Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ovocný koláč s vanilkovou polevou

0.0
Ovocný koláč s vanilkovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto:1 hrnek polohrubé mouky 1/2hrnku cukru 1/4hrnku oleje 1/2hrnku mléka 1 vejce 1/2kypřícíhoprášku do pečiva 200 až 300 g ovoce(čerstvé,mražené nebo kompotované) 1 vanilkový pudink 400ml mléka 1 lžíce cukru

Postup přípravy

Prosetou mouku smícháme s kypřícím práškem a s cukrem.Potom postupně přidáváme vejce,olej a mléko a smícháme v těsto.Dobře promícháme těsto pak vlijeme do koláčové nebo dortové formy o pruměru cca 28 cm.Pokud nemáme formu silikonovou,musíme ji předem vymazyt tukem a vysypat strouhankou.Na těsto rozložíme připravené ovoce:čerstvé omyjeme a nakrájíme na kousky,borůvky,maliny,ostružiny nebo rybíz dáme rovnou z mrazáku,kompotované slijeme a necháme okapat.Pudinkový prášek a cukr rozmícháme ve 200ml studeného mléka.Tuto směs přilijeme do zbylého zahřátého mléka a za stálého míchání přivedeme k varu.Vaříme asi 1 minutu.Stále mícháme ode dna!Hotový pudink(musí být hustší než obvykle) nalijeme naovoce a koláč pečeme asi 35 minut při 180°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

maláÁďa 29. 1. 2011, 19:30
(Y) (Y) (Y) zrovna jsme ho dojedli.. a musím říct.. koláč je mooooc výborný (clamp) (clamp)...lehký na přípravu..moc nepeču ale tenhle koláč musí zvládnout každý |:o) |:o)..děkujeme za recept (F) (snehulak) (F) (snehulak) (F) (F)
tatros 31. 1. 2011, 12:23
@maláÁďa Moc děkuji za pochvalu jsem ráda že chutnal |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie