(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Pařížská šlehačka-krém
Potřebné ingredience
1/4 l tekuté šlehačky,20 dkg nastrouhané čokolády na vaření
Postup přípravy
Do kastrolku nalijeme šlehačku,přidáme nastrouhanou čokoládu,postavíme na oheň a za občasného zamíchání přivedeme do varu.Ihned odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak přelejeme do zavařovací sklenice a necháme do druhého dne v lednici(prý stačí i 6 hodin).Druhý den opatrně vyšleháme(šlehám to rovnou v té sklenici).Výborné na plnění ořechového dortu-viz.můj recept po babičce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
VERONIKA
(upraveno)
9. 2. 2012, 11:28
Dělám ji s oblibou, též nestrouhám A k čoko na vaření přidávám i čoko z velikonoc a vánoc (tedy hlídám % kakaového másla, aby to nebyla pseudočokoláda!)
gaha
(upraveno)
15. 1. 2010, 13:07
vÝBORNÁ!!!!!!!!!!!!! Jen ze zkušenosti nechat uležet co nejdéle...jednou mi 6hodin nestačilo a už jsem ji nevyšlehala.... Přidala jsem pak rum a udělala celkem dobrý likérek na nervy...
Pamela98
(upraveno)
21. 11. 2008, 20:42
Dobrý den Dani dělám ji taky jen tu čkošku nestrouhám příjde mi to zbytečné ona se rospustí sama ..Ale je to super krém!!!
ajaapaja
(upraveno)
21. 11. 2008, 21:32
@Pamela98
Jo jo,je to mňamka .Musím jí vždy dělat víc,protože jí užírám .Příště zkusím bez toho strouhání,zatím jsem k tomu neměla odvahu.Díky za tip! Dana