Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 342 návštěvníků)

Plněné žabí tlamičky :o)))

5.0
Plněné žabí tlamičky :o)))

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli je z nich cca 60 ks žabiček

Postup přípravy

Zaděláme si klasický kvásek,necháme zkynout a přidáme zbytek surovin.Vypracujeme těsto,které necháme hodinu vykynout.Pokud se Vám zdá být těsto tužší,klidně ho nastavte vlažným mlékem...Potom si na vále vyválíme placku cca 1,5 cm vysokou a kolečkem ( formičkou nebo skleničkou cca 3-3,5 cm velkou ) vykrajujeme kolečka.Pokládáme na pečící papír a necháme ještě 10 minut nakynout.Můžete klidně nechat i 15 minut,však uvidíte jak Vám kynou.Potřeme vajíčkem, posypeme slunečnicovým semínkem,nebo sezamovým semínkem,nebo mákem a dáme péct na 180 stupňů do zlatova.Potom vychladlé žabky rozkrojíme do dvou třetin a plníme pomazánkou dle vlastní chuti a můžeme zdobit klobásou,nebo salámem,okurkou,sýrem atd... Přeji dobrou chuť :o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

j.ájka 15. 4. 2010, 12:39
Dobrý den, právě se pokouším o Vaše tlamičky a bohužel mi jaksi praskají :-@ (6). Netušíte, co jsem mohla udělat špatně? Jana
Terísek 58 17. 5. 2010, 17:20
@j.ájka (L) (L) (L) Jani máte odpověď ve vzkazíku,ale bude to opravdu jen tím vykynutím a vyválením (Y) (Y) (Y) nebojte druhé budou super (L) (L) (L)
Galaxie 11. 4. 2010, 12:43
(clamp) (clamp) (clamp)mnam,vypadají nádherně |:o) |:o) |:o)určitě vyzkouším (L) (L) (L)
Terísek 58 12. 4. 2010, 14:18
@Galaxie (Y) (Y) (Y) (Y) jen do toho jsou rychlé a jednoduché (L) (L) (L) (L) a mooooc dobré (L) (L) (L) (L) (L)
SONULKA 31. 3. 2010, 11:51
Ty jsou (Y) vyzkoušíme na velikonoce (velikonoce16) děkuji za inspiraci Soňa (hello)
Terísek 58 31. 3. 2010, 14:15
@SONULKA (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
hlavca 28. 3. 2010, 8:59
Míšo,díky moc za recept,včera jsem udělala tlamičky k večeři a moc jsme si pochutnali (Y) je to rychlý a hlavně moc dobrý,určitě budu dělat častěji (L)
Terísek 58 28. 3. 2010, 21:45
@hlavca (L) (L) (L) děkuji a moc mě těší,že Vám chutnaly (pl) (pl) (pl) my je měli dnes také na oslavu (L) (L) (L)
denny.kal 21. 3. 2010, 18:03
právě jsme dojedly (Y) (Y) (Y) je to moc dobré, zase něco jiného, hlavně rychlé a jednoduché, těsko super, hned hotové, dobře kynulo a dobře se s ním pracovalo (Y) určo jsem nedělala naposledy díky za recept (Y)
Terísek 58 21. 3. 2010, 21:23
@denny.kal (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) to jsem ráda,že jste spokojená a že hlavně chutnalo (Y) (Y) (Y) moc děkuji za pochvalu a určitě pokračujte v pečení (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
miasofia 19. 3. 2010, 19:32
Míšo zítra je budu dělat a doufám, že se povedou tak krásně jako Vám!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
Terísek 58 20. 3. 2010, 13:47
@miasofia (L) (L) (L) povedou nebojte a vložte (P) (P) (P) už se těším (L) (L) (L)
miasofia 20. 3. 2010, 21:52
@Terísek 58 Míšo tak už jsou hotové :-).Mám je na stránkách. Ale jak říkám nejsou tak pěkné jako vaše ,-)
majas8 19. 3. 2010, 19:26
nápodobně hned se mi začaly sbíhat sliny, tak hned vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)
Terísek 58 20. 3. 2010, 13:46
@majas8 (L) (L) (L) vyzkoušejte je to jednoduché a zase něco jiného (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 19. 3. 2010, 17:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Terísek 58 20. 3. 2010, 13:45
@Ilonáček (L) (L) (L)
Prokopcka 17. 3. 2010, 23:59
Já to dělám pod názvem Rovenšťanské žaby, těsto zadělám v pekárně, peče se 10-12 minut na 180°C, zkoušela jsem plnit i uzeným lososem, čabajkou s kapary, šunka a sýr, rajčatas mozarellou a bazalkou, co kdo má rád.... a pozor, je to velice návykové (L)
Terísek 58 18. 3. 2010, 8:06
@Prokopcka (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) ano já to taky našla na tomto receptu (L) (L) (L) jsou výborné to máte pravdu,u nás se za týden udělají znova ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L)
Blanka.M. 17. 3. 2010, 21:33
:-)Skvělé a vtipné. :-) Určitě vyzkouším. (pl) Ještě mi řekněte, jak jste to dlouho pekla?
Terísek 58 18. 3. 2010, 8:05
@Blanka.M. (L) (L) (L) já Vám ani nevím,dala jsem to na 180 stupňů a hlídala,tak zhruba ca 15 až 20 minut (L) (L) (L)
Blanka.M. 18. 3. 2010, 13:33
@Terísek 58 Díky :-p O víkend určitě vyzkouším ke sváče. :-$
Dakota 16. 3. 2010, 14:58
(Y)nápadité, sbíhají se mi sliny, v pátek je Josefa, tak hned vyzkouším na manžovi a udělám mu je místo jednohubek |:o)
Terísek 58 16. 3. 2010, 15:14
@Dakota (Y) (Y) (Y) vyzkoušejte,je to zase něco jiného než klasické jednohubky (L) (L) (L) já právě chtěla změnu (L) (L) (L)
scharkezyova 16. 3. 2010, 14:52
(Y) (Y) (Y)to je super,Míšo (hotdog) (hotdog) (hotdog) (Y)taky vyzkoušíme na oslavu |:o) |:o) |:o)
Terísek 58 16. 3. 2010, 15:14
@scharkezyova (L) (L) (L) Kačenko,vyzkoušej je to rychlovka a dobrota (L) (L) (L)
mmakina 16. 3. 2010, 14:14
Míšo, to vypadá bezvadně a určtě je to originálnější než-li chutovky!!!! |:o) |:o)
Terísek 58 16. 3. 2010, 15:14
@mmakina (L) (L) (L) děkuji moc,hlavně,aby chutnalo (L) (L) (L)
alecram29 16. 4. 2010, 15:39
@Terísek 58 taky jsem se snažila je upéct, ale byly tak akorát na rozbíjení oken tvrdé jako kámen...nevím kde jsem udělala chybu... :´( :´(
Terísek 58 17. 5. 2010, 17:31
@alecram29 Marcelko,tak to jste již druhá *-) *-) *-) já tedy nevím čím by se Vám to mohlo stát? Já tedy zadělám klasický kvásek,až nakyne,tak zpracuji těsto a pokud se mi zdá tužší,klidně nastavím vlažným mlékem aby se nelepilo.Potom nechám klidně hodinu a půl kynout,na vále si ho rozdělím na víc kusů abych neválela tolik těsta a vykrojím a pokládám na plech.Nechám dalších třeba i 15 minut nakynout potřu a posypu a peču v předehřáté troubě těch 20 minut maximálně.Jak stydnou tak měknou a jsou vláčné,tak je zkuzte znovu z poloviční dávky,řeknu Vám,že jsem si myslela,že se mi taky nezadaří,ale podařily se,tak si myslím,že pokud je zkusíte znovu,tak budou taky krásný a jedlý (Y) (Y) (Y) Tak jsem Vám snad trošku pomohla (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie