Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 610 návštěvníků)

♥ღ Plněné kynuté knedlíky(blbouni)-i pro úplné začátečniceღ♥

5.0
♥ღ Plněné kynuté knedlíky(blbouni)-i pro úplné začátečniceღ♥

Potřebné ingredience

VAŘÍ SE V PÁŘE,I ZAČÁTEČNÍKŮM SE POVEDOU těsto:400 g polohrubé mouky, půl kostky kvasnic (21 g), 1 lžička soli, 2 dcl vlažné vody, 1 vejce, náplň:ovoce,povidla

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme kvasnice,posolíme,promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme.
Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.
Je-li třeba,mouky dáme trochu víc,těsto musí být dost husté.
Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.
Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout a pak vaříme v páře asi 10 minut,pak propícháme.
Hotové knedlíky ozdobíme(posypeme) tím co máme rádi a přelijeme máslem.
- z této dávky je cca 15 knedlíků

Do mísy rozdrobíme kvasnice,posolíme,promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme.

Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.

Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.(můžeme si pomoci tím,že dáme těsto kynout do teplejší trouby(tak do 50 stupňů)

Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.

Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout

a pak vaříme v páře asi 10 minut.(utěrku připevníme pomocí gumičky nebo i provázku)

Knedlíky vyndáme z páry a propíchneme(vidličkou,špejlí)

i jahodové

tady jsou ty s mraženými borůvkami.Vyfotila jsem i detail,aby bylo vidět,že nejsou sražené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ukuk 23. 6. 2010, 10:44
nejsem začátečník,ale moc vám děkuji za nápad s utěrkou (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a za vložené fotečky (F) (F) (F) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) |:o),hned se vaří líp a veseleji ,když je všechno názorně (L) (clamp) (clamp) (clamp) :-D :-) :-) (F) (F) (F)
liberečanda 24. 6. 2010, 10:29
@ukuk nápad?a jak jinak vařit v páře,na pařáčku?To s tou utěrkou dělali už naše šikovné babičky :-)
kachnik26 25. 6. 2010, 7:52
@liberečanda Nápad vaření v páře se mi líbí,jen pořád nechápu,jaktože vám tam ta utěrka tak pěkně drží a jak ty knedlíky pak vyndáváte???vždyť když zvednete pokličku,musí utěrka i s knedlema spadnout do vody *-)..na něčem to musí držet..je tam ten pařáček,nebo není???Tuším,že bude,jinak to není možné :o)Začátečník nejsem,knedlíky vařím normálně ve vodě a jsou nej...na světě,ale proč nezkusit něco nového (Y)..jen pochopit jak na to ,-)
liberečanda 25. 6. 2010, 8:33
@kachnik26 no pro ty co to u svých babiček nikdy neviděli,tak jsem to tam pro jistotu dopsala.Já zkoušela vařit ve vodě knedlíky jen jednou a srazili se mi +o(.Tyhle ještě nikdy! (Y)
kachnik26 25. 6. 2010, 15:38
@liberečanda no,jestli jste je IHNED po vytáhnutí z vody propíchala,tak měly být v pořádku..jestli néé,tak se nedivím,že byly sražené a tvrdé ,tak dopadla i moje první zkušenost s kynutými knedlíky ,-)..od té doby,musím zaklepat,se vždycky povedly (Y)
Pipotka 25. 6. 2010, 8:00
@kachnik26 gumičkou svážete kolem hrnce *-)
291009 23. 6. 2010, 9:36
Hmmmm...vypadají parádně :-) mňam (zajic) Že bych se konečně odhodlala ke kynutým knedlím? *-) Vypadá to celkem jednoduše... (Y)
Boňule 23. 6. 2010, 9:32
Super návod, díky za všechny začínající kuchařinky! (F) (F) (F)
(Gabriška) 23. 6. 2010, 9:12
Dělám jako vy (Y) (Y)Jen přidávám trochu cukru a místo vody mléko.Ale dřív jsem dělala taky s vodou a na páře.Ted vařím.Měli jsme včera s jahůdkama ,sypané tvarohem :-)Božská mnamka (zajic) (zajic) (zajic)Máte je krásně nadýchané |:o) |:o) |:o) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie