(recept
si oblíbilo 1443 návštěvníků)
Čokoládový dort bez mouky jako peříčko
Potřebné ingredience
Vejce 6 ks, Čokoláda na vaření 120 g, Cukr krupice 120 g, Prášek do pečiva 1/2 balíček, Dále: Višňová marmeláda Schwartau 1 ks, Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 1 ks, Tyčinky ledové kaštany 1 ks
Postup přípravy
6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne. V případě použití velkých vajec můžete klidně použít formu průměr 26 cm.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne. V případě použití velkých vajec můžete klidně použít formu průměr 26 cm.
Ještě jeden pohled
Kdo nezná Schwartau džem je to tenhle, je výborný . Ale výborný je i borůvkový a lesní směs.
Krásné provedení Laďky
a další krásný kousek od Renaty L.
Valentýnské provedení od Renaty C.
A další pěkný kousek od Taťány E. :-))
A na tento krásný kousek jsem úplně zapomněla :-)) od Michaela S., Míšo dík za připomenutí :-))
Krásná fotka od Pavla D.(andy)
a další od Martiny V.
Tak ještě jeden pěkný kousek od Silvia. V
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Krůžička
(upraveno)
23. 11. 2014, 19:51
Výborné, propadlo se to víc než jsem čekala, ale i tak večer uděláno, ráno snězen poslední kosek. Bylo to extrémně dobré. Mám ráda kontrast sladkého moučníku a kyselého džemu-je to takové "osvěžující" a ten višňový neměl chybu. Určitě dělám někdy znovu. Díky za recept.
Itula
(upraveno)
4. 12. 2014, 13:17
@Krůžička
To mám radost
hantonie
(upraveno)
29. 10. 2014, 12:14
bez mouky ?
Lennie
(upraveno)
9. 11. 2014, 11:12
@hantonie
Ano, ano - bez mouky
Lennie
(upraveno)
29. 10. 2014, 7:09
Tak ten vypadá luxusně, určitě vyzkouším
Lennie
(upraveno)
17. 11. 2014, 10:55
@Lennie
Takže jdu se slovy chvály je luxusní. Dělala jsem dnes během pár dnů už podruhé a je prostě skvělý Díky moc za recept
Itula
(upraveno)
4. 12. 2014, 13:14
@Lennie
Já děkuji za pochvalu
novackova
(upraveno)
28. 10. 2014, 21:47
marcelau
(upraveno)
8. 9. 2014, 6:58
musím pochválit recept, dortík byl vynikající a vypadal náramně
Kamila_Ha
(upraveno)
7. 9. 2014, 21:11
Dobry den, tech 120g cukru se ma utrit se zloutky? Dekuji! Kamila
rejsek1
(upraveno)
20. 9. 2014, 10:19
@Kamila_Ha
Dobrý den,jestli můžu odpovědět tak ne,cukr přidáte až k bílkům
Monis
(upraveno)
19. 10. 2014, 8:43
@rejsek1
Ja ten cukr davam ke zloutkum,protoze se mi uz stalo,ze se mi ten snih s cukrem nevyslehal,vznikla mi takova lepiva hmota,tak nevim,kde je chyba
zuzui
(upraveno)
8. 11. 2014, 14:41
@Monis
ušlehejte nejdřív jen bílky a do tuhých zašlehejte cukr, bude to krásně držet
ajkammm
(upraveno)
25. 8. 2014, 16:21
musím vyzkoušet
Jitaku
(upraveno)
25. 8. 2014, 16:04
Vynikající, dělala jsem několikrát, vždy se povedl
Itula
(upraveno)
3. 9. 2014, 0:33
@Jitaku
Jitko díky
kalvíno
(upraveno)
26. 7. 2014, 21:37
Výborný,dávám za 1,přidávám k oblíbeným.Děkuji za tu práci sem vkládat recepty.Hanka.
Lucie-Anna
(upraveno)
13. 3. 2014, 10:45
Příští víkend vyzkouším - už teď se mi sbíhají sliny...
šubka
(upraveno)
12. 3. 2014, 20:32
To musim brzy vyzkoušet
JaninaC
(upraveno)
4. 3. 2014, 10:34
Omlouvám se za výraz, ale tenhle dort je vysloveně "žrací" těsto jsem měla pořád takový "tekutý" tak jsem se bála, co z toho bude, nakonec jsem to vytáhla skoro po třičtvrtě hodiny z trouby a že uvidím, co z toho bude - korpus naprosto skvělej, není to tuhý vysušený těsto, ale krásný vláčný čokoládový Recept zařazuju mezi ty nejoblíbenější
Itula
(upraveno)
8. 3. 2014, 16:36
@JaninaC
Jani, děkuji a přeji dobrou chuť
elinka1111
(upraveno)
15. 2. 2014, 22:07
Skvělý dortík
Itula
(upraveno)
28. 2. 2014, 10:51
@elinka1111
Děkuji
mar79
(upraveno)
5. 2. 2014, 19:55
Výborný!!! určitě zase udělám
evel78
(upraveno)
28. 1. 2014, 20:17
Vynikající - úspěch převeliký! I legrace při pečení spojená s trochou nervů - přeteče nebo nepřeteče )) díky díky díky
Itula
(upraveno)
30. 1. 2014, 11:05
@evel78
Váš komentář mi vyloudil krásný úsměv na tváři , děkuji za pochvalu a mám radost, že pečení je radost.
blanor
(upraveno)
2. 12. 2013, 10:45
Už se na něj hrozně těším,budu ho dělat dceři k svátku vypadá luxusně
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 11. 2013, 20:17
Chlapkovam
(upraveno)
16. 11. 2013, 19:17
Už se chladí v ledničce na zítřejší oslavu Nemůžu se dočkat až ochutnám . Děkuji za inspiraci
Itula
(upraveno)
6. 12. 2013, 10:35
@Chlapkovam
Tak dobrou chuť
Mirmich
(upraveno)
22. 10. 2013, 14:17
Výborný, delikatesní ! Vložila bych fotku, ale asi mi to ještě nějde (jsem zde nová)
čučinek
(upraveno)
27. 6. 2013, 17:55
úžasná opravdu boží,všem doporučuji mějte se krásně Andrea
Itula
(upraveno)
22. 7. 2013, 10:09
@čučinek
Děkuji