Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Pařížský krém

0.0
Pařížský krém

Potřebné ingredience

1x 100g hořké čokolády
1x 100g mléčné čokolády
2x šlehačka na šlehání (čím více % tuku šlehačka má tím se rychleji ušlehá do krému)

Postup přípravy

Čokoládu necháme rozpusiti ve šlehačce. Povaříme na mírném ohni já nechám vždy malinko zpěnit a odstavím z plotny . Po vychladnutí vyšleháme do krému.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ev71 11. 2. 2010, 20:05
Já dělám - Litr šlehačky 70 g kakaa a 100 g cukru krupice - uvařím a nechám vychladit do druhého dne v lednici - pak vyšlehám Je rychlá a výborná - nahořklá jak má být
opička22 24. 1. 2010, 14:54
Dobrý den Haničko, včera jsem dělala Váš pařížský krém, smetanu jsem měla pouze 31%ní, podle rad v komentářích jsem nechala asi 7min probublat a světe div se, krásně se mi druhý den vyšlehala (radost) ;-). Použila jsem 2x smetanu a 200g čokolády na vaření. Krém byl vynikající (zajic). Děkuji za recept (L). Katka
gaha 29. 11. 2009, 13:24
četla jsem debatu.... já si myslím, že je asi jedno co do šlehačky rozpustím...hlavně..že chutná.... nejde o cukrářské normy. Krém se mi jednou povedl... dvě šlehačky a dvě čoko na vaření, přes noc v lednici, dopoledne vyšlehán...bez ztužovače a paráda! Po tom úspěchu jsem dělala znovu.. ale nenechala jsem přes noc a hlavně, kvůli nedostatku místa ne v lednici, ale jen na balkoně (v zimě)....cca sedm hodin a katastrofa....PIKAO! Tak taky nevím, zda to bylo tím časem nebo teplotou..... :-| Ale co ....přidala jsem rum a salko a udělala jsem si na ošetření nervů likér....a dobrý.... (D) No a do dortu jsem narychlo udělala náplň Dr. Oetker....která se mimochodem vcucla do piškotu...
pepinaa 9. 10. 2008, 7:10
Haničko, rozhodně krém o víkendu prubnu. Minule jsem měla šlehačku asi 31-32%. Zplaším tučnější, jenom nevím jestli se podaří "dílko" vyfotit :-S :-S. nemám foťák. Aspoň písnu jak se zadařilo. Dííky. (zajic) (zajic) (hello) (hello)
Hanulinka 9. 10. 2008, 8:25
@pepinaa Držím palečky (Y) (Y) (Y) |:o)
kocon (upraveno) 9. 10. 2008, 23:10
já nevím, ale klasika pařížský krém musí právě probublat....důkladně a má být jen s hořkou čoko....správně má být výrazně nahořklý...a musí být důkladně vychlazená, než se začne šlehat...a ztužovač ani není třeba-taky trochu pozmění chuť...ale to je na každém co mu chutná...
Hanulinka 8. 10. 2008, 20:57
@kocon A není to jedno, jak jsi kdo ochutná svůj krém :-p A to, že musí vychladnout, tam píši
kocon 9. 10. 2008, 23:09
@Hanulinka nemyslím to zle...jenom to pak už není opravdu ,,paříž,,...
hřešilka 8. 10. 2008, 20:35
@kocon :-) (Y) tak,tak, moje slova. Ta mlečná čokoláda mě taky zarazila *-) *-) *-)
Hanulinka 8. 10. 2008, 21:04
@hřešilka Nikdo Vám nic nenutí :-)
Boban1 8. 10. 2008, 20:41
@hřešilka :-$ jde to i s kakaem, ledové kaštany a bez ztužovače :-p
Hanulinka 8. 10. 2008, 20:59
@Boban1 (clamp) (L)
hřešilka 8. 10. 2008, 16:57
*-) *-) *-) tak já nevím, ale už několikrát se mi šlehačka nevyšlehala. Teprve, až když sem ji nechala chvíli s tou čokoládou a cukrem povařit-mírně, ale vřela, pak se mi vyšlehala. A taky mám odzkoušeno, že se vyšlehá jen dobře vychlazená, ale opravdu dobře studená šlehačka. Už sem i zkoušela tu chvílku povařenou šlehačku vychladit ve dřezu s ledovou vodou, pak na chvilku do mrazničky a hned sem šlehala a (Y) povedlo se. Takže to nechání přes noc není tak důležité, prostě musí být hodně studená. Do dortu sem přidala na dvě šlehačky jeden stužovač a na chuti to nepoznat a byla dost tuhá. Promazaný dort sem šupla na chvilku do mrazáku a pak potáhla marcipánem a nikde to neteklo. viz. mé recepty-srdce-dort pro kamarádku. (L) (L) (F)
Hanulinka 8. 10. 2008, 20:58
@hřešilka Nikdy jsem jí nevařila vždy se mi šlehačka vyšlehala (^) Vždy jsem nechala 10minut pěnit. Nedávala bych sem recept, kdyby nebyl vyzkoušený.
kocon 9. 10. 2008, 23:12
@Hanulinka 10min pěnit snad znamená, že je převařená, ne? *-)
Hanulinka 13. 10. 2008, 8:51
@kocon Nenechávámjí bublat. Říkejte si tomu,jak chcete jen jí nechávám zpěnit!
pepinaa 8. 10. 2008, 14:21
Hani díky za tip. Krém ze salka, který jsem tu našla měl úspěch, Prubnu tvůj ověřený recept na paříž. Určitě bude také výborný. Dííííky. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Maruh 8. 10. 2008, 14:13
to musí být dobrota (zajic)
zlmy 8. 10. 2008, 13:36
(Y) (Y) (Y)
pepinaa 8. 10. 2008, 13:13
Z pařížského krému mám já "bobky". Když jsem ho zkoušela minule, vyšlo mě z toho pikao. Možná byl ale špatný recept nevím. Hani fakt se vyšlehá a v dortu pěkně ztuhne a nevsákne do piškotu??? Jak dlouha se šlehá??? :^) *-) :-$
Hanulinka 8. 10. 2008, 15:16
@pepinaa Přesně,jak píše Hanička, záleží kolik má šlehačka tuku, čím více tím se lépe šlehá a do piškotu se určitě nevsákne (Y) (Y) (Y)
Boban1 8. 10. 2008, 13:28
@pepinaa :-$ dělám také pařížskou šlehačku, pokud seženu šlehačku 40%, tak se ušlehá raz dva a pěkně drží, pokud mám jen 33%, tak jí nechám min. 10 min. povařit, přidám do ní kousek másla, vychladit přes noc a druhý den šlehám, jsou s ní pěkně lehké dorty (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie