Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Jahodový cheesecake

0.0
Jahodový cheesecake

Potřebné ingredience

250g máslových sušenek 100g másla 500g tvarohu 200g krémového sýru(já dala klasiku smetanito) 100g moučkového cukru 400ml ke šlehání NA POLEVU: 200g mražených jahod 1PL moučkového cukru

Postup přípravy

Sušenky si rozdrtíme a v míse smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu pak důkladně upěchuji do pořádně máslem vymazané dortové formy( otevírací!!!). Ještě ji utlačíme skleničkou s rovným dnem. Dáme zhruba na hodinku ztuhnout do chladu.
Tvaroh, sýr, moučkový cukr vyšleháme, dokud se vše nespojí. Pak přidáme smetanu ( já přilila, příště zkusím přidat vyšlehanou...) a šleháme do hladkého krému. Přendáme na vychlazený korpus, uhladíme a necháme v lednici nejlépe přes noc.
Asi 30 min. před podáváním vytáhneme z lednice, nožem objedeme okraje podél formy a tu následně sejmeme. Jahody rozmixuji se lžící cukru a vody a propasíruji přes sítko. Čistou šťávu povaříme v kastrůlku do zkousnutí a pak jí vršek mučníku přelijeme.
Dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 8. 2. 2015, 12:31
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie