Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 252 návštěvníků)

Výborný králík po šumavsku

0.0
Výborný králík po šumavsku

Potřebné ingredience

Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř

Postup přípravy

Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.


Osolte víc než jste zvyklé, maso sůl vstřebá. A tohle všechno rozmíchat třeba metličkou. Naporcované maso šoupnem do marinády a necháme přes noc v chladu. Abych měla hotovo na oběd, strčím ho do trouby na 180 st. tak okolo deváté, půl desáté a peču do 12. hodin. Pečeme bez poklice , uprostřed trouby . Výborný je s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem, ale to je jen mé doporučení, tak ho máme rádi my, samozřejmě se dá udělat jako příloha brambor, nebo i rýže, jak kdo co má rád :) . Díky skvělé marinádě, nejsou knedlíky suché a jídlo není vůbec mastné.

Ještě syrové maso v marinádě

A upečeno, marináda se zredukovala a zhoustla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JANKOVKA 3. 8. 2010, 15:40
(F) (F) (F)Milá Gábinko,tak králík je naložený,opravdu rychlovka a zítra pečeme (Y)Už teď vypadá úúúžasně (L) Zítra napíši jak chutnal (L) (L)Dáša
Hanka_Bohmova 18. 7. 2010, 22:47
Geniální! Manžel má na králíka nedobré vzpomínky z dětství ("suchý maso")), ale tohle velmi ocenil (jidlo) a mám povolení to zapsat do knihy ověřených receptů (Y)
lenkavaš 7. 6. 2010, 13:28
ahoj,králík je opravdu jednoduchý a fakt dobrý,určitě si ho zas uděláme
leenkii 24. 5. 2010, 12:40
(Y) Gábi, králíka jsem o víkendu vyzkoušela se špenátem a strouhankovými knedlíčky a byl absolutně vynikající !!!!!! (F) Chlapům i dceři se dělaly boule za ušima. Je to jednoduché, nechala jsem maso marinovat 2 dny, nedávala jsem kari, protože je nemusím, a chuť masa i ta šťáva spolu s tím špenátem..... (zajic) no mňam! Díky za recept (Y)
Truhlářství.KV 1. 12. 2010, 8:32
@leenkii Mohu se zeptat na ty strouhankové knedlíčky,event.požádat o recept?díky M.
andrejka12 20. 5. 2010, 22:18
Gábi, pečete to celou dobu odkryté? nebo zakrýt alobalem? díky andrea
ornela 2. 6. 2010, 10:04
@andrejka12 Andrej pečeme odkryté celou dobu. Voda se postupně trochu odpaří a masíčko, které vykukuje z marinády se krásně opeče dozlatova.
ornela 20. 5. 2010, 21:26
Holky zkoušejte zkoušejte, recept jsem rozdala kamarádkám , kde už o dělají pravidelně ,-)
mv24.7.74 20. 5. 2010, 17:58
Králík vypadá úžasně, určitě recept vyzkouším !!! :-D :-D :-D
Nadik71 19. 5. 2010, 10:07
(Y) (Y) ukládám,asi budu muset přidat malým králíčkům více granulí na růst :-D :-D :-D :-D :-D zásoby z loňska došly ,-) ,-) díky za inspiraci (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
hanulice 18. 5. 2010, 20:49
To vypadá skvěle,až navštívím králíkárnu ,určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
SILVIK1 18. 5. 2010, 20:08
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie