1 prosince, s tim ze se to do vanoc pekne ulezi. a kdyz se blizil 20 prosinec a ja byla kontrolovat kolik toho zustalo, tak jsem s hruzou zjistila ze nezustala ani kapka. my si s holkama daly sem tam do kavicky, ale nase drahe polovicky, ktere by nikdy nic takoveho nepily, udelaly se zasobama kratky proces. pry chodili jen ochutnavat |:o) |:o) |:o) |:o) (andel) (andel) (silvestr) (santa)
petazeli 7. 12. 2009, 17:33
@alfinecka Tak v takovém množství jsem to nikdy nedělala :))) Ale je fakt, že se potom vždy zapráší!Ale, že na to chodili chlapi se divím... takové babské pitíčko...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie