Lužnický mls borůvkový

Potřebné ingredience
110 ml vlažného mléka, 4 vejce, 75 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 300 g hladké mouky, 14 g droždí, 150 g cukru krupice, marmeláda.
Postup přípravy
Plech 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem, roztáhneme po něm těsto, potřeme lehce marmeládou, poklademe jakýmkoliv ovocem (čerstvé borůvky jsou ovšem nepřekonatelné). Vyšleháme pevný sníh ze 4 bílků a 150 g cukru, natřeme na ovoce a upečeme v předehřáté troubě na 160°C 30 minut.
Tenhle recept jsem našla již dříve na Dámě, všichni si ho tam moc chválili. Nevím proč lužnický, ale mls to je v každém případě - a veliký. Zkušené pekařky ví, že kynuté těsto se peče jinak než sníh, ale u tohoto jemného koláčku to opravdu funguje, je třeba péct ho na míň stupňů než pečete normálně.

Takhle jsem ho pekla poprvé, s kompotovanými jablky a mraženým rybízem.

tentokrát s makovou náplní a rozmraženými višněmi

dnes višňový: 580 g mražených vypeckovaných višní jsem uvařila s půlkou vanilkového pudinkového prášku a 1 lžící cukru, vychladlé jsem natřela na syrové těsto bez marmelády

s marmeládou a čerstvými malinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





































































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

















































































