(recept
si oblíbilo 265 návštěvníků)
Mandlové šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta. Není to nutné, ale je to s nimi lepší. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem. Ze 4 bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na těsto, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 180°C.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
dort
Takhle krásně udělala dort Evička P (Evík 11). Evi, děkuji za fotečky.
A ještě z boku od Evičky P.
Inspirována Evičkou pocákala jsem dort čokopolevou a přidala čerstvé jahody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Machja
(upraveno)
7. 6. 2010, 18:20
Vypadají fantasticky , vyzkouším
Kyzluska
(upraveno)
6. 6. 2010, 20:35
Super recept, chuťově naprostá bomba, manžel to zhodnotil slovy :- exluzivní - určitě budu dělat častěji, . Přiště vyzkouším s Ramou cremefine, měla jsem jen problém to pěkně nakrájet, sníh se mi při pečení propadl a hodně se lámal takže vzhledově nic moc. Jak to děláte vy??? Díky moc za vcelku rychlý,levný a hlavně mňamózní receptík! Iveta
Jita K.
(upraveno)
6. 6. 2010, 10:53
Tak jsem také neodolala a včera upekla, jsou opravdu super , moc nám chutnali . Akorát musím příště ovoce pokrájet na menší kousky, moc mi nedržel vrchní díl na šlehačce, dala jsem celé jahody . Příště určitě vychytám. Krásnou neděli Jitka
kutilka2
(upraveno)
5. 6. 2010, 12:30
Výborné,jen jsem něco pokazila a sníh mě klesl.Nemá být nadýchaný?Ale jinak opravdu lahudka a nedá moc práce.SSSSSuper.Díky
Jarmila1
(upraveno)
3. 6. 2010, 15:46
Ivanka, vyzerá to super
Zdenik
(upraveno)
3. 6. 2010, 15:39
Dobrý den Ivko,včera jsem upekla Vaše řezy s jahůdkami a jsou úžasné .Všem mohu jen dopuručit .Díky za mňamozní recept.
solvi
(upraveno)
3. 6. 2010, 14:53
Tak tohle vypadá úžasně , musím co nejdřív vyzkoušet. Úplně se mi sliny sbíhají
vondriska
(upraveno)
2. 6. 2010, 21:38
hmmm ty teda vypadaj úúúúúúúúžasně neodolám a na víkend vyzkouším
JanaS73
(upraveno)
2. 6. 2010, 20:12
Ivi, do té Ramy cremefine se nemusí dávat ztužovač? Jana
spero
(upraveno)
2. 6. 2010, 22:22
@JanaS73
Jani, ne! Ta se dělá bez ztužovače a je tuhá víc než živočišná šlehačka.
JanaS73
(upraveno)
2. 6. 2010, 22:30
@spero
Ivi díky, vyzkouším
tmavovláska
(upraveno)
2. 6. 2010, 11:02
Ahojky Ivi tak tuhle buchtičku mohu jen a jen doporučit je naprosto mňamozní a je to prostě naprostá dokonalá božská chuť od soboty jsem již dělala 3x a to prosím na celý plech, tak že žádné troškaření No a abych řekal pravdu tak už doma opět abych jí udělala moc děkuji za receptík
spero
(upraveno)
2. 6. 2010, 17:19
@tmavovláska
Simonko, po takové reklamě snad nikdo neodolá a všichni se vrhnou na pečení. Díky za krásný komentář.
zdenka54
(upraveno)
31. 5. 2010, 16:52
Já jsem dala jednu,ale Ramu,ta se krásně našlehá,a protože je to vlastně jen na půlku plechu,BOHATĚ stačila vřele doporučuji tuhle obrovskou ,luxusní dobrotu
eliskaXL
(upraveno)
31. 5. 2010, 11:24
Chci se zeptat,zda slehacka je opravdu pouze jedna,prijde mi na obrazku docela silna vrstva...?
spero
(upraveno)
31. 5. 2010, 19:15
@eliskaXL
Eliško, Zdenička byla rychlejší a už odpověděla za mě. Opravdu je tam jen jedna Rama cremefine ke šlehání a je jí víc než dost. Však to vyzkoušejte.
marfanov
(upraveno)
30. 5. 2010, 11:41
to je asi něco podobného jako kardinálovy řezy, jen jednodušší, ne? ty jsou moc pracné i když božské, ale toto určitě vyzkouším manžovi k narozkám
Atek
(upraveno)
29. 5. 2010, 18:13
Ivanko,dnes jsem upekla tvé řezy a jsou .Děkuji za recept
zdenka54
(upraveno)
28. 5. 2010, 20:36
Pro mojí rodinu jednoznačně TOP RECEPT roku 2010 !!!!!!!!! A že už jsem toho ve svém věku napekla dost. Dnes jsem opět pekla,není to nijak náročné finančně jako mnohé jiné řezy a výsledek luxus.Ivanko,znovu
spero
(upraveno)
28. 5. 2010, 21:30
@zdenka54
Zdeni, díky za tak krásné hodnocení.
alenama
(upraveno)
24. 5. 2010, 23:32
Dokonalé a božské!!! Nikdo se nemohl nabažit a po Vašem skvělém moučníku se jen zaprášilo. Díky moc!
spero
(upraveno)
25. 5. 2010, 20:41
@alenama
Alenko, díky za krásný komentář.
Evík 11
(upraveno)
24. 5. 2010, 16:33
Krásný den přeji Ivko, tyto řezy měly u nás v sobotu premiéru,ale v podobě dortu, musím velmi chválit, všichni zúčastnění to dělali také, prostě jen se po pochoutce zaprášilo, ostatně jako po všech od Vás vyzkoušených receptech |
spero
(upraveno)
25. 5. 2010, 20:41
@Evík 11
Evičko, díky za krásný komentář.
venda kudelova
(upraveno)
22. 5. 2010, 20:01
Ivčo tady je http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2907961
venda kudelova
(upraveno)
21. 5. 2010, 8:53
Ivčo dneska budu péct tuto dobrotu jen se chci zeptat jestli jste nezkoušela pod šlehačku přidat marmeládu.Venda
spero
(upraveno)
21. 5. 2010, 20:53
@venda kudelova
Nezkoušela, ale docela si ji tam dovedu představit. Klidně bych nějakou rybízovou nebo jinou nakyslou použila.
venda kudelova
(upraveno)
22. 5. 2010, 9:24
@spero
Ivuš už je hotovo i s marmeládou a je to super. jen nevím jestli jsem něco skonila, bílky na těsto jsem vyšlehala super jak jsem přidala cukr tak už to nešlo uplně do tuha a nevím jestli to bylo tím že potom ten bílek a mandličkama praskal,ale jinak jsou výborné a na poprvé ujdou odpoledne pošlu děkuji za super recept Venda
Radddka
(upraveno)
19. 5. 2010, 20:57
dobrý den Ivanko, prosím vas nemůžu upect v jedné dortové formě a korpus rozkrát podélně?a mezi něj dat šlehajdu? proč se musi na dvakrat děkuji za odpověď radka
spero
(upraveno)
19. 5. 2010, 21:14
@Radddka
Protože máte od spodu: těsto, sníh, lupínky, šlehačku, ovoce, těsto, sníh, lupínky. A o tom to je. Jinak si můžete upéct ledacos, ale už to bude něco jiného.