(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

Potřebné ingredience
na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)
Postup přípravy
Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo. (tato šlehačka je trvanlivá a může se dávat i pod potahovaný dort. Pokud budete skladovat dort a nebo jinou sladkost déle, tak se tam moc nehodí čerstvé a kompotované ovoce-podléhá rychle skáze)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jeremy
(upraveno)
12. 4. 2011, 0:01




nahlásit

andol
(upraveno)
2. 11. 2010, 17:45



nahlásit

andol
(upraveno)
23. 7. 2010, 17:01






nahlásit

datep
(upraveno)
23. 2. 2010, 17:04
co je myšleno tím "těžká"?





nahlásit

akin77
(upraveno)
23. 2. 2010, 17:09
@datep
Myslím že to, že se tam přidává máslo asi..... pařížská šlehačka se normálně dělá jenom ze šlehačky a kakaa nebo čokošky.... můj názor

nahlásit

datep
(upraveno)
27. 2. 2010, 9:51
@akin77
aha
, děkuji










nahlásit

blazken
(upraveno)
7. 6. 2010, 19:42
@datep
a jak se tam přidává během vaření stužený tuk tak je tuhá s dobře drží tvar a dlouho vydrží


nahlásit

tetinka
(upraveno)
3. 1. 2010, 20:41


nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
3. 1. 2010, 13:41








nahlásit