Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Belgický čokoládový dort s banány (nepečený)

0.0
Belgický čokoládový dort s banány (nepečený)

Potřebné ingredience

1 velké balení piškotů (240g) 1 kakao (100g) 1 máslo (250g) 200-250 ml vody, 1 žloutek, 150g cukru krupice, 3 zralé banány, šlehačka, mandlové lupínky (nebo cokoliv jiného na ozdobu)

Postup přípravy

Úvodem musím napsat, že původní recept je bez banánů a bez šlehačky a kdysi jsem si ho opsala z časopisu, kam ho poslala čtenářka žijící v Belgii. S menší úpravou posílám dál. :-) Příprava je velmi jednoduchá, náročná pouze na čas, chce to cca 12 hodin. Takže: Ve větší míse zalijeme kakao studenou vodou (množství vody podle kvality kakaa-kvalitnější snese více vody, klidně 250 ml) zamícháme lžící a necháme takto stát nejlépe přes noc (v receptu bylo min. 6 hodin). Pak ušleháme máslo s cukrem a žloutkem a po lžících zašleháváme nabobtnalé kakao (je to hustá kaše). Do hotového krému zamícháme piškoty a já jsem tedy dala ještě 3 velké banány pokrájené na kostičky. To je vše, nyní hmotu nandáme do dortové formy vyložené fóliíí, zakryjeme také fólií a přes ni rukama důkladně urovnáme a utlačíme. Šup do lednice a nechat opět min. 6 hodin uležet. Poté kdo chce, může ozdobit nahoře šlehačkou a posypat třeba mandlovými lupínky či strouhanou čokoládou...je to velká dobrota :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 12. 3. 2017, 23:43
(F)
Ajča 12. 3. 2017, 20:58
Dort byl chuťově fajn, ale bohužel se mi krém také srazil (F)
lonik 25. 8. 2015, 8:44
(Y) Vyzkouším (Y)
mobydick 6. 8. 2015, 23:01
(Y) (Y) (Y)Rozhodne vyzkousim, dekuju. (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 17. 11. 2014, 9:37
(Y) (Y) (Y)
barbinka3 2. 9. 2013, 19:48
Dobrý den.....dělala jsem dneska a úplně se mi to srazilo :-S Zkoušela jsem tam dat trochu másla horkého jak radíte níž a ono je to ještě horší....Co teď stím? Vyhodit nebo to jde ještě nějak zachránit? :-S
trojcata 25. 10. 2013, 6:58
@barbinka3 když jsem ho dělala poprvé tak supr a včera jedna velká hrůza (zip) (zip) (zip)nepomohlo šlehání nad parou ani zašlehání horkého másla,pořád se mi odpojovalo to kakao tak možná je to tím kakaem,pořád to je jakoby zdrclé a mezi tím čokoládové cestičky.
londra 13. 4. 2014, 6:43
@trojcata také záleží na kvalitě másla, beru jen tatru a madetu
peggybundova 3. 9. 2013, 14:22
@barbinka3 *-)Tak to opravdu nevím, kde se stala chyba...nikdy se mi to nestalo a ani nikomu z těch, co to zkoušeli *-)škoda :-S
Žirafka1 28. 6. 2013, 14:47
(F) (L) Dobrý den Táni :-) kakao už mě bobtná v lednici, možná ještě večer stihnu dortík (^) dodělat a dát chladit,aby se mohlo zítra ochutnávat (zajic) (zajic) (zajic) Jsem zvědavá,jak bude chutnat? :-$ Nepečené dorty moc nedělám, spíš kynuté koláče a piškotové zákusky,takže jsem opravdu zvědavá. Myslím,že to bude ideální letní dezertík (L) (hello) Martina
peggybundova 29. 6. 2013, 15:32
@Žirafka1 Marti tak doufám, že bude mít úspěch! (zajic) (C)
Žirafka1 30. 6. 2013, 18:56
@peggybundova (L) (Y) Dobrý večer Táni, dortík jsme konečně ochutnali (pl) Ubrala jsem trošku cukru z receptu a přidala kapku rumu (D) Je to zajímavá obměna pečených dortů promazaných krémem. (flower) Příště ještě zkusím místo piškotů jiné méně sladké sušenky a třeba i přidat rozmuštěnou čokoládu. (zajic) Myslím,že bezvadný by mohl být dort i s kokosem,nebo třeba s koka sušenkami, co myslíte? :-$ Pěkné dny Martina (hello) (F)
peggybundova 1. 7. 2013, 8:50
@Žirafka1 Tak to jsem ráda, že chutnalo (Y) S ničím jiným jsem ho zatím nezkoušela, ale někde mi tady paní píše, že používá cukrářské piškoty místo normálních, což mi připadá dobrý nápad-jsou měkčí a budou rychleji proleželé. Tak příště zkusím. (hello)
zdena1028 28. 6. 2013, 11:22
Dortík nemá chybu je moc dobrý. Pokud budete dávat holandské kakao, pak úplně stačí 100 g jinak je to moc hořké. A banány jsou v tom vynikající. Není to tak sladké.
peggybundova 28. 6. 2013, 11:59
@zdena1028 Děkuji, jsem ráda, že chutnalo (Y) a 100g kakaa v receptu je, nepíšu víc *-) (hello)
horizont 27. 6. 2013, 22:24
Je to zvláštní, ale já mám recept rozdílný v tom, že dávám 200g kakaa a 400g vody, a mám vychytávku, že koupím cukrářské piškoty v Lidlu a pokrájím je zhruba na kousky velikosti klasických piškotů, jiné už nepoužívám, nějak mi to s nimi všechno lépe chutná :-$
peggybundova 28. 6. 2013, 10:32
@horizont (Y)Ráda příležitostně vyzkouším (hello)
xlmakrela 22. 6. 2013, 7:58
(Y) (Y) (Y) (Y) zrovna jdu na něj,jen do korpusu nedám banán a nahoru něco lehkého ze zakysanky s jahodama (L) (L) (L) (L)
peggybundova 23. 6. 2013, 13:36
@xlmakrela Tak co, chutnalo??? *-)
xlmakrela 24. 6. 2013, 7:24
@peggybundova (L) (L) (L) (L) mi hrozně a Jirka měl boule a ušima, jen (Z) (Z) to moc nechutnalo, moc kakaové - hořké (L) (L) (L) (L) večer jak bude čas stáhnu fotky, za chvíli jdu na kontrolu s Honzou a pak jedem na barák tak není čas (L) (L) (L) (L) (L)
peggybundova 24. 6. 2013, 9:38
@xlmakrela (Y)Tak aspoň vám víc zbylo, že jo ,-)
Dada34 20. 6. 2013, 22:56
(Y) (Y) (Y)
peggybundova 21. 6. 2013, 9:49
@Dada34 (hello) (C)
ivanatt 20. 6. 2013, 20:56
Chci se zeptat, ten žloutek tam musí být?? *-) *-)
peggybundova 21. 6. 2013, 9:49
@ivanatt Určitě nemusí (H)
čučinek 20. 6. 2013, 22:43
@ivanatt Myslím,že asi ne :-$ já jsem ho dělala predevčírem bez žloutku a je opravdu výborný |:o) zrovna teď v takovém horkém počasí (plaz) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
sites 20. 6. 2013, 13:58
Jeje, to znám, mamka ho chystala ke každým narozeninám i svátkům |:o). Taktéž se šlehačkou, ale jakékoliv ovoce bylo jen navrchu na ozdobu. Když ho poznala rodina mého manžela, byla taktéž nadšená. Tak si říkám, že už jsem ho dlouho nedělala, inspirovala jste mě. Akorát my ho děláme tak, že tu směs s kakaem pouze svaříme a až má stejnou teplotu jako máslo, tak pomalu zašleháme. Ale vaše verze možná bude víc našlehaná, určitě vyzkouším!!! (clamp)
peggybundova 21. 6. 2013, 9:48
@sites Silvi, tak takový podobný krém jak píšete dělám taky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=139144&user=140003 je to hodně podobné... (hello)
beruska22 17. 6. 2013, 17:07
Dobrý den Táni, zákusek je výborný..prostě banány v čokoládě..a nic složitého. (Y) (Y) Děkuji za recept (flower)
peggybundova 17. 6. 2013, 17:23
@beruska22 To jsem moc ráda :-)děkuji! (hello)
baluni 13. 6. 2013, 13:21
Chtěla jsem se zeptat na to kakao, to je jako to na vaření? Např. holandské? Granko to asi nebude, že? :-$
peggybundova 13. 6. 2013, 16:09
@baluni Granko určitě ne. Normální kakao-jakékoliv, může být holandské. (F)
znamenivah 13. 6. 2013, 14:54
@baluni ano je to kakao na vaření.já včera tento zázrak dělala ale bez banánů.Do krému jsem dala panáka rumu (nejsou tu děti co by ho papaly)a je moc dobrý.Doporučuji fakt nechat dort uležet klidně 12 hodin (já zakrojila mnohem dřív a lehce se patlal).Ale je fakt dobrý (Y) já jsem kakaovou hmotu do másla lehce vmíchávala-nepoužila jsem již šlehač-s ním měl krém tendenci se lehce srážet.
peggybundova 13. 6. 2013, 16:11
@znamenivah Jani souhlasím s tím delším odležením-je rto mnohem lepší. Jinak, jestli můžu-rada ke srážení krému-jakéhokoliv-když se stane, stačí kousek másla rozpustit, ale fakt naprudko, až bublá, šlehačem na nejvyšší obrátky vešlehat do krému-je po problému. Kouzlo ,-) Naučila jsem se tento fígl až nedávno, tak s radostí šířím dál ,-) (hello)
znamenivah 13. 6. 2013, 16:14
@peggybundova jj, děkuji za radu. (F)
DANINEC 13. 6. 2013, 12:23
(Y) (Y) (Y) to zní fakt luxusně....musím taky zkusit (L) (L) (L) (L)
šubka (upraveno) 11. 8. 2013, 10:23
Brzy vyzkouším (Y) tak v pátek jsem ho udělala a včera večer už nebyl ani kousek, kamarádka prohlásila - excelentní, díky za recept, brzy ho udělám znova, banány jsou v něm moc dobrý
Šmoulinka 11. 6. 2013, 13:42
Už se chladí! |:o) |:o) |:o)
Šmoulinka 11. 6. 2013, 20:47
@Šmoulinka Je to fakt dobrota (Y) (Y) (Y)
Ivuli 2 10. 6. 2013, 16:18
Tak jsem to vyzkoušela a nemám slov !! Výborné! A dokonce i zapřísáhlé dietářky neodolaly!!! (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lucie-Anna 3. 6. 2013, 10:38
Chtěla bych se zeptat, jakou funkci tam plní žloutek - tedy, zda by šlo udělat i bez žloutku... Děkuji.
peggybundova 3. 6. 2013, 10:51
@Lucie-Anna Jo, to já nevím *-) v origo receptu byl žloutek...určitě by to šlo i bez něj. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie