(recept
si oblíbilo 342 návštěvníků)
Plněné žabí tlamičky :o)))
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli je z nich cca 60 ks žabiček
Postup přípravy
Zaděláme si klasický kvásek,necháme zkynout a přidáme zbytek surovin.Vypracujeme těsto,které necháme hodinu vykynout.Pokud se Vám zdá být těsto tužší,klidně ho nastavte vlažným mlékem...Potom si na vále vyválíme placku cca 1,5 cm vysokou a kolečkem ( formičkou nebo skleničkou cca 3-3,5 cm velkou ) vykrajujeme kolečka.Pokládáme na pečící papír a necháme ještě 10 minut nakynout.Můžete klidně nechat i 15 minut,však uvidíte jak Vám kynou.Potřeme vajíčkem, posypeme slunečnicovým semínkem,nebo sezamovým semínkem,nebo mákem a dáme péct na 180 stupňů do zlatova.Potom vychladlé žabky rozkrojíme do dvou třetin a plníme pomazánkou dle vlastní chuti a můžeme zdobit klobásou,nebo salámem,okurkou,sýrem atd... Přeji dobrou chuť :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
j.ájka
(upraveno)
15. 4. 2010, 12:39
Dobrý den, právě se pokouším o Vaše tlamičky a bohužel mi jaksi praskají . Netušíte, co jsem mohla udělat špatně? Jana
Terísek 58
(upraveno)
17. 5. 2010, 17:20
@j.ájka
Jani máte odpověď ve vzkazíku,ale bude to opravdu jen tím vykynutím a vyválením nebojte druhé budou super
Galaxie
(upraveno)
11. 4. 2010, 12:43
mnam,vypadají nádherně určitě vyzkouším
Terísek 58
(upraveno)
12. 4. 2010, 14:18
@Galaxie
jen do toho jsou rychlé a jednoduché a mooooc dobré
SONULKA
(upraveno)
31. 3. 2010, 11:51
Ty jsou vyzkoušíme na velikonoce děkuji za inspiraci Soňa
Terísek 58
(upraveno)
31. 3. 2010, 14:15
@SONULKA
hlavca
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:59
Míšo,díky moc za recept,včera jsem udělala tlamičky k večeři a moc jsme si pochutnali je to rychlý a hlavně moc dobrý,určitě budu dělat častěji
Terísek 58
(upraveno)
28. 3. 2010, 21:45
@hlavca
děkuji a moc mě těší,že Vám chutnaly my je měli dnes také na oslavu
denny.kal
(upraveno)
21. 3. 2010, 18:03
právě jsme dojedly je to moc dobré, zase něco jiného, hlavně rychlé a jednoduché, těsko super, hned hotové, dobře kynulo a dobře se s ním pracovalo určo jsem nedělala naposledy díky za recept
Terísek 58
(upraveno)
21. 3. 2010, 21:23
@denny.kal
to jsem ráda,že jste spokojená a že hlavně chutnalo moc děkuji za pochvalu a určitě pokračujte v pečení
miasofia
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:32
Míšo zítra je budu dělat a doufám, že se povedou tak krásně jako Vám!!!!!!
Terísek 58
(upraveno)
20. 3. 2010, 13:47
@miasofia
povedou nebojte a vložte už se těším
miasofia
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:52
@Terísek 58
Míšo tak už jsou hotové .Mám je na stránkách. Ale jak říkám nejsou tak pěkné jako vaše
majas8
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:26
nápodobně hned se mi začaly sbíhat sliny, tak hned vyzkouším
Terísek 58
(upraveno)
20. 3. 2010, 13:46
@majas8
vyzkoušejte je to jednoduché a zase něco jiného
Ilonáček
(upraveno)
19. 3. 2010, 17:01
Terísek 58
(upraveno)
20. 3. 2010, 13:45
@Ilonáček
Prokopcka
(upraveno)
17. 3. 2010, 23:59
Já to dělám pod názvem Rovenšťanské žaby, těsto zadělám v pekárně, peče se 10-12 minut na 180°C, zkoušela jsem plnit i uzeným lososem, čabajkou s kapary, šunka a sýr, rajčatas mozarellou a bazalkou, co kdo má rád.... a pozor, je to velice návykové
Terísek 58
(upraveno)
18. 3. 2010, 8:06
@Prokopcka
ano já to taky našla na tomto receptu jsou výborné to máte pravdu,u nás se za týden udělají znova
Blanka.M.
(upraveno)
17. 3. 2010, 21:33
Skvělé a vtipné. Určitě vyzkouším. Ještě mi řekněte, jak jste to dlouho pekla?
Terísek 58
(upraveno)
18. 3. 2010, 8:05
@Blanka.M.
já Vám ani nevím,dala jsem to na 180 stupňů a hlídala,tak zhruba ca 15 až 20 minut
Blanka.M.
(upraveno)
18. 3. 2010, 13:33
@Terísek 58
Díky O víkend určitě vyzkouším ke sváče.
Dakota
(upraveno)
16. 3. 2010, 14:58
nápadité, sbíhají se mi sliny, v pátek je Josefa, tak hned vyzkouším na manžovi a udělám mu je místo jednohubek
Terísek 58
(upraveno)
16. 3. 2010, 15:14
@Dakota
vyzkoušejte,je to zase něco jiného než klasické jednohubky já právě chtěla změnu
scharkezyova
(upraveno)
16. 3. 2010, 14:52
to je super,Míšo taky vyzkoušíme na oslavu
Terísek 58
(upraveno)
16. 3. 2010, 15:14
@scharkezyova
Kačenko,vyzkoušej je to rychlovka a dobrota
mmakina
(upraveno)
16. 3. 2010, 14:14
Míšo, to vypadá bezvadně a určtě je to originálnější než-li chutovky!!!!
Terísek 58
(upraveno)
16. 3. 2010, 15:14
@mmakina
děkuji moc,hlavně,aby chutnalo
alecram29
(upraveno)
16. 4. 2010, 15:39
@Terísek 58
taky jsem se snažila je upéct, ale byly tak akorát na rozbíjení oken tvrdé jako kámen...nevím kde jsem udělala chybu...
Terísek 58
(upraveno)
17. 5. 2010, 17:31
@alecram29
Marcelko,tak to jste již druhá já tedy nevím čím by se Vám to mohlo stát? Já tedy zadělám klasický kvásek,až nakyne,tak zpracuji těsto a pokud se mi zdá tužší,klidně nastavím vlažným mlékem aby se nelepilo.Potom nechám klidně hodinu a půl kynout,na vále si ho rozdělím na víc kusů abych neválela tolik těsta a vykrojím a pokládám na plech.Nechám dalších třeba i 15 minut nakynout potřu a posypu a peču v předehřáté troubě těch 20 minut maximálně.Jak stydnou tak měknou a jsou vláčné,tak je zkuzte znovu z poloviční dávky,řeknu Vám,že jsem si myslela,že se mi taky nezadaří,ale podařily se,tak si myslím,že pokud je zkusíte znovu,tak budou taky krásný a jedlý Tak jsem Vám snad trošku pomohla