(recept
si oblíbilo 265 návštěvníků)
Mandlové šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta. Není to nutné, ale je to s nimi lepší. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem. Ze 4 bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na těsto, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 180°C.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
dort
Takhle krásně udělala dort Evička P (Evík 11). Evi, děkuji za fotečky.
A ještě z boku od Evičky P.
Inspirována Evičkou pocákala jsem dort čokopolevou a přidala čerstvé jahody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenka54
(upraveno)
19. 5. 2010, 12:25
Tak to je opravdová BOMBA, nenáročné na přípravu i šikovnost pekařky(když jsem to zvládla já),výsledkem je obrovská dobrota,luxusně vypadající i chutnající. Ještě se mi nestalo,aby po oslavě nezbyl ani kousek zákusku,až s touto laskominou.Pochvaly se hrnuly ze všech stran a já je posílám všechny Ivance,za to ,že se podělila a ještě mi trpělivě odpovídala na moje infantilní dotazy Vřele doporučuji,já dala mandarinky a bylo to božské U mě jednoznačně nej recept
spero
(upraveno)
19. 5. 2010, 16:34
@zdenka54
Zdeni, jste zlatíčko, díky. Takhle mě už dlouho nikdo nerozesmál.
slůňata
(upraveno)
17. 5. 2010, 18:19
Tak jsem neodolala a zákusek upekla , " bože to je dobrota " mňam ,mňam, mňam
darinka30
(upraveno)
16. 5. 2010, 11:13
mnam
zdenka54
(upraveno)
15. 5. 2010, 17:03
Dalo by se to upéct den dopředu? Aby mi ta šlehačka nepovolila syn má narozky,to by se mi hodilo,něco docela nového
spero
(upraveno)
15. 5. 2010, 19:36
@zdenka54
Zdeni, určitě. Rostlinná šlehačka Rama je druhý den ještě pevnější. Ale i normální šlehačka se ztužovačem, pokud ji máte správně vyšlehanou, vám bude držet i druhý den. Navíc bude zákusek krásně proležený a chutnější. Tak se toho nebojte a ať vám chutná. Dejte pak vědět. Ivana
paty5
(upraveno)
15. 5. 2010, 14:06
dnes vyzkoušeno a ooobr úspěch je to mňamkózní jak říká můj syn.
nula
(upraveno)
15. 5. 2010, 14:05
Zrovna jsem přemýšlela jak si zjednodušit Kardinálovy řezy a toto je velmi podobné Děkuji za nápad
camilka
(upraveno)
15. 5. 2010, 13:43
už mám také vytištěný,připadá mi to hodně podobné jako Kardinálovi řezy
sieta
(upraveno)
15. 5. 2010, 9:19
Šmarjá, tu jsou tak žravé recepty, že to ani není možné...Věřím, že 4 z pěti by si fakt místo sexu dali toto
panib
(upraveno)
15. 5. 2010, 9:14
vyzkouším na synkovi narozeniny příští týden
Hnědovláska
(upraveno)
14. 5. 2010, 17:20
Mňam,šlehačka a jahody
gonzar
(upraveno)
14. 5. 2010, 11:03
Jééé Ivuš, to jsou nádhery. Moc krásné dobrůtky. Díky!