(recept
si oblíbilo 304 návštěvníků)
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.
Postup přípravy
Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katy9
(upraveno)
20. 2. 2007, 21:36
DOBRÝ VEČER..prosím pochopila jsem to správně? NECHÁM VYKYNOUT KLASICKY...TŘEBA HODINU ČI VÍCE?? a nebo vyprac. těsto dám do sáčku, zavážu nahoře, aby mělo místo k vykynutí a nechám 24 hodin v lednici?? a to ve studenu vykyne? a pokud nezpracuji v lednici stále nechávám v tom sáčku a případně postupně odebírám?? omlouvám se, ale ještě jsem se s tímto nesetkala... moc děkuji za ujasnění..Katka
inka
(upraveno)
22. 2. 2007, 21:19
@Katy9
Katko, vykynout klasicky - hodinku v teple, nebo do sáčku a v lednici - vážně za 24 hod. vykyne (i dřív). Mám zrovna v lednici zadělané od včerejška a je ho už plný sáček. Postupně potom odebírám, vydrží fakt až týden.
evamik
(upraveno)
20. 2. 2007, 18:22
ted jsme dojedli,bylo to skvělý jenom je toho strašně moc tak jsem půlku dala do lednice a dodělám zítra.
inka
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:37
@evamik
Jsem moc ráda, že chutnalo. Taky dávám do lednice, teď mi tam zrovna kynou na zítra. Jinak v lednici těsto vydží několik dní.
pavlinice
(upraveno)
2. 2. 2007, 18:10
Já dělám velice podobné těsto akorád dávám méně mouky a hlavně žádné vejce.Jsou taky výborné a ještě ty vejce ušětřím.
ednet
(upraveno)
20. 11. 2006, 17:14
Tak už mi těstíčko kyne v peřinkách,mňam už se těším....
ednet
(upraveno)
20. 11. 2006, 23:00
@ednet
Milá Ingrid,tak tohle bylo něco!!Móóóć jsme si pochutnali celá naše rodinka,je to veliká mňamka a musím se přiznat,měla jsem velikou trému z kynutého těsta,ale dopadlo to fantasticky.Super receptík,díky moc.
inka
(upraveno)
21. 11. 2006, 13:23
@ednet
Díky za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnalo.
DADA71
(upraveno)
28. 4. 2006, 22:26
Moc dobré chutnaly všem Můžeme doporučit
inka
(upraveno)
28. 4. 2006, 22:33
@DADA71
Díky
holubicka
(upraveno)
16. 4. 2006, 21:23
Dobrý večer, vypadá to báječně a langoše, aspoň ty kupované milujeme.Ale já jsem nikdy nedělala kynuté těsto - Prosím nesmějte se mi a zkuste mi poradit krok za krokem, jak na něj. Na langoše se nám sbíhají sliny, jen nevím, jak na to kynutí.Díky.Margita
luciasanta
(upraveno)
17. 4. 2006, 1:27
@holubicka
Ahoj Margitko, vůbec se nestyď, lepší se zeptat než to za stálého míchání vysypat rovnou do koše, ne? Přesný postup konkrétně na tyto langoše píše o kousek níž sama autorka, Inka Řepková (komentář z 20.3.2006, 19.29 hod) - ale lze to udělat i klasicky, tzn. do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobit droždí, nechat tak 10 min. vzejít kvásek, v míse přichystat mouku se solí, přidat kvásek a ostatní suroviny a vyhnětat těsto (buď ručně, anebo pomocí robotu/šlehací mísy). Tak hodně zdaru přeje absolutní milovnice langošů
holubicka
(upraveno)
17. 4. 2006, 15:55
@luciasanta
Milá Lucie, mockrát děkuju za radu.Já jsem ten autorčin rozpis četla, jenže mi nebylo jasné jak říká - udělám do mouky důlek, nepochopila jsem, jestli do celého kila mouky, jak je psáno v rozpisu ingrediencí.Jestli tomu dobře rozumím, tak vy kvásek děláte z celého půl litru mléka?Ještě jednou mockrát děkuju za rady, skoro mi už teče slina, jak se těším na langoše.Zdraví Margita :
inka
(upraveno)
17. 4. 2006, 19:43
@holubicka
Ahoj Margitko, vysypu so mísy celé kilo mouky, do středu udělám důlek a do něj rozdrobím droždí, zamíchám s troškou mléka a špetkou cukru. Ale klidně to jde jak píše Lucka, klasicky kvásek a potom zamíchat s ostatními surovinami. Napište potom jak se vám povedly. Inka
holubicka
(upraveno)
17. 4. 2006, 23:25
@inka
Milá Ingrid, moc děkuju za radu, mě to přišlo tak trochu zvláštní - to kilo mouky, ale hned zítra alespoň jeden z těch receptů vyzkouším a hned dám vědět.Díky a dobrou
matys
(upraveno)
24. 3. 2006, 20:18
Tak jsem dnes odpoledne zadělala a večer jsme se přecpali a teď ležíme a funíme. Jsou vynikající, mňam, mňam
ŠÁRUŠ
(upraveno)
20. 3. 2006, 20:57
Tak langoše jsem už ozkoušela dvakrát a okamžitě byly snězený. Zatím je dělám jenom z 1/2 mouky, protože z poloviční dávky jich je asi 12-14 kousků. Asi je tento týden udělám zase, protože je to vážně bašta, mňam, mňam a protože jsem antitalent na vaření tak za tento lehký recept děkuji dvojnásob.
Lionka
(upraveno)
20. 3. 2006, 13:11
Dobrý den! zadělat těsto -znamená vše smíchat dohromady nebo udělat zvlášť kvásek? Mám od kámošky hodně podobný recept: ****************************** 80dkg hladké mouky 1 zakysaná smetana sáček droždí - dávám pouze instantní cca 1/4 l mléka 2 vejce trocha soli **************************************** a je tu zvláštnost:Zaděláme těsto a dáme do olejem vymaštěného mikrotenu a dáme kynout do lednice. Nechám min 24 hod kynout!!!! V lednici těsto vydrží až 7 dní. ale zatím jsem ho nedělala,ale chystám se -buď na ten váš nebo její
inka
(upraveno)
20. 3. 2006, 19:29
@Lionka
Já udělám do mouky důlek, do něj rozdrobím droždí, přidám špetku cukru, s mlékem rozmíchám na kašičku a hned smíchám s ostatními přísadami, nechám vykynout. V ledničce taky nechávám kynout, ale nemusí to být 24 hod, stačí přes noc.
Bombastik
(upraveno)
20. 3. 2006, 18:03
Milá Ingrid, chci Vám moc poděkovat za zveřejnění tohoto skvělého receptu! Langoše jsme zkusili, no úúúžasný!!! Manžel sprásknul 3 na posezení, a že jsem je nedělala zrovna malé Já tedy jen jednoho, ale fakt super. Povedly se nám napoprvé, protože recept je opravdu bezvadný, takže díky patří Vám! Mňam mňam ... Andrea
inka
(upraveno)
20. 3. 2006, 19:29
@Bombastik
Jsem ráda, že chutnaly
luciasanta
(upraveno)
7. 3. 2006, 15:06
Ahoj Inko, tak to jsem byla já, která o tento recept tehdy poprosila. Zítra bych je ráda zkusila, a proto se tě ještě ptám - smažíš je raději ve friťáku ( a na kolik °C) anebo raději normálně na plotně v hrnci s vyšší vrstvou oleje? Popř. co z toho se ti lépe osvědčilo? Díky Lucka
inka
(upraveno)
7. 3. 2006, 20:04
@luciasanta
Ahoj Lucko, dělám je normálně na pánvi a olej dávám podle potřeby (řekla bych tak 1,5 cm). Tak ať se povedou a dobrou chuť
luciasanta
(upraveno)
10. 3. 2006, 23:45
@inka
Úplně jsem zapomněla napsat pochvalu, za ten skvělý recept - je to fakt ten, který jsem dloooouho sháněla. Inko, celá rodina se ti klaní. Lucka + moji 3 chlapi
inka
(upraveno)
19. 3. 2006, 21:33
@luciasanta
Jsem mooooc ráda, že vám všem chutnají a díky za poklonu, až se červenám