(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Pirohy z Východu Slovenska
Potřebné ingredience
1/4 l hr.hl.mouka,1/2 hr.hrubá mouka,2 PL žitná mouka,sůl,voda náplň :tvaroh kostka,sůl,pažitka omasta:20 dkg anglické,1 cibule,1 zakysaná smetana
Postup přípravy
Mouku smícháme s vodou a solí v těsto,uděláme si stejné kousky a vytvarujeme kolečko,které naplníme tvarohem.Dobře zamáčkneme, aby nám se nerozvařila ve vodě!
Tvaroh a sůl,pažitku zamícháme a lžičkou plníme kolečka,které jsme si vytvořily.
Omasta:osmahneme anglickou,kterou jsme si nakrájeli na kostičky,když je dozlatava usmažená,přidáme cibuli a smažíme taky podle potřeby.Do tohoto omastku dáme zakysanou smetanu a krátce převaříme,ne dlouho neb, by se vám udělal v omastek!
Po uvaření v osolené vodě scedíme pirohy a přelijeme studenou vodou a necháme, krátce ve vodě ochladit,aby se nám přichytla dobře omasta,to je důležité schladlé.Pirohy dáme do mísy a omastíme,každému dáme do misky k tomu vidličku a už se baští a vytírá omasta,to je bašta!!Dnešní oběd...
Tvaroh a sůl,pažitku zamícháme a lžičkou plníme kolečka,které jsme si vytvořily.
Omasta:osmahneme anglickou,kterou jsme si nakrájeli na kostičky,když je dozlatava usmažená,přidáme cibuli a smažíme taky podle potřeby.Do tohoto omastku dáme zakysanou smetanu a krátce převaříme,ne dlouho neb, by se vám udělal v omastek!
Po uvaření v osolené vodě scedíme pirohy a přelijeme studenou vodou a necháme, krátce ve vodě ochladit,aby se nám přichytla dobře omasta,to je důležité schladlé.Pirohy dáme do mísy a omastíme,každému dáme do misky k tomu vidličku a už se baští a vytírá omasta,to je bašta!!Dnešní oběd...
před vařením
příprava k zamíchání a podávání....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
23. 8. 2016, 20:45
My jsme je plnili povidly a mastili máslem MŇAM!!!!
Sylvuška
(upraveno)
11. 3. 2016, 10:49
majinab
(upraveno)
31. 1. 2011, 19:23
aj ja som z HE, ale anglická slanina nie...... mastia sa len maslom.....
marcela54
(upraveno)
1. 2. 2011, 13:27
@majinab
stara mama dávala slaninku a sádlo
jituleJ
(upraveno)
23. 1. 2011, 21:30
Toto jídlo miluji Supr
marcela54
(upraveno)
24. 1. 2011, 9:39
@jituleJ
Ahojky Jituš i já,ho mám ráda... je to docela levné jídlo a zasytíš rodinku...Nechá se to i plnit s brambory pokud zbydou šťouchané,přidá se šnitlik a drobek slaniny z omasty,všechny zbytky se využijí... )
jituleJ
(upraveno)
25. 1. 2011, 12:12
@marcela54
Marcelko já je jedla v polsku s masovou směsí pak mě přišlo i s vajci a bylo to žůůůůůžo.Mám ráda taková jídla.Na rychlovku si děláme s holkou široké nudle do toho vmícháme kysané zelí prohřáte s trochou cukru a octa a opečenýma škvarkama. Ted nevařim máj všichni chřipku tak čajujem
marcela54
(upraveno)
25. 1. 2011, 14:49
@jituleJ
jojo,již mám chřipku za sebou 14 dní mě trápila,nebyla jsem ani u lékaře..Tak ať se uzdravíte
jituleJ
(upraveno)
25. 1. 2011, 14:53
@marcela54
děkuji.K lékaři jsem šla kvůli 1 práškům,Stejně ostatní musí plně platit tak je zbytečné k nim chodit
jjjjezura
(upraveno)
23. 1. 2011, 19:58
mnam mnam,hned ted bych si dala
marcela54
(upraveno)
24. 1. 2011, 9:33
@jjjjezura
Ahojky Jani,jsou vynikající,nechají se dělat i se zelím,včerá hned přišla dcera, jak jsem se zmínila,že jsem dělala pirohy i s vnučkou baštily je to syté jídlo!!!
vychod
(upraveno)
23. 1. 2011, 19:44
Marcelka,tak take pirohy robi moja svacha z Humenneho a su fantasticke....Milujem pirohy
marcela54
(upraveno)
24. 1. 2011, 9:30
@vychod
Ahoj Maruško,ano manžel pocházel od Humenného(Ladomirov) a tak jsme tam jezdily a já je strašně miluji,všechny slovenské jídla marcela