(recept
si oblíbilo 460 návštěvníků)
Šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 1 hera, 1 šlehačka 30% (200ml), moučkový cukr s vanilkovým na obalení
Postup přípravy
Z mouky, hery a šlehačky uděláme těsto, které necháme asi tak 1 hodinu odležet. Pak vyválíme a vykrajujeme různé tvary, pečeme při 150´C . Když máme pečíno tak necháme chvilku vychladnout a potom obalujeme v moučkovém cukru. Neobaluji hned horké, nemáme rádi, když se na ně cukr moc nabalí. :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evikk84
(upraveno)
12. 12. 2012, 8:16
Dnes vyzkouším .Jsem zvědavá jaké bude,nevadí,že dám místo Hery máslo?
Lucakol
(upraveno)
22. 12. 2012, 19:32
@evikk84
určitě nevadí, letos jsem také použila máslo
annagi
(upraveno)
5. 12. 2012, 19:58
Jé úplně nejvíc nejlepší cukrovííí.Neměla jsem napsaný recept tak hned opisuji a zítra peču
Lucakol
(upraveno)
22. 12. 2012, 19:31
@annagi
Je výborné, u nás se po něm jen zapráší hezké svátky
Pami
(upraveno)
5. 12. 2012, 19:05
upeču a značím si.
Lucakol
(upraveno)
22. 12. 2012, 19:31
@Pami
Atuna
(upraveno)
3. 12. 2012, 10:53
dnes se na něj chystám
Lucakol
(upraveno)
22. 12. 2012, 19:30
@Atuna
krásné svátky
nekrmit
(upraveno)
20. 12. 2011, 13:20
Lucie musím přidat i já komentář,každý rok zkouším nový druh a tohle je super dělala jsem včera poprvé,byla toho hromada,krásně se s těstem pracovalo,a ten muj mužskej řekl že je to lepší jak van.rohlíčky,no hlavně to není sladké tedy moc takže paráda.Díky za recept už mám zapsáno v kuchařce a během roku zkusím obalit ve směsi ořechů nebo soli.Díky Marta
Lucakol
(upraveno)
4. 1. 2012, 19:24
@nekrmit
Moc děkuji za krásný komentík jsem moc ráda, že vám cukrovíčko chutná
vivi5
(upraveno)
18. 12. 2011, 20:25
Naprosto supr receptík pro začátečníky ! Dělala sem na zkoušku z poloviční dávky a přiznám se že jsem měla obavy z konzistence těsta Ale jakmile si odpočalo bylo boží Snadno se vykrajovalo i zpracovávalo a voní krásně. Děkuji mockrát!
Lucakol
(upraveno)
19. 12. 2011, 19:32
@vivi5
Vlaďko, není vůbec zač, když je něco dobré tak se o to ráda podělím s ostatními, hlavně, že jste s receptíkem spokojené, to mě velmi těší.
Jaňulíček
(upraveno)
16. 12. 2011, 16:17
Já to dělám trošku jednodušeji. A to: 2 hrnky polohr.mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 máslo a 1 hrnek šlehačky.
Lucakol
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:56
@Jaňulíček
Taky dobrý
Jaňulíček
(upraveno)
16. 12. 2011, 16:19
@Lucakol
Tohle cukrovíčko je hned hotové a výborné.
Rudá záře
(upraveno)
16. 12. 2011, 13:38
Super, boží , lehký receprt i pro amatéry-mluvím o sobě. Hned jeden plech padl na chuť. Díky a zkuste to taky.
Lucakol
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:55
@Rudá záře
Děkuji Veroniko
Simona 1
(upraveno)
14. 12. 2011, 18:18
Lucko, musim rict, ze tohle je opravdu super recept ! Dnes jsem vyzkousela, testo se temer nelepi a to vykrajovani- to slo samo ! Sdelala jsem uplne vsechno . Opravdu velmi jednoduche a velmi jedle , diky!
Lucakol
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:54
@Simona 1
Simonko, děkuji těší mě, že jste si tento receptík tak oblíbily, vykrajuje se velmi dobře. U nás se po něm také hned zapráší, rychlé lehké a hlavně hodně jedlé šťastné a veselé
kellystova
(upraveno)
14. 12. 2011, 16:14
Včera jsem pekla Nechala jsem těsto 1 hod. odpočinout , nádherně se vykrajovalo, Dělala jsem malinké hvězdičky.super receptík Jsou moooc dobré!!!
Lucakol
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:51
@kellystova
Tak to mě velmi těší, hezké svátky
lidare
(upraveno)
14. 12. 2011, 16:11
právě mám taky těsto v lednici a budu péct
Lucakol
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:50
@lidare
Doufám, že se povedlo , hezké svátky
Arčí
(upraveno)
13. 12. 2011, 21:28
Luci,jak dlouho cukrátka pečete na těch 150¨C ? Díky Jitka
Lucakol
(upraveno)
14. 12. 2011, 15:52
@Arčí
Jitko, cca 10 minut, každá trouba peče jinak, ale já většinou nesleduji čas, ale řídím se podle toho jestli už jsou nafouklé a lehce narůžovělé, to je vyndavám. Snad jsem pomohla. Hezké svátky
Rudá záře
(upraveno)
12. 12. 2011, 20:20
Lucie prosím, jsem amatér, tu šlehačku tam jen vliju a udělám těsto? Žádné šleháníí, díky za odpověd.
Lucakol
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:44
@Rudá záře
Ta šlehačka se tam opravdu jen vlije a zadělá se těsto, bez šlehání. Ať se cukrovíčko podaří. Hezké svátky
Česťa kuba
(upraveno)
11. 12. 2011, 20:16
Lucko, jsem ráda, že jsem se mohla u tebe inspirovat Těsto jsem měla v lednici nekolik dní, krásně se uleželo a dnes jsem vykrajovala jen samá srdíčka. Krásně se nafoukla a jsou výýýýýborná Přeji krásné očekávání
Lucakol
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:52
@Česťa kuba
Aničko to mě moc těší , také už mám zaděláno a zítra se do cukrovíčka pouštím I já tobě přeji hezké prožití vánočních svátků
Pesinka
(upraveno)
11. 12. 2011, 13:11
Dělám to samé,jen se 100% tukem a také výborný.Jen jsem si to urychlila,nevykrajuji,ale vyválím čtverec a z toho už jen ozdobným rádýlkem dělám kostičky a také vypadají pěkně
Lucakol
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:27
@Pesinka
To je docela dobrý nápad s tím rádýlkem, ale jak se znám budu opět vykrajovat hezké svátky Petro
Marci75
(upraveno)
11. 12. 2011, 12:52
Já mám v receptu jiný poměr mouky, tuku a šlehačky (200g hl. mouky, 100 g másla, 150 ml šlehačky ) Ale jinak vynikající, dnes se a něj chystám
Lucakol
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:23
@Marci75
Viděla jsem už několik receptů, ale tento mám vyzkoušený už několik let a přesně jak píšete je vynikající přeji vám hezké svátky
novackova
(upraveno)
10. 12. 2011, 15:18
není nad staré babičkovské recepty,tento pekla ještě moje prababička a pečeme ho pořád
Lucakol
(upraveno)
10. 12. 2011, 19:53
@novackova
To je pravda, oni moc dobře věděli co je dobré štastné a veselé
lidare
(upraveno)
10. 12. 2011, 11:54
právě jsem si donesla šlehačku a tak to dneska bude
Lucakol
(upraveno)
10. 12. 2011, 13:48
@lidare
tak ať se vám cukrovíčko povede Liduško , hezké svátky
sona02s
(upraveno)
7. 12. 2011, 21:32
Budu dělat každý rok. Díky za recept. Zkusila jsem pár kousků obalit ve skořicovém cukru a taky to neni špatné.
Lucakol
(upraveno)
10. 12. 2011, 11:50
@sona02s
Tak to mě velmi těší to je dobrý nápad s tím skořicovým cukrem, určitě vyzkouším hezké svátky
Danouš.
(upraveno)
6. 12. 2011, 13:34
Toto cukrovíčko jsem pekla loni. Jak píšete, výýýýborné, po upečení. Jen mi na vánoce ztvrdlo a skoro nebylo ani k jídlu. Taky se Vám to stalo a co s tím?
Lucakol
(upraveno)
7. 12. 2011, 15:13
@Danouš.
Tak to je mi Danuš líto, a ještě nikdy se mi to nestalo , když mi ho nesní hned po svátcích tak zůstane stále dobré ještě po novém roce. Uskladňuji v chladné a suché místnosti v krabici na dort. Hezké svátky