Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 131 návštěvníků)

PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

0.0
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

Potřebné ingredience

na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)

Postup přípravy

Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo. (tato šlehačka je trvanlivá a může se dávat i pod potahovaný dort. Pokud budete skladovat dort a nebo jinou sladkost déle, tak se tam moc nehodí čerstvé a kompotované ovoce-podléhá rychle skáze)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 18. 7. 2016, 21:34
(Y) (Y) (Y) (Y)
ARICA 18. 7. 2016, 13:24
Mirko, děkuji za recept, krém byl opravdu skvělý, chtěla jsem si teď takový vyzkoušet. Všem moc chutnal. Chtěla jsem se zeptat, co by se stalo, kdybych tam nedala tu Omegu, ale až bych šlehala, tak bych tam přidala kousek toho másla. Děkuji Hanka
blazken 26. 10. 2016, 17:12
@ARICA Nic se nestane, je se tam dává aby byla více tuhá s déle vydržela a aby se mohla dát pod potahovku
P.A.V.L.A 28. 8. 2014, 20:40
(Y) (Y) (Y)
mummi 28. 8. 2014, 19:58
Dobrý večer, můžu se zeptat jaký užíváte ten 100% tuk.
blazken 6. 9. 2014, 15:07
@mummi omegu (L)
JANINABELKOVA 13. 1. 2014, 17:16
Myslite ze bych tento slehacko krém mohla dat do semifreda? Na pohled vypadá fantasticky čokoládově ale aby byl na toto vhodný děkuji jana
blazken 31. 1. 2014, 16:50
@JANINABELKOVA čokoládový je opravdu hodně, ale je takový težší ale za to velice dobře drží tvar. Asi bych tam nedávala zašlehávat máslo, aby byl více šlhačkový než jako by pařížský krém (F)
enkka 23. 8. 2013, 19:41
(Y) (Y) (Y)vynikající krém, opravdu luksusní, jiný už nedělám, jen nesouhlasím s tím, že vydrží v lednici, my ho totiž okamžitě sežerem na stojáka ,-) ,-) ,-)
blazken 24. 8. 2013, 19:29
@enkka ,-) ,-) ,-) ,-)tak to věřím, já ho také miluji, jelikož miluji čokoládu :-) :-) :-) :-) :-) Jinak jsem moc ráda, že chutná (L) (L) (L) (L)
simda 7. 5. 2013, 22:37
Dělala jsem o víkendu a je famózní (Y) (Y) (Y) |:o)
blazken 10. 5. 2013, 13:07
@simda tak to mě velice těší, ten kdo chce otravdu hodně čokoládový krém tak tento je prostě boží a mohu ho dát přímo pod potah (L)
laskonka333 25. 4. 2013, 12:28
(*)
wery33 25. 4. 2013, 10:03
Dobrý den. Super :-) jeliko jsem ztratila svůj recept z hotelu tak tento je nejvíc podobný akoát máslo by tam patřit nemělo :-) jinak Těžká proto,že je tam ten 100% tuk a čokoláda a lehká paříž je jen se smetanou a kakaem. :-)Díky :-))) (Y) (Y)
blazken 28. 4. 2013, 20:19
@wery33 máslo tam dávám jen na zjemnění, ale je prostě výborný a hlavně ho mohu použít i pod potah a nemusím mít strach, že poteče :-)
fvtm 22. 1. 2013, 9:20
Dobrý den, budu dělat poprvé Harlekýn dort. Chtěla bych použít vaší pařížskou šlehačku. Můžu šlehačku použít k na zdobení? A můžu nazdobit den dopředu, nebo musím až ten den, kdy se bude jíst. Potřebuji pro dceru do školky :-) Děkuji, Zuzka
blazken 24. 1. 2013, 7:33
@fvtm můžete jí normálně zdobit, šlehačka krásně v chladu zatuhne a navíc je oprvdu trvanlivá, tak nazbobit můžete klidně dopředu. Já ji mám v lednici od vánoc v zadělané dozičce a vůbec nic jí není. Chutná stále stejně a budu ji dávat teď do rolády (L)
Zrušený účet 14. 6. 2012, 15:29
Dobrý den,dnes jsem ráno dělala z dávky a půl,mám hmotu ještě bez másla cca od 11 dopoledne v lednici,můžu jí vyšlehat s máslem a dát na dort už dnes,nebo se opravdu musí nechat dýl??Chci ho zítra potáhnout a ráda bych aby před potažením trochu zatuhl.Ještě dotaz,nebudu tedy na Vaši radu dávat mantinel,vydrží venku bez lednice třeba i ze tři hodiny nepovolí krém??Děkuji (F)
blazken 14. 6. 2012, 17:17
@ nemusíte to nechávat do zítřka, pokud je to řádně vychlazeno, můžete to vyšlehat už dnes. Řádně vychlazený vydrží oprvdu dlouho a nemusíte oprvdu tam dávat žádný další krém a nemusíte mít strach, že by potah tekl (L)
Zrušený účet 14. 6. 2012, 17:52
@blazken Děkuji moc, tak večer jdu na to ,jestli se osvědčí budu dělat často,zatím to vypadá skvěle (L)
blazken 14. 6. 2012, 19:26
@ já ho ani do lednice nedávám, tam strašně stuhne a mám co dělat abych ho vyšlehala. To ho pak šlehám po kouscích. Většinou ho nechávám po uvaření zakrytý venku a ráno vyšlehá a pak přidám máslo (L)
MoanaaOcean 3. 5. 2012, 9:07
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, budu dělat tuto šlehačku na dort z kitkatu a lentilek, má se to vařit přímo v hrnci nebo ve vodní lázni prosím? Bude to můj první dort, tak nechci nic zkazit :-) Děkuji za odpověď.
blazken 4. 5. 2012, 11:20
@MoanaaOcean vaří se přímo v hrnci, aby se vše provařilo, ale stím kitkatem a lentilkama nemám zkušenosti. Nebo to budete přidávat až na konec do hotového krému (F)
MoanaaOcean 4. 5. 2012, 14:30
@blazken ne ne, budu dělat tento dort http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=124293 takže děkuji moc za odpověď jak vařit a to je všechno Adél (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
MoanaaOcean 16. 5. 2012, 17:41
@MoanaaOcean základ hotový, zítra se bude šlehat, držte pěst ať se povede, jinak nevím čím ten dort naplním (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
trala 21. 3. 2012, 22:15
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Dada34 23. 2. 2012, 20:04
(Y) (Y) (Y)
dolvlasta1259 23. 2. 2012, 19:39
toto je právě pařížská šlehačka těžká, svařená šlehačka jen s kakaem nebo čokoládou je pařížská šlehačka lehká..
blazken 23. 2. 2012, 19:46
@dolvlasta1259 a právě proto tahle se může dát i přímopod potah a nemusí tam přijít žádný další krém a je hodně trvanlivá. Pokud uděláte klasickou paříž (šlehačka+kakao nebo čokoláda) tak nesmí přijít pod potah a není trvanlivá...
kopretina123 31. 10. 2011, 12:13
Toto je ale krém, když se tam přidává tolik tuku. Pařížská šlehačka je jen šlehačka a čokoláda nebo kakao. Jinak to nemusí být špatné, ale na dort by jistě stačilo z poloviční dávky.
blazken 31. 10. 2011, 16:03
@kopretina123 ano je to pařížská a jak píši v receptu, můžete ji dát přímo i pod potah a potahovka se nerozpustí a navíc je velice trvanlivá. Kdež to jen šlehačka svařená s kakaem a nebo čokoládou nesmí přijít pod potah. Samozdřejmě dávku si podle potřeby upravíte, tohle dávka na opravdu velký dort a já ji spotřebuji skorou celou. To máslo tam můžete zašlehat, ale také nemusíte (F)
sanassa 31. 10. 2011, 10:42
Tak jsem dostala od jedné paní vzkaz, že pařížskou šlehačku si představovali úplně jinak a že byli dooost zklamaní.... tak jsem z toho taková |-)
blazken 31. 10. 2011, 15:59
@sanassa může se dát i jen svařená šlehačka s kakaema nebo s čokoládou, ale pak ji nemůžete použít pod potah a musítě dělat ještě další krém-máslový. No já jsem zatím na tu paříšskou žádné stížnosti neměla *-) každý má jinou chuť a pkud nemá rád někdo čokoládu tak mu ani tahle pařížská chutnat nebude. vůbec nic si z toho nedělejte (L)
sanassa 31. 10. 2011, 17:50
@blazken příště upozorním, že je to opravdu KREM- ne šlehačka... psaly jsme, že budeme dělat pařížský krém ne šlehačku, asi jsme si s paní špatně rozuměly...
blazken 31. 10. 2011, 19:09
@sanassa sice je to dělané ze šlehačky, ale je opravdu spíše krém. Proto PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká. Pokud si představovala šlehačku jaká se dává na harlekýna tak to opravdu není
wictorie 31. 10. 2011, 11:24
@sanassa Tak tomu také nerozumím *-) řekla bych jí, že tohle pařížská je, tak ať mi dá příště ochutnat co si pod tím představuje :-)
wictorie 21. 10. 2011, 8:43
Já jsem tenhle recept párkrát dělala. Vždy používám jenom rostlinnou šlehačku, nechám přes noc uležet, ráno vyšlehám a je krásná tuhá, pak přidám máslo - ale už jsem dělala i bez másla jenom do pařížských dortů - nepotahovaných. Je to luxusní, jemná ale přesto výrazná chuť v kombinaci s banánem božská |:o)
Tereza K. 20. 10. 2011, 17:47
Nevim kde jsem udělala chybu, ale šlo to strašně špatně našlehat :´( ale nakonec jsem to nějak udělala a bylo to dobré :-) tady je pak ukázka :-) http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313414_290346760976179_100000025720768_1235325_1083906394_n.jpg
blazken 20. 10. 2011, 18:56
@Tereza K. já taky mám druhý den problém to vyšlehat, musím to šehat po kouskách. Teď to dělám tak, že už to na noc nedávám na noc do lednice,ale nechám to je řádně vychladit veku a pak šlehám. Nc se nestalo ani když jsm ji nechala přez noc venku a pak vyšlehala (F)
sanassa 24. 9. 2011, 7:48
Udělala jsem z poloviční dávky a stačilo na korpus z 5 vajec... krém je výborný..budu ho dělat.. (L) (clamp)
blazken 26. 9. 2011, 19:18
@sanassa jsem moc ráda, že vám chutnal. To je jediný šlehačkový krém, který může přijít i přímo pod potah :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie