Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 304 návštěvníků)

Langoše

5.0
Langoše

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.

Postup přípravy

Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Violass 29. 2. 2008, 18:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vynikající (pl) (pl) (pl)
Violass 29. 2. 2008, 18:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vynikající (pl) (pl) (pl)
Katcha 28. 2. 2008, 14:28
(L) (L) (L) (L) (L) (L) už se těším ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) dneska si dáme (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Katcha 28. 2. 2008, 14:30
@Katcha a děkuji za uveřejněný recept, protože se mi zdá při nejmenším trochu hloupé někoho se o něco doprošovat :-$ :-$ :-$ :-$ Buď chci své rady (recepty) šířit nebo si je chci nechat pro sebe +o( +o( +o( +o(
marcelakr 28. 2. 2008, 14:35
@Katcha taky jsem to nějak nepochopila, nicméně jsem tamty langoše dělala a byly fakt super (Y)
agar 28. 2. 2008, 14:38
@marcelakr tyhle budou lepší (Y) (Y) (Y) takové sympatičtější (H) ;-) ;-) ;-) ;-)
Katcha 29. 2. 2008, 8:38
@agar tak musím dodat - tyhle jsou ty "nevychytanější langoše" co jsem kdy dělala ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Inko - díky díky - stačilo to pro těch našich 7 hladovejch krků úplně akorát a bylo to (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Když pominu, že mi kluci shodili mísu s těstem co kynulo to byla opravdu brnkačka (H) (H) (H) (H) (H)
inka 29. 2. 2008, 15:10
@Katcha Kači, to jsem rádá, že jste si pochutnali .. a že byly trochu opepřené ze země nevadilo, ne? :-D :-D :-D
Katcha 29. 2. 2008, 17:54
@inka ;-) ;-) ;-) ;-) nevadilo - i moji rodiče měli boule za ušima ;-) ;-) ;-) ;-) a kluci byli šťastný, že je na tom kečup - to je pro ně vrchol blaha 8-| 8-| :-D :-D :-D :-D :-D
inka 1. 3. 2008, 15:33
@Katcha :-D :-D :-D :-D :-D
marcelakr 28. 2. 2008, 14:41
@agar já to ještě pořád nechápu *-) , proč ?????????????? Ctrl+C a Ctrl+V ;-)
agar 28. 2. 2008, 14:45
@marcelakr já tady začínám nechápat víc věcí +o( ;-) ;-) ;-) ;-) (L)
agar 28. 2. 2008, 14:25
Inuško, vy jste zlatá (L) (L) (L) hned v sobotu je zkusím ^o) konečně kuchařka která se za svůj recept nestydí a já nemusím s rukama od mouky čekat na mailík s postupem (*) (*) (*) dííííky (L) (L) (L) ;-) (hello)
Janito 26. 2. 2008, 19:54
naprosta užasnej receptík (Y) (Y)ještě mám půl těsta v lednici na zítra, už se mooc těším :-) :-) :-) díky mooooooc za supr papkáníčko (L) (L) (L)
inka 27. 2. 2008, 7:55
@Janito (hello) (hello) (hello)
Janito 12. 3. 2008, 11:14
@inka dneska budu dělat znova ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (L) (L)
mikky.h 8. 8. 2007, 11:25
Milá Ingrid, tak jsem dělala langoše a jsou famózní.. (Y) (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept.. (L)
inka 8. 8. 2007, 14:03
@mikky.h Rádo se stalo (F) (F)
Myšule 7. 8. 2007, 12:40
Ahoj,chci se zeptat,kolik jich přibližně je z kila mouky.. *-) *-)nás je doma málo,tak že bych to udělala z půlky *-) *-) :-$ :-$
inka 7. 8. 2007, 14:23
@Myšule Leni je jich hodně, nás je pět a dělám je na dvakrát - druhou půlku těsta dávám do ledničky - ono si tam pomalu kyne a vydrží až týden :-$ :-$
zverimex 6. 8. 2007, 20:17
(clamp) Dobrý večer , nemá to chybu!!! Moje vnučka se cpala, až se jí dělaly boule za ušima, langoše miluje, jsou mnohem lepší, než kupované. !!! Díky za bezva receptík (clamp)
inka 7. 8. 2007, 11:01
@zverimex (F) (F) (F)
martina36 6. 8. 2007, 13:40
aojl :-( ^o)
inka 6. 8. 2007, 19:33
@martina36 To je dobře nebo špatně??? *-) *-)
inka (upraveno) 7. 8. 2007, 11:00
@martina36 Wow
Jitulka17 9. 7. 2007, 17:50
(Y) zdravím všechny langošáky, taky jsme zadělaly a usmažily a výsledek je super :-) |:o) (H) , cpeme se tady a jsme spokojení , těsto paráda a moc chutný, už nemusím stát ty fronty na langoše a udělám si ho doma děkuji za receptík (F) (G) (PL) (PL)
inka 9. 7. 2007, 17:53
@Jitulka17 (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Krchňačka 6. 7. 2007, 23:41
Milá Inko,moc díky za recept-dnes nás byla plná chalupa a jsme přecpaní-UF :-o (Y) (Y) (Y)
inka 7. 7. 2007, 9:34
@Krchňačka Díky za pochvalu, jsem ráda, že jste si pochutnali (Y) (Y) (Y)
IrcaBeck 2. 7. 2007, 19:01
Tak jsem asi udělala někde technologickou chybu ;-)...mě to teda moc vytahovat nejde, pěkně se mi to lepilo, ale co, tak to nebyly úhledné ploché placky... +o( Jinak to bylo fakt žrádlo (PL) |:o)
IrcaBeck 2. 7. 2007, 12:03
Může se to dělat ihned, nebo až po těch 24 hodinách kynutí?
inka 2. 7. 2007, 12:21
@IrcaBeck Můžou se dělat tak po hoďce vykynutí - a jsou fakt skvělé :-$ :-$ :-$
IrcaBeck 2. 7. 2007, 12:23
@inka Děkujii (F)
kikina41 1. 7. 2007, 22:25
Zrovna jsem chtěla tento recept vložit,ale vidim že už není třeba. :-$ Můžu potvrdit,že jsou opravdu výborné. (PL) Jana
inka 2. 7. 2007, 11:06
@kikina41 (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pepicka 7. 6. 2007, 11:44
Výborný a jednoduchý recept... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)zrovinka je td smažím,těsto krásně a rychle nakynulo,a jde moc hezky vytahovat (Y) (Y) a čekají na strávníky (X) (X) než přijdou ze školy.Nejmladší (X) už ochutnala a jsou |:o) |:o) |:o) výborné.DÍKY DÍKY (L) (L) (L) (L)Petra
inka 8. 6. 2007, 13:39
@pepicka Díky za pochvalu, jsem ráda, že jste si pochutnali (L) (L)
zuzlikp 19. 5. 2007, 13:22
tak tez musim podekovat :-) Ingrid za super receptik (Y) (Y) uz sme to vyslousali a langose (PL) byli skvele (child8) jeste jednou dik (clamp) (clamp) za super receptik (child9) s pozdravem Irena (X)
inka 20. 5. 2007, 10:24
@zuzlikp Jsem moc ráda, že chutnají (Y) (Y) (Y)
koki01 18. 5. 2007, 14:17
Tak jsem právě dopekla první várku. Musím říct že jsou naprosto úžasné (Y) Podle komentářů maminek jsem udělala jen poloviční porci. ^o) Je toho až dost. S těstem se pracuje výborně, je krásně vláčné. Moc děkuji za receptík. Konečně mám takový co mohu opakovat (Y) :-) (clamp)
inka 18. 5. 2007, 20:09
@koki01 Díky za pochvalu (L)
Zrušený účet 16. 5. 2007, 15:24
Jedny langoše jsem dělala před pár dny a nepovedly se. Těsto tuhé, gumové, při vytahování se vracelo zpět. Šlo to do koše. Zkusím je podle vás. Jak silné by těsto po vytažení asi mělo být?
inka 18. 5. 2007, 13:24
@ Helenko, našla jsem váš komentář až dnes. Já ho vytahuji tak na max. půl cm, ale na okrajích je většinou silnější. Věřím, že se vám povedou. (Y) (Y)
Zrušený účet 19. 5. 2007, 11:28
@inka Díky za radu, určitě je podle Vás vyzkouším a dám vědět, jestli se povedly. :-$
cicmoši 16. 5. 2007, 7:23
(Y) včera som robila a boli moooc dobré, iné, už asni robiť nebudem (clamp) (clamp) len toho cesta je strašne moc tak dnes budem robiť zo zvyškou pizzu, aby sa to spracovalo........ (PL) (PL) (PL) verím, že svojích žrútov domácích zase poteším........... ;-) ;-) ;-) ;-)
inka 18. 5. 2007, 13:25
@cicmoši Kati, keď mi zostane cesto, tak ho dám do sáčku a do ladničky - vydrží pár dní. A len odoberám a smažím - :-$ :-$
Sofie 28. 2. 2007, 16:28
(Y)Langoše byly skutečně úžasné (clamp) jen pro nás je kilo mouky moc :-) ale to vůbec nevadí, do zbytku těsta jsem vmíchala trošičku Hery a udělala jsem plňené rohlíčky na slano i sladko.Tady je foto http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=373958 Na slano jsou s Vltavínem a kolečkem salámu, posypáno sýrem.Na sladko jsou plněné povidly a posypané ořechy.Samozřejmě pocukrované.Možná jsou chuťově ještě lepší než Zázrak z Olomouce |:o)
koki01 16. 5. 2007, 10:37
@Sofie Prosím a pekla jste v oleji nebo v troubě *-)
inka 28. 2. 2007, 19:45
@Sofie Soni vy jste kouzelník, vypadají fantasticky. Až budu příště dělat langoše, tak určitě rohlíčky zkusím. Pak dám vědet Inka (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie