Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 758 návštěvníků)

Hermelín v županu - fantazie!!!

3.0
Hermelín v županu - fantazie!!!

Potřebné ingredience

na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů. Můžete přidat i cibuli

Postup přípravy

Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto, klademe šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a nyní kdo chce, může přidat nakrájenou na kolečka cibuli, stačí jenom jedno kolečko, a zase šunku. Polovinu těsta přehnem přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.
................Milé maminky, dnes jsem poupravila recept, přidala jsem totiž nakrájenou cibuli a bylo to vynikající!!!! Může se Vám ale stát, že díky šťávě z cibule, Vám to začne vytékat, nechte sýr klidně vytékat, jakmile to vytáhnete z trouby, stačí jen sýr lehce vrátit nazpět nebo jen tak položit na hotové těsto, syn mi řekl, že to vyteklé je na tom to nejlepší ;-)

takto poklademe

zopakujeme, nařízneme těsto ( já jsem tuto várku potřela při okrajích vejcem, ale raději to nedělejte, jde to hůře spojit, lepší je potírat až hotové!!!

Připraveno k pečení

Upečeno!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sussi7 1. 11. 2007, 21:00
Právě jsem dojedli a je to opravdu naprosto skvělé (Y) (Y) (Y) (Y)
Karelia 2. 11. 2007, 10:36
@Sussi7 Zuzanko, jsem ráda, že chutnalo (F) (F) (F)
vlaďka89 (upraveno) 22. 2. 2022, 14:08
fantastický recept, robievam ho |:o)
Marriaa 1. 11. 2007, 10:56
Prosím,jak silný bych ani měla udělat ten plát těsta? Určitě vyzkouším,vypadá to suprově
Karelia 1. 11. 2007, 14:34
@Marriaa Asi 0,5 cm, prostě malinko silnější než třeba na šátečky. :-)
Vlasta V. 1. 11. 2007, 10:43
Škoda,že nejím hermelín (child12),vypadá to totiž úžasně |:o) |:o),nezkoušela jste s kouskem eidamu *-) :-$
Karelia 1. 11. 2007, 17:39
@Vlasta V. Vlastičko, já ne, ale jedna maminka mi tady už psala, že to dělala s eidamem. ;-)
Bára D. 1. 11. 2007, 8:44
Tak jsem včera dělala k obědu a je to dobrůtka (Y), i když v prvním bylo toho Hermelínu nějak méně :-o, někam záhadně zmizel *-), ale nevytekl, tak nevím. Ale druhá kapsička byla plná ;-). Děkuji za receptík (clamp)
Karelia 1. 11. 2007, 9:42
@Bára D. Barborko, děkuji za komentář (F) (F) (F)
Bára D. 1. 11. 2007, 10:39
@Karelia Moniko, není zač, dobré recepty okomentuji ráda (F) (L) (clamp)
adriM 31. 10. 2007, 10:09
Tak tohle je opravdu fantazie :-) . Akorát když jsem kraje těsta potřela vejcem,přišlo mi,že to pak šlo hůř "zavřít", protože to bylo kluzké a proto taky kousek vytekl,ale ihned po vytáhnutí to šlo dát krásně zpět,takže to ničemu nevadilo (clamp) (clamp). Příště budu mazat jen na povrchu a to příště bude velice brzy,protože je to neskutečná dobrota (Y) (Y) (Y)
Karelia 31. 10. 2007, 10:39
@adriM Zapomněla jsem do receptu poznamenat, že je lepší kraje nepotírat, bohužel jsem nafotila tu první várku....děkuji za upozornění. Raději to připíšu do receptu. Díky (F) (L)
b.l.a.n.k.a. 30. 10. 2007, 20:22
Opravdu mňamka ;-) Nevěděla jsem co k večeři a tak jsem vyzkoušela - muž, ač nemá rád inovace v jídle, tak si "čvachtal" (PL) (PL) (PL) Co zbalo, bere na ryby na snídani - se zeleninovým salátkem opavdu skvělé - 2 sice vytelky, ale ostatní se pěkně upekly (Y) (Y) (Y) (Y)
Karelia 30. 10. 2007, 20:34
@b.l.a.n.k.a. Blanko, jsem ráda, že chutnalo....a jedna rada...pokud začne vytékat, lžičkou to vraťte zpět. Jde to v pohodě |:o) |:o)
dash 29. 10. 2007, 13:50
Moni, upekla jsem včera pro návštěvu, všichni chválili. Už jsem jednou psala že nám to chutnalo a přeplacané mi to nepřipadalo ani trošku. Tak až vymyslíš zase něco tak napiš.Zítra se chystám na tvoje kuřecí masičko s bramboráčky. ;-)
Karelia 29. 10. 2007, 14:05
@dash To mě skutečně těší, Ludmilko....budu se snažit vložit takovýchto receptů více, dělám tyto chuťovky hodně, ale vždycky zapomenu je nafotit ;-)
parice 28. 10. 2007, 16:51
Tak už jsem také pekla a je to super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Manžel slupl čtyři na posezení. Pak byl pře...... :-D :-D :-D :-D :-D Dík za recept (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Karelia 28. 10. 2007, 20:08
@parice Šárko, to je krásný komentář (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Navis 28. 10. 2007, 14:41
Musím se přidat k většině a pochválit vám tento výborný recept (Y) (Y).Je naprosto úžasný. :-$Manžel i já jsme si hoodně pochutnali (jidlo) (jidlo) a naše (X) (X)cácorky taky. (clamp) (clamp)Dcerka vzkazuje že to bylo super. (radost) (radost)
Karelia 28. 10. 2007, 15:32
@Navis Petro, děkuji (L). Jsem ráda, že Vám chutnalo....jak správně říkáte, každý jsme jiný, a tak nám taky všem nemůže chutnat totéž :-$. Kdyby tomu tak bylo, neexistovalo by tolik kuchyní a receptů (D).
pavlinice 27. 10. 2007, 20:11
Tak jsem dneska ze zvědavosti upekla tu vaší dobrůtku.Byla jsem zvědavá na čem si lidi dokáží pochutnat a bohužel jsem zjistila,že jsme pěkně rozmlsaný. ;-)Na náš vkus je náplň zbytečně přeplácaná a lépe by nám chutnala pouze s hermelínem nebo jenom tvarohová.Těsto je nás moc mastné,ale neva,určitě vyzkouším i nějaký jiný recept od vás. :-$ (F)Fota mám v rodinných.
Karelia (upraveno) 27. 10. 2007, 22:31
@pavlinice Pavlínko, řekla bych, že jste zastáncem zdravé výživy, pokud ano....tak jste můj člověk :-$, ale bohužel já s tím doma moc nepochodím, chlapi mám jiného ražení. Těsto je listové a tudíž od něj nemůžete čekat nic dietního, to dá rozum. Ostatní je na každém z nás, myslím tím tu náplň, každý jsme jiný, u nás prostě jede toho. Zkuste kozí sýr, snad to bude podle Vašeho nebo žervé. |:o)
Doubovka 25. 10. 2007, 15:32
Moni,ten receptík je naprosto úžasný.Akorát má jednu chybu - všechno je hned pryč ;-) Úžasné,děkuji. |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp)
Karelia 25. 10. 2007, 16:10
@Doubovka Eliško, tento komentář četl i můj syn a povídá: " Ta paní mi mluví z duše" :-D
Doubovka 27. 10. 2007, 17:54
@Karelia ;-) ;-) ;-) Tak to jsem ráda,že má ještě někdo stejný názor ^o) ;-)
Karelia 27. 10. 2007, 20:01
@Doubovka Myslím, že co se týče jídla, by se můj starší syn, shodl se spoustou lidiček. Je totiž neskutečný gurmán a neskutečně zmlsaný :-D :-D :-D. Ale, tak jsem si ho bohužel vychovala +o(. Hezký večer (D)
1slavenka 25. 10. 2007, 15:07
juuuj to musi byt dobrota...to u nas bude hit jesene :-) (L) (L) (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
Karelia 25. 10. 2007, 18:51
@1slavenka Zkuste Slávinko a uvidíte (D)
skrdlina 24. 10. 2007, 12:40
(Y) (Y) (Y), Moniko,jen receptík je fantastický ;-) ;-) ;-) ;-)! manžel se mohl užrat :-D :-D,myslela jsem,že sní i ten talíř ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)! Budeme dělat častěji (clamp). Vaše recepty jsou strašně dobrý :-) :-) :-). Mějte se a těšíme se na další receptíky ;-) ;-) ;-). Blanka
Karelia 24. 10. 2007, 14:45
@skrdlina Blanko, děkuji za krásné hodnocení (F) (F) (F). Jsem hrozně ráda, že se Vám to povedlo a že byl manžel spokojený, co bychom pro ty naše chlapy neudělaly, že? :-D :-D :-D. Co se týče listového těsta, zkuste recept na pizzové trojhránky z mých receptů, myslím, že nebudete zklamaná!!! (L)
dash 24. 10. 2007, 12:06
Moniko to je fakt dobrota, určitě budu opakovat. Nemělo to chybu.Děkujiiiiii (Y)
Karelia 24. 10. 2007, 12:33
@dash Ludmilko, jsem ráda, že chutnalo. (L) Děkuji za komentář (clamp) (clamp) (clamp)
Zdenikv 24. 10. 2007, 7:29
Tak jsem asi jediná, komu se nedařilo :-|. Podle návodu jsem všechno připravila, důkladně utěsnila, vypadalo to výborně a těšila jsem se. Ještě že jsem do poloviny šátečků dala eidam. Hermelín protekl ze všech kousků ven a natáhl se do těsta. Těsto bylo mastné a dobré to nebylo :-(. Zkusím to ještě jednou, miluju hermelín na všechny způsoby. Dám hermelín řeznou stranou nahoru, aby plíseň udělala vaničku a třeba se to v ní udrží :-). Nebo máte jinou radu? Dík za ni.
Karelia 24. 10. 2007, 10:40
@Zdenikv Zdeničko, taky jsem dala polovinu těch hermelínů řeznou stranou nahoru, ale vytekl mi z těch osmi pouze jeden, a to jenom trochu, hned jak jsem to vytáhla, lžičkou jsem ho vrátila. Mastné jsem to neměla, nevím.... všechny ingredience jsou nemastné, jediné co mastné je, je to listové těsto, ale to je u něj normální. (L) Nevím jaké těsto používáte, já kupuji Babické listové těsto a mám s ním dobrou zkušenost, hlavně né zmražené! To je hrozné, lepí se a je cítit octem.
Mončjatko 24. 10. 2007, 14:36
@Karelia Jé Moni, tak to Vám musím něco říct, když kupujete Babické listové. Já jsem totiž přímo zaměstnankyně této firmičky. Z Babic přímo pocházím a jsem jedna z těch, která toto těsto vyrábí. Teda teď přímo ne, protože jsem na mateřské.....no ale jednou se tam budu muset vrátit. Jsme taková pidi vesnička kousek od Brna. :-) :-) :-)
Karelia 24. 10. 2007, 14:48
@Mončjatko Tak proto je taaaaak dobré :-D :-D :-D. Skutečně lepší už má jen na Moravě jeden soukromník, ale tady v Praze jsem lepší nesehnala. Nevím, jak jiné maminky, ale doma jsem dělala listové těsto jen párkrát, ale vadí mi ta zdlouhavost. +o(
Mončjatko 24. 10. 2007, 14:53
@Karelia Nemyslíte ještě Slámu?
Karelia 24. 10. 2007, 14:56
@Mončjatko JASNĚ????? jAK TO VÍTE??? TEDA, ŽE SE VLASTNĚ PTÁM. :-D
Mončjatko 24. 10. 2007, 14:59
@Karelia Tak tady v okolí jsme jen my a Sláma, on dělá mimochodem i výborný paštiky ve skle.....mňam. No ono by se toho našlo víc, vyrábí plno různých salátů a všeho možného.... (Y)
Karelia 24. 10. 2007, 15:38
@Mončjatko Tak ani nevím, že dělá paštiky, musím se podívat, koho zaváží. Tak díky za tip |:o)
Mončjatko 24. 10. 2007, 17:14
@Karelia Ona ta jeho firma je totiž "Řeznictví Sláma" a vyrábí ty těsta, pak masné výrobky všeho druhu, lahůdky a vše pro studenou kuchyni..... (jidlo). No prostě samé dobrůtky....říkám, ty jeho paštiky ve skle se nedají vůbec srovnávat s těmi obyč. paštikami, jsou výborné. A teď jsem viděla, že ve skle dělá i maso ve vlastní šťávě, to bude určitě taky jiná, než z konzervy.... (hotdog) (radost)
Leoonka 24. 10. 2007, 0:49
To byla dobrota (Y).Dobrý nápad (clamp)
Karelia 25. 10. 2007, 12:26
@Leoonka Jsem ráda, že chutnalo. (F) (F) (F) (F)
Kikina1 23. 10. 2007, 14:08
Vypadá to úžasně, jen se chci zeptat, když bych to chtěla udělat na oslavu na odpoledne, tudíž před příchodem návštěvy upéct a podávat třeba až před večerem...., dá se to jíst i studené? Nezvlhne to? Protože při návštěvě a oslavě bych nerada válela těsto a pekla cosi v troubě. ;-) Nebo mohla bych si to připravit , zabalit a pak před podáváním návštěvě teprve zapéct? A nerozteče se ten hermoš? Díky za odpověď. (hello)
Karelia 23. 10. 2007, 14:40
@Kikina1 Marcelko, kluci ho jedli i ráno, ale je fakt, že bezvadný je právě ještě teplý. Ale já je taky kolikrát připravím odpoledne, když mám kluky venku na procházce , pak je šoupnu do lednice, protože jinak by ten hermelín strašně tekl.... ;-) a pak je dělám, když přijdou. Kolikrát je mám vlednici skutečně celé odpoledne. Taky nemám kdy je dělat, když musím koupat malého (child2), pak kašičku (child4), pak ho uložit (child3). To bych nám dělala večeři v 21 hodin. ;-)
Kikina1 24. 10. 2007, 7:23
@Karelia Mončo, díky za odpověď, já to teda tak zkusím. Snad se před návštěvou nějak blbě nepředvedu :-D Připravím si, než přijdou, dám do lednice a až bude chuť, tak to vrznu do trouby a upeču. Díky za nápad a já pak poreferuji, jak jsem dopadla! (F) Marcela
Karelia 26. 10. 2007, 17:18
@Kikina1 Marcelko, o Vás strach nemám, že byste něco pokazila...taková šikulka! |:o)
minibutik 23. 10. 2007, 12:46
Vypadá to chutně. (Y) Co podáváte jako přílohu když je tam maso, sýr i pečivo? Zeleninový salát? *-) Díky
Karelia 23. 10. 2007, 12:51
@minibutik Pokud to máte jeko pohoštění, nemusíte nic...pokud to chcete na večeři, tak jsme to měli my v sobotu...byla k tomu zeleninová mísa...klasika-paprika, rajčata, okurka. Salát k tomu podle mě můžete dát jakýkoliv. (Y) U nás frčí hlavně Pošuk salát...kdo to nezná, tak ho vložím večer. (L)
Jaruš 22. 10. 2007, 21:29
Moni, to je fakt super receptík (Y) (Y) (Y) Včera jsem ho dělala na večeři a měl velký úspěch (jidlo) (jidlo) Dala jsem tam česnekový hermelín a posypala grilovacím kořením a byla to úžasná mňamka. Díky moc za super receptík (L) (hello)
Karelia 23. 10. 2007, 9:40
@Jaruš Určitě to s tím česnekovým hermelínem muselo být super!!! (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie