(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience
1,5 kg jablek 100-150 g cukru krupice 0,6 l vody 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s vodou a cukry a rozvaříme. Pak vlažné rozmixujeme na pyré.
Pudink smícháme s trochou vody, vlijeme do pyré, přivedeme opět k varu a asi 2 minuty vaříme. Pak dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty.
Pokud ale víte, že je spotřebujete brzo jako já, třeba za měsíc, tak jen horké skleničky otočím dnem vzhůru, nechám vychladnout a pak naskládám do spodní části ledničky. Bez problémů vydrží.
Dobrou chuť vašim prťouskům!!!
Pudink smícháme s trochou vody, vlijeme do pyré, přivedeme opět k varu a asi 2 minuty vaříme. Pak dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty.
Pokud ale víte, že je spotřebujete brzo jako já, třeba za měsíc, tak jen horké skleničky otočím dnem vzhůru, nechám vychladnout a pak naskládám do spodní části ledničky. Bez problémů vydrží.
Dobrou chuť vašim prťouskům!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé