Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Pařížská šlehačka-krém

0.0
Pařížská šlehačka-krém

Potřebné ingredience

1/4 l tekuté šlehačky,20 dkg nastrouhané čokolády na vaření

Postup přípravy

Do kastrolku nalijeme šlehačku,přidáme nastrouhanou čokoládu,postavíme na oheň a za občasného zamíchání přivedeme do varu.Ihned odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak přelejeme do zavařovací sklenice a necháme do druhého dne v lednici(prý stačí i 6 hodin).Druhý den opatrně vyšleháme(šlehám to rovnou v té sklenici).Výborné na plnění ořechového dortu-viz.můj recept po babičce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VERONIKA 9. 2. 2012, 11:28
Dělám ji s oblibou, též nestrouhám :-) A k čoko na vaření přidávám i čoko z velikonoc a vánoc :-) (tedy hlídám % kakaového másla, aby to nebyla pseudočokoláda!)
gaha 15. 1. 2010, 13:07
vÝBORNÁ!!!!!!!!!!!!! Jen ze zkušenosti nechat uležet co nejdéle...jednou mi 6hodin nestačilo a už jsem ji nevyšlehala.... Přidala jsem pak rum a udělala celkem dobrý likérek na nervy... (D)
Pamela98 21. 11. 2008, 20:42
Dobrý den Dani :-) dělám ji taky jen tu čkošku nestrouhám *-)příjde mi to zbytečné :-)ona se rospustí sama (Y)..Ale je to super krém!!! (flower) (flower)
ajaapaja 21. 11. 2008, 21:32
@Pamela98 Jo jo,je to mňamka (zajic).Musím jí vždy dělat víc,protože jí užírám ;-).Příště zkusím bez toho strouhání,zatím jsem k tomu neměla odvahu.Díky za tip! (Y) (hello)Dana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie