Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

*** Martinské rohlíčky ***

0.0
*** Martinské rohlíčky ***

Potřebné ingredience

viz níže

Postup přípravy

Martinské rohlíčky
1. kvásek z 25 g droždí (+ trošku cukru a vlažného mléka, nechat vyběhnout)

2. 300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2 špetky soli (o dost méně než 1/4lžičky)
1 vejce + 1 bílek
kvásek (viz bod 1.)
250 g rozpuštěné Hery – vychladlé!
3 lžíce cukru
½ vanilkového cukru
100 ml mléka
vše řádně propracovat

3. nechat odpočinout cca 30 minut v lednici, mezitím si připravit náplně

4. rozdělit na 4 díly
každý díl rozválet na kolo o průměru 30 cm
každé kolo rozkrojit na 8 trojúhelníků
plnit a stočit jako croissanty
potřít zbylým žloutkem + 1 vejcem
péct cca 20 minut na 170-180 stupňů

Náplně:
A. Tvarohová:
2 tvarohy
předem namočené rozinky
1-2 lžíce vanilkového pudinku v prášku
cukr
citronovou šťávu
podle potřeby rozředit mlékem (zvláště pokud je tvaroh ne z vaničky, ale z alobalu)

B. Maková:
mletý mák povařit cca 15 minut v mléce
přidat drcené piškoty nebo sušenky
cukr
skořici
marmeládu
musí to být hustá směs

C. Marmelády dle chuti

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie