(recept
si oblíbilo 304 návštěvníků)
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.
Postup přípravy
Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Violass
(upraveno)
29. 2. 2008, 18:54
vynikající
Violass
(upraveno)
29. 2. 2008, 18:54
vynikající
Katcha
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:28
už se těším dneska si dáme
Katcha
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:30
@Katcha
a děkuji za uveřejněný recept, protože se mi zdá při nejmenším trochu hloupé někoho se o něco doprošovat Buď chci své rady (recepty) šířit nebo si je chci nechat pro sebe
marcelakr
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:35
@Katcha
taky jsem to nějak nepochopila, nicméně jsem tamty langoše dělala a byly fakt super
agar
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:38
@marcelakr
tyhle budou lepší takové sympatičtější
Katcha
(upraveno)
29. 2. 2008, 8:38
@agar
tak musím dodat - tyhle jsou ty "nevychytanější langoše" co jsem kdy dělala Inko - díky díky - stačilo to pro těch našich 7 hladovejch krků úplně akorát a bylo to Když pominu, že mi kluci shodili mísu s těstem co kynulo to byla opravdu brnkačka
inka
(upraveno)
29. 2. 2008, 15:10
@Katcha
Kači, to jsem rádá, že jste si pochutnali .. a že byly trochu opepřené ze země nevadilo, ne?
Katcha
(upraveno)
29. 2. 2008, 17:54
@inka
nevadilo - i moji rodiče měli boule za ušima a kluci byli šťastný, že je na tom kečup - to je pro ně vrchol blaha
inka
(upraveno)
1. 3. 2008, 15:33
@Katcha
marcelakr
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:41
@agar
já to ještě pořád nechápu , proč ?????????????? Ctrl+C a Ctrl+V
agar
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:45
@marcelakr
já tady začínám nechápat víc věcí
agar
(upraveno)
28. 2. 2008, 14:25
Inuško, vy jste zlatá hned v sobotu je zkusím konečně kuchařka která se za svůj recept nestydí a já nemusím s rukama od mouky čekat na mailík s postupem dííííky
Janito
(upraveno)
26. 2. 2008, 19:54
naprosta užasnej receptík ještě mám půl těsta v lednici na zítra, už se mooc těším díky mooooooc za supr papkáníčko
inka
(upraveno)
27. 2. 2008, 7:55
@Janito
Janito
(upraveno)
12. 3. 2008, 11:14
@inka
dneska budu dělat znova
mikky.h
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:25
Milá Ingrid, tak jsem dělala langoše a jsou famózní.. Děkuji za recept..
inka
(upraveno)
8. 8. 2007, 14:03
@mikky.h
Rádo se stalo
Myšule
(upraveno)
7. 8. 2007, 12:40
Ahoj,chci se zeptat,kolik jich přibližně je z kila mouky.. nás je doma málo,tak že bych to udělala z půlky
inka
(upraveno)
7. 8. 2007, 14:23
@Myšule
Leni je jich hodně, nás je pět a dělám je na dvakrát - druhou půlku těsta dávám do ledničky - ono si tam pomalu kyne a vydrží až týden
zverimex
(upraveno)
6. 8. 2007, 20:17
Dobrý večer , nemá to chybu!!! Moje vnučka se cpala, až se jí dělaly boule za ušima, langoše miluje, jsou mnohem lepší, než kupované. !!! Díky za bezva receptík
inka
(upraveno)
7. 8. 2007, 11:01
@zverimex
martina36
(upraveno)
6. 8. 2007, 13:40
aojl
inka
(upraveno)
6. 8. 2007, 19:33
@martina36
To je dobře nebo špatně???
inka
(upraveno)
7. 8. 2007, 11:00
@martina36
Wow
Jitulka17
(upraveno)
9. 7. 2007, 17:50
zdravím všechny langošáky, taky jsme zadělaly a usmažily a výsledek je super , cpeme se tady a jsme spokojení , těsto paráda a moc chutný, už nemusím stát ty fronty na langoše a udělám si ho doma děkuji za receptík
inka
(upraveno)
9. 7. 2007, 17:53
@Jitulka17
Krchňačka
(upraveno)
6. 7. 2007, 23:41
Milá Inko,moc díky za recept-dnes nás byla plná chalupa a jsme přecpaní-UF
inka
(upraveno)
7. 7. 2007, 9:34
@Krchňačka
Díky za pochvalu, jsem ráda, že jste si pochutnali
IrcaBeck
(upraveno)
2. 7. 2007, 19:01
Tak jsem asi udělala někde technologickou chybu ...mě to teda moc vytahovat nejde, pěkně se mi to lepilo, ale co, tak to nebyly úhledné ploché placky... Jinak to bylo fakt žrádlo
IrcaBeck
(upraveno)
2. 7. 2007, 12:03
Může se to dělat ihned, nebo až po těch 24 hodinách kynutí?
inka
(upraveno)
2. 7. 2007, 12:21
@IrcaBeck
Můžou se dělat tak po hoďce vykynutí - a jsou fakt skvělé
IrcaBeck
(upraveno)
2. 7. 2007, 12:23
@inka
Děkujii
kikina41
(upraveno)
1. 7. 2007, 22:25
Zrovna jsem chtěla tento recept vložit,ale vidim že už není třeba. Můžu potvrdit,že jsou opravdu výborné. Jana
inka
(upraveno)
2. 7. 2007, 11:06
@kikina41
pepicka
(upraveno)
7. 6. 2007, 11:44
Výborný a jednoduchý recept... zrovinka je td smažím,těsto krásně a rychle nakynulo,a jde moc hezky vytahovat a čekají na strávníky než přijdou ze školy.Nejmladší už ochutnala a jsou výborné.DÍKY DÍKY Petra
inka
(upraveno)
8. 6. 2007, 13:39
@pepicka
Díky za pochvalu, jsem ráda, že jste si pochutnali
zuzlikp
(upraveno)
19. 5. 2007, 13:22
tak tez musim podekovat Ingrid za super receptik uz sme to vyslousali a langose byli skvele jeste jednou dik za super receptik s pozdravem Irena
inka
(upraveno)
20. 5. 2007, 10:24
@zuzlikp
Jsem moc ráda, že chutnají
koki01
(upraveno)
18. 5. 2007, 14:17
Tak jsem právě dopekla první várku. Musím říct že jsou naprosto úžasné Podle komentářů maminek jsem udělala jen poloviční porci. Je toho až dost. S těstem se pracuje výborně, je krásně vláčné. Moc děkuji za receptík. Konečně mám takový co mohu opakovat
inka
(upraveno)
18. 5. 2007, 20:09
@koki01
Díky za pochvalu
Zrušený účet
(upraveno)
16. 5. 2007, 15:24
Jedny langoše jsem dělala před pár dny a nepovedly se. Těsto tuhé, gumové, při vytahování se vracelo zpět. Šlo to do koše. Zkusím je podle vás. Jak silné by těsto po vytažení asi mělo být?
inka
(upraveno)
18. 5. 2007, 13:24
@
Helenko, našla jsem váš komentář až dnes. Já ho vytahuji tak na max. půl cm, ale na okrajích je většinou silnější. Věřím, že se vám povedou.
Zrušený účet
(upraveno)
19. 5. 2007, 11:28
@inka
Díky za radu, určitě je podle Vás vyzkouším a dám vědět, jestli se povedly.
cicmoši
(upraveno)
16. 5. 2007, 7:23
včera som robila a boli moooc dobré, iné, už asni robiť nebudem len toho cesta je strašne moc tak dnes budem robiť zo zvyškou pizzu, aby sa to spracovalo........ verím, že svojích žrútov domácích zase poteším...........
inka
(upraveno)
18. 5. 2007, 13:25
@cicmoši
Kati, keď mi zostane cesto, tak ho dám do sáčku a do ladničky - vydrží pár dní. A len odoberám a smažím -
Sofie
(upraveno)
28. 2. 2007, 16:28
Langoše byly skutečně úžasné jen pro nás je kilo mouky moc ale to vůbec nevadí, do zbytku těsta jsem vmíchala trošičku Hery a udělala jsem plňené rohlíčky na slano i sladko.Tady je foto http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=373958 Na slano jsou s Vltavínem a kolečkem salámu, posypáno sýrem.Na sladko jsou plněné povidly a posypané ořechy.Samozřejmě pocukrované.Možná jsou chuťově ještě lepší než Zázrak z Olomouce
koki01
(upraveno)
16. 5. 2007, 10:37
@Sofie
Prosím a pekla jste v oleji nebo v troubě
inka
(upraveno)
28. 2. 2007, 19:45
@Sofie
Soni vy jste kouzelník, vypadají fantasticky. Až budu příště dělat langoše, tak určitě rohlíčky zkusím. Pak dám vědet Inka