Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 304 návštěvníků)

Langoše

5.0
Langoše

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.

Postup přípravy

Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Katy9 20. 2. 2007, 21:36
DOBRÝ VEČER..prosím pochopila jsem to správně? NECHÁM VYKYNOUT KLASICKY...TŘEBA HODINU ČI VÍCE?? a nebo vyprac. těsto dám do sáčku, zavážu nahoře, aby mělo místo k vykynutí a nechám 24 hodin v lednici?? a to ve studenu vykyne? a pokud nezpracuji v lednici stále nechávám v tom sáčku a případně postupně odebírám?? omlouvám se, ale ještě jsem se s tímto nesetkala... moc děkuji za ujasnění..Katka (F)
inka (upraveno) 22. 2. 2007, 21:19
@Katy9 Katko, vykynout klasicky - hodinku v teple, nebo do sáčku a v lednici - vážně za 24 hod. vykyne (i dřív). Mám zrovna v lednici zadělané od včerejška a je ho už plný sáček. Postupně potom odebírám, vydrží fakt až týden.
evamik 20. 2. 2007, 18:22
ted jsme dojedli,bylo to skvělý jenom je toho strašně moc tak jsem půlku dala do lednice a dodělám zítra. (Y) :-) (L) (child9)
inka 20. 2. 2007, 20:37
@evamik Jsem moc ráda, že chutnalo. Taky dávám do lednice, teď mi tam zrovna kynou na zítra. Jinak v lednici těsto vydží několik dní. :-) :-)
pavlinice 2. 2. 2007, 18:10
Já dělám velice podobné těsto akorád dávám méně mouky a hlavně žádné vejce.Jsou taky výborné a ještě ty vejce ušětřím. ^o) :-)
ednet 20. 11. 2006, 17:14
Tak už mi těstíčko kyne v peřinkách,mňam už se těším.... :-P :-D :-D :-D
ednet 20. 11. 2006, 23:00
@ednet Milá Ingrid,tak tohle bylo něco!!Móóóć jsme si pochutnali celá naše rodinka,je to veliká mňamka a musím se přiznat,měla jsem velikou trému z kynutého těsta,ale dopadlo to fantasticky.Super receptík,díky moc. (Y) (Y) (Y) :-)
inka 21. 11. 2006, 13:23
@ednet Díky za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnalo. :-D :-D :-D
DADA71 28. 4. 2006, 22:26
Moc dobré chutnaly všem (Y) (Y)Můžeme doporučit :-P
inka 28. 4. 2006, 22:33
@DADA71 Díky
holubicka 16. 4. 2006, 21:23
Dobrý večer, vypadá to báječně a langoše, aspoň ty kupované milujeme.Ale já jsem nikdy nedělala kynuté těsto - Prosím nesmějte se mi a zkuste mi poradit krok za krokem, jak na něj. Na langoše se nám sbíhají sliny, jen nevím, jak na to kynutí.Díky.Margita
luciasanta 17. 4. 2006, 1:27
@holubicka Ahoj Margitko, vůbec se nestyď, lepší se zeptat než to za stálého míchání vysypat rovnou do koše, ne? Přesný postup konkrétně na tyto langoše píše o kousek níž sama autorka, Inka Řepková (komentář z 20.3.2006, 19.29 hod) - ale lze to udělat i klasicky, tzn. do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobit droždí, nechat tak 10 min. vzejít kvásek, v míse přichystat mouku se solí, přidat kvásek a ostatní suroviny a vyhnětat těsto (buď ručně, anebo pomocí robotu/šlehací mísy). Tak hodně zdaru přeje absolutní milovnice langošů ;-)
holubicka 17. 4. 2006, 15:55
@luciasanta Milá Lucie, mockrát děkuju za radu.Já jsem ten autorčin rozpis četla, jenže mi nebylo jasné jak říká - udělám do mouky důlek, nepochopila jsem, jestli do celého kila mouky, jak je psáno v rozpisu ingrediencí.Jestli tomu dobře rozumím, tak vy kvásek děláte z celého půl litru mléka?Ještě jednou mockrát děkuju za rady, skoro mi už teče slina, jak se těším na langoše.Zdraví Margita : :-P :-)
inka 17. 4. 2006, 19:43
@holubicka Ahoj Margitko, vysypu so mísy celé kilo mouky, do středu udělám důlek a do něj rozdrobím droždí, zamíchám s troškou mléka a špetkou cukru. Ale klidně to jde jak píše Lucka, klasicky kvásek a potom zamíchat s ostatními surovinami. Napište potom jak se vám povedly. Inka
holubicka 17. 4. 2006, 23:25
@inka Milá Ingrid, moc děkuju za radu, mě to přišlo tak trochu zvláštní - to kilo mouky, ale hned zítra alespoň jeden z těch receptů vyzkouším a hned dám vědět.Díky a dobrou :-P
matys 24. 3. 2006, 20:18
Tak jsem dnes odpoledne zadělala a večer jsme se přecpali a teď ležíme a funíme. Jsou vynikající, mňam, mňam (Y)
ŠÁRUŠ 20. 3. 2006, 20:57
Tak langoše jsem už ozkoušela dvakrát a okamžitě byly snězený. Zatím je dělám jenom z 1/2 mouky, protože z poloviční dávky jich je asi 12-14 kousků. Asi je tento týden udělám zase, protože je to vážně bašta, :-P mňam, mňam :-D :-D a protože jsem antitalent na vaření tak za tento lehký recept děkuji dvojnásob. :-) :-)
Lionka 20. 3. 2006, 13:11
Dobrý den! zadělat těsto -znamená vše smíchat dohromady nebo udělat zvlášť kvásek? Mám od kámošky hodně podobný recept: ****************************** 80dkg hladké mouky 1 zakysaná smetana sáček droždí - dávám pouze instantní cca 1/4 l mléka 2 vejce trocha soli **************************************** a je tu zvláštnost:Zaděláme těsto a dáme do olejem vymaštěného mikrotenu a dáme kynout do lednice. Nechám min 24 hod kynout!!!! V lednici těsto vydrží až 7 dní. ale zatím jsem ho nedělala,ale chystám se -buď na ten váš nebo její :-D
inka 20. 3. 2006, 19:29
@Lionka Já udělám do mouky důlek, do něj rozdrobím droždí, přidám špetku cukru, s mlékem rozmíchám na kašičku a hned smíchám s ostatními přísadami, nechám vykynout. V ledničce taky nechávám kynout, ale nemusí to být 24 hod, stačí přes noc.
Bombastik (upraveno) 20. 3. 2006, 18:03
Milá Ingrid, chci Vám moc poděkovat za zveřejnění tohoto skvělého receptu! Langoše jsme zkusili, no úúúžasný!!! Manžel sprásknul 3 na posezení, a že jsem je nedělala zrovna malé :-D Já tedy jen jednoho, ale fakt super. Povedly se nám napoprvé, protože recept je opravdu bezvadný, takže díky patří Vám! Mňam mňam ... Andrea
inka 20. 3. 2006, 19:29
@Bombastik Jsem ráda, že chutnaly
luciasanta 7. 3. 2006, 15:06
Ahoj Inko, tak to jsem byla já, která o tento recept tehdy poprosila. Zítra bych je ráda zkusila, a proto se tě ještě ptám - smažíš je raději ve friťáku ( a na kolik °C) anebo raději normálně na plotně v hrnci s vyšší vrstvou oleje? Popř. co z toho se ti lépe osvědčilo? Díky Lucka ;-)
inka 7. 3. 2006, 20:04
@luciasanta Ahoj Lucko, dělám je normálně na pánvi a olej dávám podle potřeby (řekla bych tak 1,5 cm). Tak ať se povedou a dobrou chuť (PL) (PL) (PL)
luciasanta 10. 3. 2006, 23:45
@inka Úplně jsem zapomněla napsat pochvalu, za ten skvělý recept - je to fakt ten, který jsem dloooouho sháněla. Inko, celá rodina se ti klaní. Lucka + moji 3 chlapi :-)
inka (upraveno) 19. 3. 2006, 21:33
@luciasanta Jsem mooooc ráda, že vám všem chutnají a díky za poklonu, až se červenám :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie